« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-11 19:49:33
Temat: Witam!!!Mam na imię Agnieszka.
Od dłuższego czasu was podglądam i chciałam wam podziękować za ostatnie
przepisy na omlety. Moje dwie córki niejadki zjadły w końcu kolację bez
marudzenia.
A teraz chyba czas na wkupne:
Będzie to potrawa z łososia, która na wszelkich imprezach najszybciej znika.
" Fu-fu"- niewiem czemu, bo jest pyszna jeśli ktoś lubi surową rybę.
Składniki:
1 kg łososia
2 papryki najlepiej dwa kolory- pokroić w kostkę drobno
5 ogórków konserwowych- to samo
2-3 cebule-również- można sparzyć
mały pęczek natki pietruszki - koniecznie--pokroić
sok z jednej cytryny
przyprawa typu maggi
sól, pieprz, 1/3 szk.. oleju
Przygotowanie:
Łososia jeśli świeży przemrozić jedną dobę (zabija zapach ryby). Kiedy
zacznie się lekko rozmrażać, ostrym nożem ścinać jak najcieńsze płatki,
kiedy jest jeszcze twardy to jest bardzo łatwe.
Następnie układać w głębokiej misce warstwy:
łosoś,cebula, ogórek, papryka, natka, każdą warstwę skropić cytryną, maggi,
posolić ostrożnie, popieprzyć.
i tak do wyczerpania składników. Pozostawić w lodówce na 2-3 godz. Następnie
polać olejem i wymieszać doprawić do smaku, z solą ostrożnie bo ogórki słone
i maggi też, pieprzu nie żałować może być biały.
Łosoś kiedy się rozmraża przyjmuje smaki od dodatków, ale tak stopniowo,
wiec chyba dlatego te warstwy.
Smacznego
W razie wątpliwości pytać.
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-11 20:16:41
Temat: Re: Witam!!!> A teraz chyba czas na wkupne:
> Będzie to potrawa z łososia,
Jakbym gdzieś na jakiejś ulotce z hiperm... ten przepis wyczytał?
Nawet firma od łososi mi się kojarzy.
;-)))
Mylę się?
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive."
"Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-11 20:44:31
Temat: Re: Witam!!!Mylisz sie, to przepis rodem od rybaków ze Świnoujścia.
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-11 21:04:02
Temat: Re: Witam!!!> Mam na imię Agnieszka.
> Od dłuższego czasu was podglądam i chciałam wam podziękować za ostatnie
> przepisy na omlety. Moje dwie córki niejadki zjadły w końcu kolację bez
> marudzenia.
...
Czesc :-)))
Fajnie, ze sie ujawnilas :-))) Zycze smacznego gotowania z nami i malo
zmywania, a przede wszystkim dobrego odpoczynku
:-))))))))
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://www.kuchenny.faq.prv.pl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-11 21:28:34
Temat: Re: Witam!!!> Mylisz sie, to przepis rodem od rybaków ze Świnoujścia.
;-)))
Bardzo lubię te okolice.
:-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive."
"Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-11 22:16:51
Temat: Re: Witam!!!On Thu, 11 Apr 2002 21:49:33 +0200, "Aga" <n...@w...pl> wrote:
>Łososia jeśli świeży przemrozić jedną dobę (zabija zapach ryby). Kiedy
ciach
>Agnieszka
>
Jezeli ryba pachnie ryba to raczej juz niejadalna...
;-)
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-12 19:00:22
Temat: Re: Witam!!!Jeśli ryba pachnie rybą to jest jadalna, gorzej jeśli pachnie;) odpadkami.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |