Data: 2008-11-15 08:08:42
Temat: Re: Witaminy, a zdrowie
Od: "Szczepan Białek" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gflgm5$92m$2@inews.gazeta.pl...
> biggero wrote:
>
>> - spekuluje się, że miażdżyca, czyli zatykanie naczyń cholesterolem
>> było przystosowaniem człowieka w epoce lodowcowej,
>
> Nie nie nie, to nie ma nic wspólnego z jakąś szczególną cechą którą ma
> tylko
> człowiek. Miażdżycę chyba najprościej ze wszystkich chorób wywołać u
> zwierząt w warunkach laboratoryjnych. Wystarczy wziąć zwierzę...
> roślinożerne, po czym zacząć je karmić pokarmami odzwierzęcymi.
Tak zrobił ktoś tam z królikiem i inni to potwierdzili. Ale potem żywili tak
mięsożerne i miażdżycy nie wywołali.
Człowiek może jeść bez szkody dla siebie produkty roślinne ale po sztucznej
fermentacji. Roslinożercy mają kilka "żołądków". Te pierwsze do
fermentacjji.
Jedzenie gotowanej skrobii nie służy człowiekowi. Surową może bo jej nie
trawi. Żywią się nią bakterie w jelicie grubym z pożytkiem dla człowieka.
S*
|