« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-02-07 17:05:54
Temat: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?W sklepach są wkłady do garnka, do gotowania na parze. Takie rozkładane
wachlarzowo.
Jak z tego korzystać?
Rozumie że należy nalać wody do garnka i umieścić wkład w garnku a na nim
produkt, ale czy można np. gotować w taki sposób ziemniaki i jakiego czasu
wymaga takie gotowanie?
Co można w taki sposób przyrządzać?
Jakoś nie mogę nic prócz naczyń znaleźć na googlach.
--
Pozdrawiam Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-02-07 18:13:04
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?Shivman pisze:
> Rozumie że należy nalać wody do garnka i umieścić wkład w garnku a na
> nim produkt, ale czy można np. gotować w taki sposób ziemniaki i jakiego
> czasu wymaga takie gotowanie?
> Co można w taki sposób przyrządzać?
Ziemniaki, brokuly, marchewke i inne warzywa, rybe, mieso (ale te 2
ostatnie to dla wyjatkowych ,,dietetykow'', bo wychodza mocno bez
smaku), pyzy drozdzowe.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-02-07 20:32:49
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> Shivman pisze:
>
>> Rozumie że należy nalać wody do garnka i umieścić wkład w garnku a na nim
>> produkt, ale czy można np. gotować w taki sposób ziemniaki i jakiego
>> czasu wymaga takie gotowanie?
>> Co można w taki sposób przyrządzać?
>
> Ziemniaki, brokuly, marchewke i inne warzywa, rybe, mieso (ale te 2
> ostatnie to dla wyjatkowych ,,dietetykow'', bo wychodza mocno bez smaku),
> pyzy drozdzowe.
>
>
To już jest coś.
Może gdzieś w necie jest jakiaś tabela co i jak długo się gotuje na parze.
--
Pozdrawiam Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-02-08 07:36:28
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fofhms$2jib$1@opal.icpnet.pl...
> Shivman pisze:
>
>> Rozumie że należy nalać wody do garnka i umieścić wkład w garnku a na nim
>> produkt, ale czy można np. gotować w taki sposób ziemniaki i jakiego
>> czasu wymaga takie gotowanie?
>> Co można w taki sposób przyrządzać?
>
> Ziemniaki, brokuly, marchewke i inne warzywa, rybe, mieso (ale te 2
> ostatnie to dla wyjatkowych ,,dietetykow'', bo wychodza mocno bez smaku),
> pyzy drozdzowe.
>
Parowki
a swoja droga pamietacie pierwsze hot-dogi w Polsce?
Solanka nadziana na "maszt" (hehehe taki szpikulec ktory podgrzewal ja od
wewnatrz), cztery takie szpikulce z regoly byly, obok pojemnik do gotowania
na parze w ktorym pieknie sie "parowaly" parowki, pani nakladala w otwor
solanki ketchup lub musztarde, zrecznie kleszczykami (wersja exluziff,
czesto recznie) wsuwala parowke w tenze otwor, dopychala (czesto brudnym
paluchem) do konca, na czubel znowu ketchup lub musztarda i ... 2,50 :-)
Po te hot-dogi sie kolejki ustawialy hehehe a zeby bylo smieszniej to
smakwaly wszystkim (podobne jadlem niedawno w Ikei tyle ze nie z
tradycyjnymi parowkami a z franfuterkami). Do niedawna mozna bylo jeszcze na
ulicy 1-go maja w Gliwicach (naprzeciwko hotelu Qbus) takiez wlasnie
hot-dogi kupic ...
ech z nostalgia czasem tam wdepnalem po nie hehehe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-02-08 08:54:44
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?Shivman pisze:
>>
> To już jest coś.
> Może gdzieś w necie jest jakiaś tabela co i jak długo się gotuje na parze.
A po co ci tabela? Wstawiasz, co jakis czas dziabasz widelcem czy
miekkie i juz.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-02-08 11:27:18
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?Świadomie, albo i nie Shivman napisał(a):
>> Ziemniaki, brokuly, marchewke i inne warzywa, rybe, mieso (ale te 2
>> ostatnie to dla wyjatkowych ,,dietetykow'', bo wychodza mocno bez smaku),
>> pyzy drozdzowe.
>>
>>
> To już jest coś.
> Może gdzieś w necie jest jakiaś tabela co i jak długo się gotuje na parze.
Zależy kto jakie lubi ;) ja robie takie średnio miękkie
7-10min brokuły
10-13min kalafior
15-20min warzywa twarde pokrojone w dużą kostkę, fasolka szparagowa
20-25min warzywa w całości (na sałatkę), bób
10-15min ryba- i wcale nie uważam, że jest bez smaku ;), pierś z
kurczaka pokrojona lub bitka
Na parę wrzucamy oczywiście jak już ona jest ;) nie na zimny garnek.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-02-08 11:29:42
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?Świadomie, albo i nie Misiek napisał(a):
> Parowki
> a swoja droga pamietacie pierwsze hot-dogi w Polsce?
Super się też podgrzewa makaron ryż czy inne sypkie rzeczy 15 minut i
mamy jak prosto z gara
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-02-08 17:46:43
Temat: Re: Wkład do gotowania na parze... i jak gotować?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:0FYqj.2361$tA5.1068@newsfet18.ams...
> Jerzy Stanisław Dąbrowski
> Szkolna 1, Izabelin
> 05-126 Nieporęt
Jeśłi jeszcze raz podasz muj adres na grupie, to podam ciem do sondu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |