Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wołowina - walka z gumą

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wołowina - walka z gumą

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 20


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-03-20 16:47:47

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Wizard" <w...@k...lm.pl> wrote in message
news:etp1fq$hch$1@sunflower.man.poznan.pl...
> >> Brzmi smacznie :).
> >
> >
> > Panslavista zwykle dodaje 3 litra jabola.
> > Miesza do 3 minut i od razu wychyla z gara. :)
>
> Ja robie to samo, ale bez wlewania do garnka i mieszania ;)

NEKO udaje abstynenta przypisując mi swoje grzeszki...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-03-20 18:58:53

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "dwaKa" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Neko" <miglce@_bez_spamu_wp.pl> napisał w wiadomości
news:etp1c5$ohl$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Wizard" <w...@k...lm.pl> napisał
>
>
> Panslavista zwykle dodaje 3 litra jabola. Wołowinę daje psu. Miesza do 3
> minut i od razu wychyla z gara. :)
>
> Neko

>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-03-21 09:32:10

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "Kulinarny.Net" <p...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Zastosowanie wołowiny do produkcji potraw:
Udziec - pieczenie, zrazy
Polędwica - potrawy smażone (befsztyki, bryzole, filety), polędwicae po
angielsku- mięso pieczone, zrazy
Rostbef - rumsztyki - kotlety smażone
Rozbratel - potrawy gotowane i duszone, z młodych stuk- smażone
Antrykot - potrawy gotowane, duszone, z młodych sztuk antrykoty
Mostek - potrawy gotowane i duszone
Łopatka - gulasze, mięso gotowane, masa mielone
Szponder - rosół, sztyka mięsa
Pręga -sztuka mięsa, rosół, gulasze, masa mielona
Łata - rosół
Karkówka - potrawy gotowane, gulasze, wywary, masa mielona
Pręga tylna - rosół, gulasze
Szyja - wywary, masa mielona
Ogon - wywary
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "Wizard" <w...@k...lm.pl> napisał w wiadomości
news:etou6r$f0q$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Witam.
> Próbowałem dziś przygotować karkówkę z wołowiny w pomieszanym stylu
> grilowym i pseudo chińskim (małe kawałki, imbir, trochę czosnku na oliwie,
> z żółtym ryżem i marchewką w kurkumie), ale niestety wołowina wyszła
> niejadalna. To znaczy w smaku bardzo dobra, ale okropnie gumowa. Lubię
> jedzenie zmuszające człowiak do wolnego cieszenia się potrawą, ale bez
> przesady. Pięć minut żucia jednego, małego kawałka to ciut za długo :)
>
> Co robię źle?
> Wiem, że wołowina wymaga wiele cierpliwości i pracy, ale co zrobić by
> sobie trochę pomóc? By była bardzie chrupka?
>
>
> Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc,
> Wizard.
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-03-21 10:58:10

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "Wizard" <w...@k...lm.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam
> Zastosowanie wołowiny do produkcji potraw:
> Udziec - pieczenie, zrazy
> Polędwica - potrawy smażone (befsztyki, bryzole, filety), polędwicae po
...

Dzieki.
Chyba sobie to wydrukuje i zalaminuje ;)

Pozdrawiam,
Wizard.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-03-21 11:29:42

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "Neko" <miglce@_bez_spamu_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał

> NEKO udaje abstynenta przypisując mi swoje grzeszki...


Neko nawet nie wachal alkoholu. :)

Neko


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2007-03-21 12:25:46

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Neko" <miglce@_bez_spamu_wp.pl> wrote in message
news:etr56k$m98$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał
>
> > NEKO udaje abstynenta przypisując mi swoje grzeszki...
>
>
> Neko nawet nie wachal alkoholu. :)
>
> Neko

Pewnie - woda brzozowa, biedny...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2007-03-22 16:48:08

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: c...@i...pl szukaj wiadomości tego autora

On Mar 20, 4:58 pm, "MONI|<A" <moni|<a...@p...wp.pl> wrote:
> z czego najlepiej "wołowinić"?
>
>
>
> > Gdzieś wyczytałem jeszcze, że podczas smażenia warto dodać odrobinę octu
> by
> > nadać mięsu chrupkość. Prawda to?
>
> Prawda, ja stosuję ocet balsamiczny.
>
> Monika

witam,
masz na mysśli marynatę przed to wowczas następuje rozbicie tkanki
łącznej w trakcie smażenia to nie wiem spróbuję przy okazji ale dla
mnie to zbyt mało czasu na akcję octu zresztą prawie zaraz jest
odparowany
a tak w ogóle to jak juz ktoś przedemną powiedział to jest po prostu
gorszy kawałek wołowiny więc i tzrba go dłużej potraktować i albo
wcześniej gotować dusic i dopiero gdy zmieknie wrzucić na grill.


pozdrawiam piotr

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2007-03-22 18:11:05

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


<c...@i...pl> wrote in message
news:1174582088.305138.144920@n76g2000hsh.googlegrou
ps.com...
>masz na mysśli marynatę przed to wowczas następuje rozbicie tkanki
>łącznej w trakcie smażenia

Ja mam na mysli dodawanie w trakcie smażenia, zazwyczaj nie mam czasu na
marynowanie mięsa przed. A że wyparowuje to jest jak najbardziej pożądany
efekt.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2007-03-23 09:53:50

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: M&C <c...@C...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wizard napisał(a):

> Gdzieś wyczytałem jeszcze, że podczas smażenia warto dodać odrobinę octu by
> nadać mięsu chrupkość. Prawda to?

Ocet (używałam winnego), wino. Prawda. Można też zamarynować wcześniej.

Marzena
--
Robótki Marzeny
http://fanturia.googlepages.com/home

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2007-03-23 18:02:25

Temat: Re: Wołowina - walka z gumą
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


> >masz na mysśli marynatę przed to wowczas następuje rozbicie tkanki
> >łącznej w trakcie smażenia
>
> Ja mam na mysli dodawanie w trakcie smażenia, zazwyczaj nie mam czasu na
> marynowanie mięsa przed. A że wyparowuje to jest jak najbardziej pożądany
> efekt.
>
> pozdr
>
> cherokee


Ja robię dokładnie tak samo jak cherokee

Pozdrawiam

Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: co z jabłek w słoikach??
Zioła Podlewanie
co z jabłek w słoikach??
He..he
mleko do cappucino

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »