« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-19 09:24:04
Temat: mleko do cappucinoMam pytanie, czy temperatura mleka ma znaczenie w przygotowaniu
capuccino?? Czasem mleko uda sie spienic a czesto nie ( z uzyciem
aparatu cisnieniowego) i nie moge dojsc dlaczego tak
kolibereq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-19 09:35:34
Temat: Re: mleko do cappucino
"renszo" <c...@g...com> wrote in message
news:1174296244.111372.165990@e65g2000hsc.googlegrou
ps.com...
> Mam pytanie, czy temperatura mleka ma znaczenie w przygotowaniu
> capuccino?? Czasem mleko uda sie spienic a czesto nie ( z uzyciem
> aparatu cisnieniowego) i nie moge dojsc dlaczego tak
Może to, które się nie pieni ma wrobioną "wodę technologiczną"?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-19 10:15:08
Temat: Re: mleko do cappucinorenszo napisał(a):
> Mam pytanie, czy temperatura mleka ma znaczenie w przygotowaniu
> capuccino?? Czasem mleko uda sie spienic a czesto nie ( z uzyciem
> aparatu cisnieniowego) i nie moge dojsc dlaczego tak
Temperatura mleka ma bardzo duze znaczenie, mleko musi byc bardzo zimne
i najlepiej 3,8 procent tluszczu
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-03-19 23:22:25
Temat: Re: mleko do cappucino"renszo" <c...@g...com> wrote in message
news:1174296244.111372.165990@e65g2000hsc.googlegrou
ps.com...
> Mam pytanie, czy temperatura mleka ma znaczenie w przygotowaniu
> capuccino?? Czasem mleko uda sie spienic a czesto nie ( z uzyciem
> aparatu cisnieniowego) i nie moge dojsc dlaczego tak
Nie ma. Ale temperatura pary i technika pienienia maja znaczenie
podstawowe.
Ja biore z lodowki, 1 albo 2% a czesto "skim" - beztluszczowe - i sie udaje.
Ale raz na jakis czas "cus" sie dzieje z para i kiszka - za male cisnienie
pary i mleko sie nie daje spienic.
--
><eM eL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-03-22 17:31:43
Temat: Re: mleko do cappucinoGosia Plitmik wrote:
> renszo napisał(a):
>
>> Mam pytanie, czy temperatura mleka ma znaczenie w przygotowaniu
>> capuccino?? Czasem mleko uda sie spienic a czesto nie ( z uzyciem
>> aparatu cisnieniowego) i nie moge dojsc dlaczego tak
>
>
> Temperatura mleka ma bardzo duze znaczenie, mleko musi byc bardzo zimne
> i najlepiej 3,8 procent tluszczu
dokladnie mleko musi byc zimne
jak pojdziesz do przyzwoitej kawiarni to zobaczysz ze gosciu po kazdym
uzyciu wklada dzbanek do lodowki
piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-03-23 08:45:23
Temat: Re: mleko do cappucinorenszo <c...@g...com> napisał(a):
> Mam pytanie, czy temperatura mleka ma znaczenie w przygotowaniu
> capuccino?? Czasem mleko uda sie spienic a czesto nie ( z uzyciem
> aparatu cisnieniowego) i nie moge dojsc dlaczego tak
obawiam sie, ze ma to powiazanie z faktem, ze dzisiejsze mleko "sklepowe"
podczas gotowania rowniez sie nie pieni, nie podchodzi do gory, nie ma
szans, by wykipialo. -jak juz zauwazono: woda...
hania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |