Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia A wczoraj Makłowicz pokazywał....

Grupy

Szukaj w grupach

 

A wczoraj Makłowicz pokazywał....

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-03-19 08:09:28

Temat: A wczoraj Makłowicz pokazywał....
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora

Takie powidła z papryki...

moze ktos ma jakies blizsze informacje odnośnie technologii wytwarzania ??

jakos ostatnio papryka całkiem nieżle rośnie i dojzewa wiec czemu nie
spróbowac :))

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-03-19 08:58:26

Temat: Re: A wczoraj Makłowicz pokazywał....
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:etlgmi$4g2$1@news.lublin.pl...
> Takie powidła z papryki...
>
> moze ktos ma jakies blizsze informacje odnośnie technologii wytwarzania ??
>
> jakos ostatnio papryka całkiem nieżle rośnie i dojzewa wiec czemu nie
> spróbowac :))
>
> Marek

To nie jest problem, tylko wybrać czy ma byś słodka, czy pikantna -
regulując to dodatkiem papryki ostrej. Sparzyć posiadane strąki papryki
wrzątkiem - najlepiej przez zanurzenie, następnie dokładnie wypestkować i
podrobione rozgotować - pilnować w czasie odparowywania, aby nigdzie się nie
przypaliła - oprócz niemiłego zapachu nabierze goryczy...
Na gorąco rozfasowac w wyparzone słoiczki i zapasteryzowac jak inne tego
rodzaju wyroby - czas stosownie do wielkości słoików....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-03-19 10:55:40

Temat: Re: A wczoraj Makłowicz pokazywał....
Od: "Kulinarny.Net" <p...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Paprykowy przepis:
Relisz
Składniki:
1 kg oczyszczonej i posiekanej papryki
2 obrane i posiekane cebule
2 szklanki octu jabłkowego
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki ziaren gorczycy
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka chili w płatkach
Wykonanie:
w dużym rondlu wymieszać wszystkie składniki, gotować godzinę na małym
ogniu, mieszając od czasu do czasu. z tej ilości składników powinno wyjść
ok. 3 szklanek reliszu.
Relisz podaje się do pieczonych mięs i wędlin, ma słodkawy smak.
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:etlgmi$4g2$1@news.lublin.pl...
> Takie powidła z papryki...
>
> moze ktos ma jakies blizsze informacje odnośnie technologii wytwarzania ??
>
> jakos ostatnio papryka całkiem nieżle rośnie i dojzewa wiec czemu nie
> spróbowac :))
>
> Marek
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-03-20 15:21:38

Temat: Re: A wczoraj Makłowicz pokazywał....
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 19 Mar 2007 09:09:28 +0100, Marek W. wrote:

> Takie powidła z papryki...
>
> moze ktos ma jakies blizsze informacje odnośnie technologii wytwarzania ??

Nie wiem co to dokładnie było - ale mógł to być jakiś paprykowy chutney,
rzeczywiście wygląda toto trochę jak dżem - ale całkiem pikantne jest.

mucher

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kisiel w USA
wok z pokrywka?
Makron rodzaje i... rozmiary? no właśnie....
Kawał na dziś - co prawda nie mój ale dobry
czosnek niedźwiedzi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »