Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wysyp kalarep...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wysyp kalarep...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-06-21 19:14:26

Temat: Wysyp kalarep...
Od: "weni" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Co robicie z kalarepy...
oprocz dodawania do roznych zup
i duszonej z marchewka...
:-?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-06-21 20:14:06

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: "Iwon\(k\)a" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"weni" <o...@w...pl> wrote in message
news:3ac5b$44999a69$57cfe9b8$26387@news.chello.pl...
> Co robicie z kalarepy...
> oprocz dodawania do roznych zup
> i duszonej z marchewka...
> :-?

jesc na surowo, albo do surowek

http://www.pzn-mazowsze.org.pl/rod/przepisy.html#war
zywa


iwon(k)a

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-06-21 20:19:57

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** weni wrote:

> Co robicie z kalarepy... oprocz dodawania do roznych zup i duszonej z
> marchewka... :-?

Zetrzeć na cienkiej tarce i wymieszać z lekkim twarożkiem i czosnkiem
np.

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-06-21 20:39:24

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: "weni" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwon(k)a" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e7c9af$jmi$1@news.onet.pl...
> "weni" <o...@w...pl> wrote in message
> news:3ac5b$44999a69$57cfe9b8$26387@news.chello.pl...
>> Co robicie z kalarepy...
>> oprocz dodawania do roznych zup
>> i duszonej z marchewka...
>> :-?
>
> jesc na surowo, albo do surowek
>
> http://www.pzn-mazowsze.org.pl/rod/przepisy.html#war
zywa

O tak...
na surowo schrupalam juz kilka...
zwlaszcza to 'od gory.'
Dzieki za surowki.
:-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-06-21 22:43:46

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: "agus_82" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mniam mniam!
Absolutnie na surowo bez dodatków!!!

Pozdrawiam
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-06-22 06:25:26

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: "Dominika" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "agus_82" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:e7ci1c$d5n$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mniam mniam!
> Absolutnie na surowo bez dodatków!!!
>
> Pozdrawiam
> Aga
>
>Faszerowna mięsem mielonym.
pozdrawiam D.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-06-22 06:33:15

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

weni wrote:
> Co robicie z kalarepy...
> oprocz dodawania do roznych zup
> i duszonej z marchewka...
> :-?

Faszerujemy. Farsze takie jak do gołąbków.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-06-22 06:41:39

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

weni wrote:
> Co robicie z kalarepy...
> oprocz dodawania do roznych zup
> i duszonej z marchewka...

1. Jemy na surowo.
2. Faszeruję mięsem mielonym i zapiekam.
3. Robię delikatny "wiosenny gulasz" z cielęciny (młoda marchewka,
kalarepka, koperek, cielęcina).

Pozdrawiam
Bea

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-06-22 07:17:05

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: "dziewczyna_policjanta" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> 2. Faszeruję mięsem mielonym i zapiekam.

Oooo, to mnie zaciekawiło... mogę prosić o szczegóły? Czy z jakimś sosikiem,
serem?

Pozdrawiam, Ela


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-06-22 10:50:49

Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

dziewczyna_policjanta wrote:
>>2. Faszeruję mięsem mielonym i zapiekam.
>
>
> Oooo, to mnie zaciekawiło... mogę prosić o szczegóły? Czy z jakimś sosikiem,
> serem?

Przygotowuje mięso jak na mielone. Kalarepki na pół. Wydrążam. Faszeruję
mięsem. Wkładam do brytfanny i dolewam rosołu. Posypję koperkiem i
zapiekam. Czasami pod koniec posypuję zółtym serem.

Podrawiam
Bea

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
Przechowanie sera
fenomen Majonezu Kieleckiego
DO MADZI...
Krem do tarty pod owoce

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »