« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-11 22:05:47
Temat: Re: alaszOn Mon, 11 Nov 2002 21:36:47 -0500, Julka <y...@p...onet.pl>
wrote:
>Cze??!
>Jestem tu po raz pierwszy i pewnie nieraz jeszcze zajrz? :)
>Na pocz?tek pytanko:
>Czy kto? wie, w jaki sposób robi si? alasz?
>Dzi?ki
>Julita
Za Kopalinskim:
"alasz slodki likier kminkowy przyprawiany gorzkimi migdalami,
korzeniem dziegla, anyzkiem i skórka pomaranczowa.
Etym. - od nazwy miejscowosci Allasch pod Ryga, gdzie opracowano te
recepture. "
;-)
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-11 23:08:20
Temat: Re: alaszFrom: "Art(Gruby)" <j...@p...net>
Za Kopalinskim:
"alasz slodki likier kminkowy przyprawiany gorzkimi migdalami,
korzeniem dziegla, anyzkiem i skórka pomaranczowa.
Etym. - od nazwy miejscowosci Allasch pod Ryga, gdzie opracowano te
recepture. "
;-)
Art(Gruby).
+++++++++++++++++++
Czy ktos probowal? Bo bym chetnie wziela na koniec jezyka, mimo ze za nadmiarem
kminku baaaaaaaaaaardzo NIE przepadam.
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.417 / Virus Database: 233 - Release Date: 2002.11.09
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 02:36:47
Temat: alaszCześć!
Jestem tu po raz pierwszy i pewnie nieraz jeszcze zajrzę :)
Na początek pytanko:
Czy ktoś wie, w jaki sposób robi się alasz?
Dzięki
Julita
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 10:49:42
Temat: Re: alaszArt(Gruby) wrote:
> On Mon, 11 Nov 2002 21:36:47 -0500, Julka <y...@p...onet.pl>
> wrote:>
> Za Kopalinskim:
>
> "alasz slodki likier kminkowy przyprawiany gorzkimi migdalami,
> korzeniem dziegla, anyzkiem i skórka pomaranczowa.
> Etym. - od nazwy miejscowosci Allasch pod Ryga, gdzie opracowano te
> recepture. "
>
> ;-)
>
>
>
> Art(Gruby).
>
> Abyssus abyssum invocat.
Tyle to i ja wiem ;) Ale jak sie go robi?
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 16:54:16
Temat: Re: alaszOn Tue, 12 Nov 2002 05:49:42 -0500, Julka <y...@p...onet.pl>
wrote:
>
>
>Tyle to i ja wiem ;) Ale jak sie go robi?
>J.
Zajrzyj tutaj - pod likiery ... i probuj , probuj , probuj az
znajdziesz swoj smak...
http://www.kuchnia.3miasto.pl/alko-dom.htm
;-)
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |