« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-17 13:51:19
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiOn Sat, 2004-04-17 at 15:51, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> > A nie możesz sobie ustawić żeby automatycznie ustawiało się na ISO 8859-2?
>
> Moge (i czasami to zreszta robie). Problem polega na tym ze
Jestes chyba najcierpliwsza osoba jaka znam...
Kot bezogonkowy i kurza noga z majerankiem
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-17 13:51:31
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiLe samedi 17 avril 2004 ŕ 15:08:30, Koko-sanka a écrit :
> Ewa (siostra Ani) N. napisał/a:
>> Po raz 40ty (w tym roku): mam kodowanie poprawne, moj czytnik
>> odpowiada w kodowaniu przedpiscy, ISO 8859-15 jest defoltowe kiedy
>> przedpisca w ogole kodowania nie ma.
> A nie możesz sobie ustawić żeby automatycznie ustawiało się na ISO 8859-2?
Moge (i czasami to zreszta robie). Problem polega na tym ze
uczestnicze rowniez w grupach ktore uzywaja defoltowo ISO 8859-15, i w
tym wypadku krzaki mi sie wyswietlaja jezeli tam z kolei ktos sobie
kodowania nie ustawil (oczywiscie wtedy przypominam tez tym osobom o
kodowaniu).
Osoby ktore uczestnicza w polsko- i angielskojezycznych grupach nie
maja tego problemu (jak wiadomo angielski ogonkow nie posiada). Ja
natomiast uczestnicze w grupach polsko- i francuskojezycznych czyli w
dwoch *roznych* systemach ogonkowych.
Stad moje zanudzanie o prawidlowym kodowaniu...
Zauwaz ze moge sobie recznie kodowanie zmieniac, przy kazdym poscie.
Jest to meczace, wiec najczesciej po pewnym czasie przestaje takie
posty czytac :-(
> W jakim to programie tak się dzieje???
Dzdzu juz odpowiedzial (slusznie i naukowo). Rzuc okiem na moje
naglowki (wstawiam de tego postu).
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 14:03:29
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiOn 17 Apr 2004 15:51:19 +0200, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>On Sat, 2004-04-17 at 15:51, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
>> > A nie możesz sobie ustawić żeby automatycznie ustawiało się na ISO 8859-2?
>>
>> Moge (i czasami to zreszta robie). Problem polega na tym ze
>
>Jestes chyba najcierpliwsza osoba jaka znam...
>
>Kot bezogonkowy i kurza noga z majerankiem
>
>--
>Kot <m...@p...onet.pl>
dokladnie tak samo mysle co Kot, choc zem jest bez majeranku.
tylko z sosem, od ktorego sie raz dwa uzaleznilam - nazywa sie
makhani, jest od kurczaka, troche jak tandoori i sos jest
najpiekniejszy na swiecie. znalazlam nawet przepis wlasnie z
kawalkami duzymi cynamonu i listkami bobkowymi...
trys i sos
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 14:06:57
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowi Ewa (siostra Ani) N. napisał/a:
> Osoby ktore uczestnicza w polsko- i angielskojezycznych grupach nie
> maja tego problemu (jak wiadomo angielski ogonkow nie posiada). Ja
> natomiast uczestnicze w grupach polsko- i francuskojezycznych czyli w
> dwoch *roznych* systemach ogonkowych.
Ewo, a czy nie prościej by było ustawić sobie dwóch tożsamości, jednej dla
grup polskich, drugiej dla francuskich i tam odpowiednie kodowanie? Wtedy
zamiast mozolnie przebijać się do kodowania klikałabyś tylko raz na jednej
z tożsamości przy pisaniu posta.
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 14:07:46
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowi Kot napisał/a:
> Jestes chyba najcierpliwsza osoba jaka znam...
Faktycznie, mnie by cierpliwości brakło ;)
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 14:12:00
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowi
>
>> choc zem jest bez majeranku.
>> tylko z sosem, od ktorego sie raz dwa uzaleznilam - nazywa sie
>> makhani, jest od kurczaka, troche jak tandoori i sos jest
>> najpiekniejszy na swiecie. znalazlam nawet przepis wlasnie z
>> kawalkami duzymi cynamonu i listkami bobkowymi...
>
>
>No to w temacie : zrobilam na Wielkanoc udko jagniece tandoori, i
>swietne wyszlo, polecam.
>
>
>Ewcia
a masz piec tandoor w SWOJEJ kuchni? :)))))))))))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 14:15:39
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiLe samedi 17 avril 2004 ŕ 16:03:29, Krysia Thompson a écrit :
>>Jestes chyba najcierpliwsza osoba jaka znam...
>>
>>Kot bezogonkowy i kurza noga z majerankiem
>>
>>--
>>Kot <m...@p...onet.pl>
> dokladnie tak samo mysle co Kot,
Eh tam, ja po prostu juz tyle razy ten temat przerabialam...
> choc zem jest bez majeranku.
> tylko z sosem, od ktorego sie raz dwa uzaleznilam - nazywa sie
> makhani, jest od kurczaka, troche jak tandoori i sos jest
> najpiekniejszy na swiecie. znalazlam nawet przepis wlasnie z
> kawalkami duzymi cynamonu i listkami bobkowymi...
No to w temacie : zrobilam na Wielkanoc udko jagniece tandoori, i
swietne wyszlo, polecam.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 14:19:39
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiLe samedi 17 avril 2004 ŕ 16:06:57, Koko-sanka a écrit :
> Ewo, a czy nie prościej by było ustawić sobie dwóch tożsamości, jednej dla
> grup polskich, drugiej dla francuskich i tam odpowiednie kodowanie?
Ale ja chce miec tylko *jedna* tozsamosc, miedzynarodowa :-)
A zadne oprogramowanie nie pozwoli na dwie *identyczne* tozsamosci.
> Wtedy
> zamiast mozolnie przebijać się do kodowania klikałabyś tylko raz na jednej
> z tożsamości przy pisaniu posta.
To dla mnie jest rownoznaczne z rozdwojeniem jazni !!!
:-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 15:18:34
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiOn Sat, 2004-04-17 at 16:15, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> >>Jestes chyba najcierpliwsza osoba jaka znam...
> >>
> >>Kot bezogonkowy i kurza noga z majerankiem
> >>
> >>--
> >>Kot <m...@p...onet.pl>
>
> > dokladnie tak samo mysle co Kot,
>
> Eh tam, ja po prostu juz tyle razy ten temat przerabialam...
no wlasnie, ja juz bym gryzla ;)
Kot i manzanita
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 15:18:34
Temat: Re: apropos śmietanki i nie majonezowiOn Sat, 2004-04-17 at 16:03, Krysia Thompson wrote:
> dokladnie tak samo mysle co Kot, choc zem jest bez majeranku.
> tylko z sosem, od ktorego sie raz dwa uzaleznilam - nazywa sie
> makhani, jest od kurczaka, troche jak tandoori i sos jest
> najpiekniejszy na swiecie. znalazlam nawet przepis wlasnie z
> kawalkami duzymi cynamonu i listkami bobkowymi...
I JESZCZE sie nie podzielilas ???
Kot zakochany na smierc w tandoori i cynamonie
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |