« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-09 17:28:34
Temat: befsztyk-prosze o radyja zrobic wyzej wymienionego?
czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
pozdrawiam
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-09 17:42:23
Temat: Re: befsztyk-prosze o radyUżytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dgoi$f0b$1@news.tpi.pl...
> ja zrobic wyzej wymienionego?
> czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
To jakiś żart?
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
k...@b...tk that a man can supervise
www.brywczynski.tk the construction of light
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 18:38:38
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady"Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał(a):
> Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w
wiadomości news:a6dgoi$f0b$1@news.tpi.pl...
> > ja zrobic wyzej wymienionego?
> > czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
>
> To jakiś żart?
----
Nie żart, tylko odmienne rozumienie pojęcia befsztyk.
Chyba.
Czasami (sklepowe) befsztyki są z rozdrobnionego mięsa.
Ale to oczywiście tak samo niepotrzebne nieporozumienie,
jak sznycel - prawdziwy z niemielonego mięsa, i nieprawdziwy
ale za to dość powszechny - z mielonego mięsa (=mieloniec !).
Befsztyk to beef steak, czyli kawałek cały mięsa z (polędwicy ?)
wołowej, do smażenia lub grillowania.
Najlepszy z wołowiny argentyńskiej.
Mam nadzieję, że choć 55 % z powyższego jest słuszne.
:)))
--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 18:41:21
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:a6dl2g.1d0.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dgoi$f0b$1@news.tpi.pl...
> > ja zrobic wyzej wymienionego?
> > czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
>
> To jakiś żart?
>
> --
> Konrad J. Brywczyński should it be implausible
nie
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 18:42:12
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dl11$83j$1@news.tpi.pl...
> > To jakiś żart?
> >
> > --
> > Konrad J. Brywczyński should it be implausible
ja prosze o pomoc a nie o wymadrzanie
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 18:56:08
Temat: Re: nie wiem co-prosze o rady
Użytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a6dljr$h3$1@news.onet.pl...
> Nie żart, tylko odmienne rozumienie pojęcia befsztyk.
> Chyba.
>
> Czasami (sklepowe) befsztyki są z rozdrobnionego mięsa.
> Ale to oczywiście tak samo niepotrzebne nieporozumienie,
> jak sznycel - prawdziwy z niemielonego mięsa, i nieprawdziwy
> ale za to dość powszechny - z mielonego mięsa (=mieloniec !).
>
> Befsztyk to beef steak, czyli kawałek cały mięsa z (polędwicy ?)
> wołowej, do smażenia lub grillowania.
> Najlepszy z wołowiny argentyńskiej.
>
> Mam nadzieję, że choć 55 % z powyższego jest słuszne.
> :)))
>
> --
> Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
>
no ciesze sie ze ktos mi odpowiedzial jak nalezy.
Zowisiu! a co ja wobec tego chce zrobic? to ma byc jak mielony ale taki z
miesa siekanego. co to w koncu jest? i jak to zrobic???
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 18:56:39
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:a6dlne$i2s$1@neon.noos.net...
> Chyba nie, tylko Mechcia glodna jest.
> Jadam tutaj befsztyki siekane (w malakserze moze wyjsc za cienko), sa
bardzo
> smaczne. Ale troche befsztyka szkoda...
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
wiec jak mam to siekane COS zrobic.
???
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 19:00:40
Temat: Re: befsztyk-prosze o radyUżytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a6dljr$h3$1@news.onet.pl...
> Czasami (sklepowe) befsztyki są z rozdrobnionego mięsa.
Chyba rumsztyk? Kotlet z mięsa siekanego.
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
k...@b...tk that a man can supervise
www.brywczynski.tk the construction of light
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 19:04:40
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał(a):
/..../>
>
> wiec jak mam to siekane COS zrobic.
----
Posiekawszy post (!!) ;-)))
odpowiadam:
nie wiem.
ale chodzi chyba o kotleciki hache (fr. siekane)
moga byc z dobrego miesa, nic nie szkodzi.
Ja bym zrobila z cebulka przysmazona,
z pietruszka zielona, sol pieprz
jajko do zwiazania (jesli miesa duzo, blizej 1 kg,
to 2 jajka)
i potem rozplaskac na takie placuszki jak poltora dna szklanki
(albo dwie trzecie dloni, hihihihi - bo ja z wyobrazni mowie)
i te placuszki to sie w taki wzorek widelcem wygniata
- takie znaczy sie rowki.
i juz.
sie smazy, najpierw jeden - sie probuje, czy nie doprawic
(mozna mase miesna trzymac w malakserze, i po doprawieniu
latwo zamieszac !!!)
myślę, że wyjdzie cudo !!!
całuski befsztykowe :))
--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 19:05:08
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady"Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> a écrit dans le message news:
a...@K...Brywczynski...
> Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dgoi$f0b$1@news.tpi.pl...
> > ja zrobic wyzej wymienionego?
> > czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
>
> To jakiś żart?
>
Chyba nie, tylko Mechcia glodna jest.
Jadam tutaj befsztyki siekane (w malakserze moze wyjsc za cienko), sa bardzo
smaczne. Ale troche befsztyka szkoda...
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |