| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-09 16:32:45
Temat: Serek olomunskiZ czego jest serek olomunski ( chyba tak sie to pisze) i do czego go mozna
wykorzystac?
Jest w Hicie w Warszawie za kolo 3 zl.
--
Tomasz Maranski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-09 16:38:06
Temat: Re: Serek olomunski
Użytkownik "Tomasz Maranski" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:a6ddff$2qq$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Z czego jest serek olomunski ( chyba tak sie to pisze) i do czego go mozna
> wykorzystac?
> Jest w Hicie w Warszawie za kolo 3 zl.
>
> --
> Tomasz Maranski
>
nie wiem z czego jest
Maklowicz bodajze smazyl go kiedys w ciescie-podobnym do nalesnikowego ( z
piwem czy mi sie zdaje?)
wiem, ze ten serek bardzo smierdzi (lub "pachnie inaczej")
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 20:13:21
Temat: Re: Serek olomunski
Użytkownik Tomasz Maranski <m...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a6ddff$2qq$...@s...icm.edu.pl...
> Z czego jest serek olomunski ( chyba tak sie to pisze) i do czego go mozna
> wykorzystac?
> Jest w Hicie w Warszawie za kolo 3 zl.
> '
a może chcesz przepisik, makłowicz go smażył tak:
szklanka mąki<br/>
jajko<br/>
szklanka piwa<br/>
sól<br/>
serki maczać w cieście i smażyć na oleju slonecznikowym.<br/>
podawać z piwem
to były se4rki w cieście, nie próbowałam, ale może warto...
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 20:51:33
Temat: Re: Serek olomunski
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a6dqco$6tg$1@news.tpi.pl...
> >
> to były se4rki w cieście, nie próbowałam, ale może warto...
Nie warto. Kupilam, smazylam. Nikomu nie smakowaly. A tak
cuchnie, ze trzeba bylo od razu czyscic lodowke.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 20:57:00
Temat: Re: Serek olomunski"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>
>
>nie wiem z czego jest
>Maklowicz bodajze smazyl go kiedys w ciescie-podobnym do nalesnikowego ( z
>piwem czy mi sie zdaje?)
>wiem, ze ten serek bardzo smierdzi (lub "pachnie inaczej")
...no ale "pachnie"...probowalam go w piatek usmazyc
panierowanego podwojnie ale mi calkiem wyplynal...calkiem. Trzeba chyba
sprobowac tego ciast Maklowiczaa bo jajko, bulka, jajko, bulka
to za slabe...
Jak ostygl taki wyplyniety to troche przestal "pachniec' ale
kuchnia do rana miala lekki fetor...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 12:00:18
Temat: Re: Serek olomunski
>> Z czego jest serek olomunski ( chyba tak sie to pisze) i do czego go
>> mozna wykorzystac?
>> Jest w Hicie w Warszawie za kolo 3 zl.
>> '
>
> a może chcesz przepisik, makłowicz go smażył tak:
> szklanka mąki<br/>
> jajko<br/>
> szklanka piwa<br/>
> sól<br/>
> serki maczać w cieście i smażyć na oleju slonecznikowym.<br/>
> podawać z piwem
>
> to były se4rki w cieście, nie próbowałam, ale może warto...
a ty się czemu otrząsasz po każdym składniku ? (mam na myśli to /br)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 15:48:21
Temat: Re: Serek olomunskiFrom: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
> nie wiem z czego jest
> Maklowicz bodajze smazyl go kiedys w ciescie-podobnym do nalesnikowego ( z
> piwem czy mi sie zdaje?)
> wiem, ze ten serek bardzo smierdzi (lub "pachnie inaczej")
Oooo? Muzi byc swietny, czemu go jeszcze nigdy nie jadlam ???
Macabra amatorka starych skarpet
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 18:21:01
Temat: Re: Serek olomunski"Tomasz Maranski" <m...@g...pl> napisał w
news:a6ddff$2qq$1@sunsite.icm.edu.pl:
> Z czego jest serek olomunski ( chyba tak sie to pisze) i do czego go
> mozna wykorzystac?
> Jest w Hicie w Warszawie za kolo 3 zl.
>
> --
> Tomasz Maranski
Ja mialem okazje jesc go jako przystawke w czeskiej restauracji. Byly to
okragle, niewielkie (3 cm srednicy) kawalki opanierowanego serka. Panierka
byla chyba standardowa, z bulki, a mimo to ser nie rozplywal sie (dopiero
po rozkrojeniu ale tylko troche ;)
W dodatku wcale nie smierdzial :)
Za to wyjatkowo paskudny smazony ser czeski to Hremelin (czy jakos tak).
Ten smierdzi dosyc ostro i wyglada jak nieapetyczna, szara masa (oczywiscie
po pozbawieniu go panierki).
Reasumujac, najlepszy jest taki bialy, nazywa sie chyba Eidam i nie dosc,
ze jest pyszny, to jeszcze fajnie sie ciagnieeeee. Mniam :)
pozdrawiam
kheldar
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 19:54:17
Temat: Re: Serek olomunski
Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a6fhq1$k1r$05$...@n...t-online.com...
>
>
> a ty się czemu otrząsasz po każdym składniku ? (mam na myśli to /br)
>
> Waldek
>
aaaa, bo jakaś zdechła resztka kodu html, jak się pewnie domyśliłeś po tym
niedorobionym pierwszym outcooku
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |