| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-09 19:16:20
Temat: Re: befsztyk-prosze o radyUżytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dltn$cn6$1@news.tpi.pl...
> wiec jak mam to siekane COS zrobic.
Rumsztyk:
Mięso obrać z błon, pokroić w poprzek włókien, pobić tłuczkiem lub nożem
na plastry 1-1,5 cm grubości, formując nożem owalny kształt. Popieprzyć,
pomączyć, smażyć na ostrym ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu po parę
minut z każdej strony (aż się zrobi taka fajna skórka). Najsmczniej
podać do tego zaszkloną cebulę i frytki.
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-09 19:20:42
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady"Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał(a):
> Użytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a6dljr$h3$1@news.onet.pl...
> > Czasami (sklepowe) befsztyki są z rozdrobnionego mięsa.
>
> Chyba rumsztyk? Kotlet z mięsa siekanego.
---
No chyba, chyba ... ja tej nazwy nie słyszę ani nie widzę ...
chyba że bardzo rzadko ...
ale może coś wiesz jak się to robi,
to się Mechcia ucieszy :))
Ja wymyśliłam jakiś przepis,
ale może nie taki jak trzeba ??
:))
--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 19:37:41
Temat: Re: befsztyk-prosze o radyUżytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a6dnb0$6i3$1@news.onet.pl...
> ale może coś wiesz jak się to robi,
> to się Mechcia ucieszy :))
news:a6dqir.1o4.1@Konrad.Brywczynski
Co ciekawe, najlepszy, poza domowym, rumsztyk jadłem swego czasu
w restauracji GS Osie (Bory Tucholskie), płacąc zań coś ca. 6 zł. :-)
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 19:57:39
Temat: Re: befsztyk-prosze o radyLuuuudzie, Mechcia ( przepraszam za spoufalanie) pyta o befsztyk tatarski,
czyli tatara
Smacznego, bo chyba wiesz jak to robić. Tzn ja mogę podpowiedzieć, ale nie
chcę wyjść na kretyna co pisze jakieś oczywistości
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:a6dqir.1o4.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dltn$cn6$1@news.tpi.pl...
> > wiec jak mam to siekane COS zrobic.
>
> Rumsztyk:
>
> Mięso obrać z błon, pokroić w poprzek włókien, pobić tłuczkiem lub nożem
> na plastry 1-1,5 cm grubości, formując nożem owalny kształt. Popieprzyć,
> pomączyć, smażyć na ostrym ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu po parę
> minut z każdej strony (aż się zrobi taka fajna skórka). Najsmczniej
> podać do tego zaszkloną cebulę i frytki.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
> k...@b...tk Stranded in my mind
> www.brywczynski.tk Electric raven met me there
> UIN:27412398 To see what we could find
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 19:59:51
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> a écrit dans le message news:
a6dltn$cn6$...@n...tpi.pl...
>
> wiec jak mam to siekane COS zrobic.
> ???
>
Mechcia, jak kupuje u rzeznika befsztyka "haché" czyli siekanego, to on
bierze ladny kawakek miesa, wrzuca do maszynki do miesa, wyjmuje, formuje w
forme owalna o grubosci ok. 1 cm -1,2 cm. I juz.
Ja do w domu smaze (z dwoch stron :-) 2-3 minuty wg ogolnych zasad smazenia
befszykow i juz... Aha, deglasuje crčme fraďche.
Prosciej nie mozna
Ewcia
(miesozerna)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-09 20:26:11
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady>ja zrobic wyzej wymienionego?
>czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
>
>
>pozdrawiam
>Mechcia
>
Jak z poszatkowanego to chyba o tatara ci chodzi - czyli befsztyk tatarski.
Tak????
No wiec tak:
sliczna poledwcie wolowa poszatkowac, uformowac z niej sliczne kotleciki -
okragle, na wierzchu zrobic maly dolek.
Do kazdego kotlecika wbic zoltko, surowe.
Obok podac drobno poszatkowana cebulke, grzybki marynowane, sol i pieprz.
Kazdy sobie osobno miesza.
ja uwilebiam.
Pycha....
Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 09:11:24
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Użytkownik "marek amator" <m...@t...net> napisał w wiadomości
news:a6dp5r$8d$1@news.tpi.pl...
> Luuuudzie, Mechcia ( przepraszam za spoufalanie) pyta o befsztyk tatarski,
> czyli tatara
> Smacznego, bo chyba wiesz jak to robić. Tzn ja mogę podpowiedzieć, ale nie
> chcę wyjść na kretyna co pisze jakieś oczywistości
tatara to ja wim jak zrobic.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 09:12:23
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02030921261158@polnews.pl...
> Jak z poszatkowanego to chyba o tatara ci chodzi - czyli befsztyk
tatarski.
> Tak????
>
> No wiec tak:
> sliczna poledwcie wolowa poszatkowac, uformowac z niej sliczne kotleciki -
> okragle, na wierzchu zrobic maly dolek.
> Do kazdego kotlecika wbic zoltko, surowe.
> Obok podac drobno poszatkowana cebulke, grzybki marynowane, sol i pieprz.
>
> Kazdy sobie osobno miesza.
> ja uwilebiam.
>
> Pycha....
>
> Monisiatko
>
nie przesadzajcie.
tatara to ja wiem jak sie robi
chodzilo o smazone
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 09:28:12
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady>
>Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
>news:02030921261158@polnews.pl...
>> Jak z poszatkowanego to chyba o tatara ci chodzi - czyli befsztyk
>tatarski.
>> Tak????
>>
>> No wiec tak:
>> sliczna poledwcie wolowa poszatkowac, uformowac z niej sliczne kotleciki -
>> okragle, na wierzchu zrobic maly dolek.
>> Do kazdego kotlecika wbic zoltko, surowe.
>> Obok podac drobno poszatkowana cebulke, grzybki marynowane, sol i pieprz.
>>
>> Kazdy sobie osobno miesza.
>> ja uwilebiam.
>>
>> Pycha....
>>
>> Monisiatko
>>
>
>nie przesadzajcie.
>tatara to ja wiem jak sie robi
>chodzilo o smazone
>
>Mechcia
To ja strasznie Szanowna Pania Mechcie przepraszam. I prosze o wybaczenie w
jej laskawosci.
I zapytuje, czym podpadlam.
Monisiatko
ktore chcialo dobrze, a znow podpadlo:((((
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-10 10:50:44
Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02031010281248@polnews.pl...
> To ja strasznie Szanowna Pania Mechcie przepraszam. I prosze o wybaczenie
w
> jej laskawosci.
> I zapytuje, czym podpadlam.
>
> Monisiatko
> ktore chcialo dobrze, a znow podpadlo:((((
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
podanie plus 3 zdjecia...
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |