Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia befsztyk-prosze o rady

Grupy

Szukaj w grupach

 

befsztyk-prosze o rady

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-09 19:16:20

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dltn$cn6$1@news.tpi.pl...
> wiec jak mam to siekane COS zrobic.

Rumsztyk:

Mięso obrać z błon, pokroić w poprzek włókien, pobić tłuczkiem lub nożem
na plastry 1-1,5 cm grubości, formując nożem owalny kształt. Popieprzyć,
pomączyć, smażyć na ostrym ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu po parę
minut z każdej strony (aż się zrobi taka fajna skórka). Najsmczniej
podać do tego zaszkloną cebulę i frytki.

--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-09 19:20:42

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał(a):
> Użytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a6dljr$h3$1@news.onet.pl...
> > Czasami (sklepowe) befsztyki są z rozdrobnionego mięsa.
>
> Chyba rumsztyk? Kotlet z mięsa siekanego.
---
No chyba, chyba ... ja tej nazwy nie słyszę ani nie widzę ...
chyba że bardzo rzadko ...

ale może coś wiesz jak się to robi,
to się Mechcia ucieszy :))

Ja wymyśliłam jakiś przepis,
ale może nie taki jak trzeba ??
:))

--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-09 19:37:41

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a6dnb0$6i3$1@news.onet.pl...
> ale może coś wiesz jak się to robi,
> to się Mechcia ucieszy :))

news:a6dqir.1o4.1@Konrad.Brywczynski

Co ciekawe, najlepszy, poza domowym, rumsztyk jadłem swego czasu
w restauracji GS Osie (Bory Tucholskie), płacąc zań coś ca. 6 zł. :-)


--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-09 19:57:39

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "marek amator" <m...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

Luuuudzie, Mechcia ( przepraszam za spoufalanie) pyta o befsztyk tatarski,
czyli tatara
Smacznego, bo chyba wiesz jak to robić. Tzn ja mogę podpowiedzieć, ale nie
chcę wyjść na kretyna co pisze jakieś oczywistości
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:a6dqir.1o4.1@Konrad.Brywczynski...
> Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6dltn$cn6$1@news.tpi.pl...
> > wiec jak mam to siekane COS zrobic.
>
> Rumsztyk:
>
> Mięso obrać z błon, pokroić w poprzek włókien, pobić tłuczkiem lub nożem
> na plastry 1-1,5 cm grubości, formując nożem owalny kształt. Popieprzyć,
> pomączyć, smażyć na ostrym ogniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu po parę
> minut z każdej strony (aż się zrobi taka fajna skórka). Najsmczniej
> podać do tego zaszkloną cebulę i frytki.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
> k...@b...tk Stranded in my mind
> www.brywczynski.tk Electric raven met me there
> UIN:27412398 To see what we could find


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-09 19:59:51

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> a écrit dans le message news:
a6dltn$cn6$...@n...tpi.pl...
>
> wiec jak mam to siekane COS zrobic.
> ???
>

Mechcia, jak kupuje u rzeznika befsztyka "haché" czyli siekanego, to on
bierze ladny kawakek miesa, wrzuca do maszynki do miesa, wyjmuje, formuje w
forme owalna o grubosci ok. 1 cm -1,2 cm. I juz.
Ja do w domu smaze (z dwoch stron :-) 2-3 minuty wg ogolnych zasad smazenia
befszykow i juz... Aha, deglasuje crčme fraďche.
Prosciej nie mozna

Ewcia
(miesozerna)

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-09 20:26:11

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>ja zrobic wyzej wymienionego?
>czy moge poszatkowac mieso w malakserze??? i co dalej.
>
>
>pozdrawiam
>Mechcia
>
Jak z poszatkowanego to chyba o tatara ci chodzi - czyli befsztyk tatarski.
Tak????

No wiec tak:
sliczna poledwcie wolowa poszatkowac, uformowac z niej sliczne kotleciki -
okragle, na wierzchu zrobic maly dolek.
Do kazdego kotlecika wbic zoltko, surowe.
Obok podac drobno poszatkowana cebulke, grzybki marynowane, sol i pieprz.

Kazdy sobie osobno miesza.
ja uwilebiam.

Pycha....

Monisiatko

--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-10 09:11:24

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "marek amator" <m...@t...net> napisał w wiadomości
news:a6dp5r$8d$1@news.tpi.pl...
> Luuuudzie, Mechcia ( przepraszam za spoufalanie) pyta o befsztyk tatarski,
> czyli tatara
> Smacznego, bo chyba wiesz jak to robić. Tzn ja mogę podpowiedzieć, ale nie
> chcę wyjść na kretyna co pisze jakieś oczywistości


tatara to ja wim jak zrobic.


Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-10 09:12:23

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02030921261158@polnews.pl...
> Jak z poszatkowanego to chyba o tatara ci chodzi - czyli befsztyk
tatarski.
> Tak????
>
> No wiec tak:
> sliczna poledwcie wolowa poszatkowac, uformowac z niej sliczne kotleciki -
> okragle, na wierzchu zrobic maly dolek.
> Do kazdego kotlecika wbic zoltko, surowe.
> Obok podac drobno poszatkowana cebulke, grzybki marynowane, sol i pieprz.
>
> Kazdy sobie osobno miesza.
> ja uwilebiam.
>
> Pycha....
>
> Monisiatko
>

nie przesadzajcie.
tatara to ja wiem jak sie robi
chodzilo o smazone

Mechcia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-10 09:28:12

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
>news:02030921261158@polnews.pl...
>> Jak z poszatkowanego to chyba o tatara ci chodzi - czyli befsztyk
>tatarski.
>> Tak????
>>
>> No wiec tak:
>> sliczna poledwcie wolowa poszatkowac, uformowac z niej sliczne kotleciki -
>> okragle, na wierzchu zrobic maly dolek.
>> Do kazdego kotlecika wbic zoltko, surowe.
>> Obok podac drobno poszatkowana cebulke, grzybki marynowane, sol i pieprz.
>>
>> Kazdy sobie osobno miesza.
>> ja uwilebiam.
>>
>> Pycha....
>>
>> Monisiatko
>>
>
>nie przesadzajcie.
>tatara to ja wiem jak sie robi
>chodzilo o smazone
>
>Mechcia

To ja strasznie Szanowna Pania Mechcie przepraszam. I prosze o wybaczenie w
jej laskawosci.
I zapytuje, czym podpadlam.

Monisiatko
ktore chcialo dobrze, a znow podpadlo:((((
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-10 10:50:44

Temat: Re: befsztyk-prosze o rady
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02031010281248@polnews.pl...
> To ja strasznie Szanowna Pania Mechcie przepraszam. I prosze o wybaczenie
w
> jej laskawosci.
> I zapytuje, czym podpadlam.
>
> Monisiatko
> ktore chcialo dobrze, a znow podpadlo:((((
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl



podanie plus 3 zdjecia...

Mechcia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak w archiwum wg haseł?
sznycel - protestuje
Serek olomunski
fajny przepisik znalazlam
Właśnie przyrządzam czerninę...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »