« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2006-09-11 12:07:02
Temat: Re: bekon ? jak sie robiOn Mon, 11 Sep 2006 13:42:43 +0200, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
>
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:peiag2l7e1a1v3e7opiv44rbgb27otj1r4@4ax.com...
>> On Mon, 11 Sep 2006 09:52:47 +0200, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
>>
>(ciach)
>> >
>> >A co masz przeciwko maslu na chlebie?
>> >Jajecznicy z boczkiem?
>> >Czy slodzionej herbacie/kawie?
>>
>> Nic a nic, poza tym, ze nie lubie. Lubie jajecznice na boczku,
>> ale ja zabieram zbedny tluszcz z patelni, a chyba nikt tego nie
>> robi . Slodzona herbata/kawa mi zupelnie nie smakuje od 26 lat i
>> 7 miesiecy (bez paru dni :PPP)
>> A nie zapytasz co mam przeciwko ludziom? :PPPP
>>
>
>Nie nie spytam :-)
Niekonsekwentny jestes :PPP
>to ze takj spytam czym smarujesz chleb?
>Tymi "erzacami" udajacymi margaryny? Masmixami i innymi "chemopodobnymi"
>paskudstwami?
Owszem, mamy w domu ersatze, bo moja rodzina lubi - drogie,
mieszanka masla i oliwy z oliwek. Ja smaruje: niczym, musztarda,
humusem, grzybkami ze slika pt antipasto, cienko bardzo
majonezem, jak mi pasuje, marmite'm.
Masla, owszem, zcasem w sumie uzywam, ale to musi byc maslo z
krysztalkami soli w sobie. zjem ze dwa razy i mi wystarcza na
dluuuuuuuuugo.
Grzanki smaruje bezposrednio dzemem, marmolada, miodem.
>Pojecie "zbedny tluszcz" w jajecznicy jest wzgledne :-) ale sa gusta i
>gusciki.
Oraz zdrowia i zdrowia. Mnei tluszcz sam NIE smakuje, tak samo
jak pelnotluste mleko i tzw smietanka, co oblepia usta od
srodka...to u mnie jest w tej samej klasie okropnosci jak i
sledzie.Zbedny tluszcz to ten, co NAPRAWDE nie jest Ci potrzebny
(nie bede tu wchodzic w naukowy dyskurs o ilosciach, molach,
gramach, kaloriach etc)
Dla mnie ten tluszcz jest najsmaczniejszy. Nie dalej jak wczoraj
>jadlem boczek z grilla (a wlasciwie z patelni grilowej) a tluszczyk owzem
>zlalem ale do sloika i czeka na wlasn ie jajecznice, jajka sadzone itp :-)
No to sie bardzo ciesze. Moze sobie zyl nei zapuscisz :PP
>Kawa owszem... Jedynie bez cukru (sam takowa pijalem dawniej, aktualnie
>wogole kawy nie pijam)
>Tyle ze dla np. wrzodowcow jesli juzt to wlasnie z cukrem kawe/herbate ale
>to juz inna sprawa- nie powinni wogole pijac kawy.
Ja tez i pije. Ale rzeczywiscie nie tak zcesto jak dawniej,
zwyczajnie nie chce pasc trupem. za wczesnie
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2006-09-11 12:51:19
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:u0kag2pmieh91up1l9vhf7e56fljitgklq@4ax.com...
> On Mon, 11 Sep 2006 13:42:43 +0200, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
(ciach)
> >> Nic a nic, poza tym, ze nie lubie. Lubie jajecznice na boczku,
> >> ale ja zabieram zbedny tluszcz z patelni, a chyba nikt tego nie
> >> robi . Slodzona herbata/kawa mi zupelnie nie smakuje od 26 lat i
> >> 7 miesiecy (bez paru dni :PPP)
> >> A nie zapytasz co mam przeciwko ludziom? :PPPP
> >>
> >
> >Nie nie spytam :-)
>
> Niekonsekwentny jestes :PPP
>
To nie objaw niekosekwencji a "wybiorczosci" tematu :-)~
> >to ze takj spytam czym smarujesz chleb?
> >Tymi "erzacami" udajacymi margaryny? Masmixami i innymi "chemopodobnymi"
> >paskudstwami?
>
> Owszem, mamy w domu ersatze, bo moja rodzina lubi - drogie,
> mieszanka masla i oliwy z oliwek.
To juz nie jest tak calkiem erzac (ersatz jak wolisz)
> Ja smaruje: niczym, musztarda,
Tez niezdrowo...
> humusem, grzybkami ze slika pt antipasto, cienko bardzo
> majonezem, jak mi pasuje, marmite'm.
Tez niezdrowo
> Masla, owszem, zcasem w sumie uzywam, ale to musi byc maslo z
> krysztalkami soli w sobie. zjem ze dwa razy i mi wystarcza na
> dluuuuuuuuugo.
>
A maslo jak sie okazuje jest bardzo potrzebne dla zdrowia. Posiada oprocz
tluszczu rowniez witam,iny ktore gdzie indziej albo nie wystepuja albo jest
ich za malo (wiadomo ze nie w przesadzie ale jednak jest potrzebne)
>
>
> >Pojecie "zbedny tluszcz" w jajecznicy jest wzgledne :-) ale sa gusta i
> >gusciki.
>
> Oraz zdrowia i zdrowia. Mnei tluszcz sam NIE smakuje, tak samo
> jak pelnotluste mleko i tzw smietanka, co oblepia usta od
> srodka...to u mnie jest w tej samej klasie okropnosci jak i
> sledzie.Zbedny tluszcz to ten, co NAPRAWDE nie jest Ci potrzebny
> (nie bede tu wchodzic w naukowy dyskurs o ilosciach, molach,
> gramach, kaloriach etc)
W perlnotlustym mleku jest najwiecej witaminy D3 ktora odpowiada za
przyswajanie z mleka wapna... Bez tego tluszczu wapno z mleka jest
nieprzyswajalne
> Dla mnie ten tluszcz jest najsmaczniejszy. Nie dalej jak wczoraj
> >jadlem boczek z grilla (a wlasciwie z patelni grilowej) a tluszczyk owzem
> >zlalem ale do sloika i czeka na wlasnie jajecznice, jajka sadzone itp :-)
>
> No to sie bardzo ciesze. Moze sobie zyl nei zapuscisz :PP
A wlasnie ze nie zapuszcze :_) Tluszcz jest dobrze przyswajalny przez
organizm przy zachowaniu odpowiednich proporcji i dodatkow :-)~
Na ten przyklad bardzo dobrze na spalanie tluszczu wplywaja niewielkie dawki
alkoholu (czerwone wytrawne wino)
>
> >Kawa owszem... Jedynie bez cukru (sam takowa pijalem dawniej, aktualnie
> >wogole kawy nie pijam)
> >Tyle ze dla np. wrzodowcow jesli juzt to wlasnie z cukrem kawe/herbate
ale
> >to juz inna sprawa- nie powinni wogole pijac kawy.
>
>
> Ja tez i pije. Ale rzeczywiscie nie tak zcesto jak dawniej,
> zwyczajnie nie chce pasc trupem. za wczesnie
>
Bez przesady bo w ten sposob to nic nie jedlibysmy :-)
Wiekszosc smacznych rzeczy jest... szkodliwa lub bez jakichkolwiek wartosci
odzywczych
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2006-09-11 13:16:10
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
>
>Bez przesady bo w ten sposob to nic nie jedlibysmy :-)
>Wiekszosc smacznych rzeczy jest... szkodliwa lub bez jakichkolwiek wartosci
>odzywczych
A juz najgorsze sa te cholerne owoce i warzywa/jarzyny! Precz z
nimi!!
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2006-09-11 13:52:20
Temat: Re: bekon ? jak sie robiUżytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ee3m92$hmc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Owszem, mamy w domu ersatze, bo moja rodzina lubi - drogie,
>> mieszanka masla i oliwy z oliwek.
>
> To juz nie jest tak calkiem erzac (ersatz jak wolisz)
O ile bez dodatku tłuszczy utwardzanych - to zdrowsze od czystego masła.
>
>> Ja smaruje: niczym, musztarda,
>
> Tez niezdrowo...
I tam, niezdrowo? Dobra musztarda jest dobra i zdrowa.
Inna sprawa, ze to, co jest w handlu...
> A maslo jak sie okazuje jest bardzo potrzebne dla zdrowia. Posiada oprocz
> tluszczu rowniez witam,iny ktore gdzie indziej albo nie wystepuja albo
> jest
> ich za malo (wiadomo ze nie w przesadzie ale jednak jest potrzebne)
KWIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK.
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2006-09-11 14:31:04
Temat: Re: bekon ? jak sie robiKrysia Thompson wrote:
>> Bez przesady bo w ten sposob to nic nie jedlibysmy :-)
>> Wiekszosc smacznych rzeczy jest... szkodliwa lub bez jakichkolwiek
>> wartosci odzywczych
>
> A juz najgorsze sa te cholerne owoce i warzywa/jarzyny! Precz z
> nimi!!
no wlasnie.. jarzyny i zielsko jesc, jak zwierzeta.. Bleeeee..
:-))
--
gruby
zeby mi sie tak chcialo, jak mi sie nie chce..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2006-09-11 16:43:13
Temat: Re: bekon ? jak sie robiKrysia Thompson napisał(a):
> [...] Zbedny tluszcz to ten, co NAPRAWDE nie jest Ci potrzebny
[...]
To prawda, przez ostatnie 4-5 tygodni pozbyłem sie co najmniej 8 kg owego.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2006-09-11 16:56:47
Temat: Re: bekon ? jak sie robic...@g...com napisał(a):
> czesto ogladam na filmach amerykanskich jak ludzie sobie smacznie
> jedza bekon. Jaki jest na to przepis i co trzeba kupic? :)
Archiwum:
http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/msg/23
28c8d3f003bd0f?dmode=source&hl=pl
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2006-09-11 17:34:39
Temat: Re: bekon ? jak sie robi nie wiem o czy tu jest mowa
jajecznica najlepsza jest na ... masle, lub na czyms innym jak jest z tyms
czyms... bekon ???? jesli to boczek to ok to na bekonie :-) lol
jak z czyms jeszcze to tym lepsza :-) cebula for instans
ale roznie sie dodaje pieczarki tez itepe/....
a jesli chcemy pogadac czy lepiej smazyc na amalcu czy na oleju czy na ,....
margarynie tooo juz nie pogadamy
ja nie znisze takich glupich gadek, wiadomo na czym :-)
pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2006-09-11 18:06:43
Temat: Re: bekon ? jak sie robiOn Mon, 11 Sep 2006 19:34:39 +0200, "Dariusz Adamiak"
<d...@w...pl> wrote:
> nie wiem o czy tu jest mowa
>
>jajecznica najlepsza jest na ... masle, lub na czyms innym jak jest z tyms
>czyms... bekon ???? jesli to boczek to ok to na bekonie :-) lol
>jak z czyms jeszcze to tym lepsza :-) cebula for instans
>ale roznie sie dodaje pieczarki tez itepe/....
>
>
>a jesli chcemy pogadac czy lepiej smazyc na amalcu czy na oleju czy na ,....
>margarynie tooo juz nie pogadamy
>ja nie znisze takich glupich gadek, wiadomo na czym :-)
>
>pozdr
>
To idz precz, bo my tu lubimy jalowe gadki = przekomarzanki
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2006-09-11 18:08:17
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
>Krysia Thompson napisał(a):
>> [...] Zbedny tluszcz to ten, co NAPRAWDE nie jest Ci potrzebny
>[...]
>
>To prawda, przez ostatnie 4-5 tygodni pozbyłem sie co najmniej 8 kg owego.
>pozdr. Jerzy
JAK??? Tylko przed odstawienie w/w?????
zielenieje (ze zazdrosci ) jako ten kameleon
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |