Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bezsens robienia przetworów na zim

Grupy

Szukaj w grupach

 

bezsens robienia przetworów na zim

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 80


« poprzedni wątek następny wątek »

71. Data: 2005-08-19 06:18:16

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "raisa" <r...@v...pl> napisał w wiadomości
news:ddusqi$qda$1@atlantis.news.tpi.pl...


> widze, że zaczął się na grupie sezon postów o przetworach.
> robienie przetworów na zime jest bezsensowne, to strata czasu
> i tak się nie osiągnie jakości kupnych wyrobów
> a i le się zmarnuje, bo sfermentuje

Dziecko przez los skrzywdzone, kto Ci takich głupot naopowiadał :o(

Pzdr
Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


72. Data: 2005-08-19 06:20:31

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ddutej$1f$1@atlantis.news.tpi.pl...


> Swoją drogą pewnie dałam sie podpuścić...
>
> Basia, która robiła, robi i będzie robić przetwory domowe.


No też się dałem, ale wróciłem wczoraj przywożąc ze sobą kilka skrzyń z
przetworami robionymi w trakcie urlopu, mniam :o)

Pzdr
Paweł



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


73. Data: 2005-08-27 11:00:10

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 17 Aug 2005 14:29:03 +0200, Krystyna Chiger
<k...@p...pl> wrote:

>Basia wrote:
>
>(...)
>> Moim priorytetem jest zdrowie rodziny, Twoim walory smakowe. Na ciebie nikt
>> nie naskakuje za kupowanie słoików więc i Ty nie czepiaj się tych co sami
>> robią przetwory.
>
>A ja właśnie walorów smakowych nie czuję w przemysłowym jedzeniu. Mogę
>jeść niezdrowy smalec, ale nie tknę "zdrowej szynki", słonej jakby ją
>właśnie wykopano w Wieliczce. A z owoców - wszystkie przetwory mają
>jakieś koagulanty, zagęstniki i o połowę za dużo cukru. Mnie to nie
>smakuje, więc nie sprawdzę jak podziałałoby na zdrowie.


Ale i tak NAJlepsze sa Twoje marynowane czeresnie oraz fasolka.
Osobno :P

Pierz, co mu w CH obrodzily dynie na komposcie....chce ktos 10
dyn? Bo tyle juz jest do wziecia :PPP
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


74. Data: 2005-08-27 11:01:22

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 19 Aug 2005 08:18:16 +0200, "bazyli4"
<b...@p...onet.pl> wrote:

>
>Użytkownik "raisa" <r...@v...pl> napisał w wiadomości
>news:ddusqi$qda$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
>> widze, że zaczął się na grupie sezon postów o przetworach.
>> robienie przetworów na zime jest bezsensowne, to strata czasu
>> i tak się nie osiągnie jakości kupnych wyrobów
>> a i le się zmarnuje, bo sfermentuje
>
>Dziecko przez los skrzywdzone, kto Ci takich głupot naopowiadał :o(
>
>Pzdr
>Paweł
>


Skrzywdzone czy skrzywione?

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


75. Data: 2005-08-27 12:03:50

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: "merill" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości
>
> Skrzywdzone czy skrzywione?
>
WIDOCZNIE JADŁO PSZETWORY
M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


76. Data: 2005-08-28 18:04:40

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson napisał(a):
[...]
> Pierz, co mu w CH obrodzily dynie na komposcie....chce ktos 10
> dyn? Bo tyle juz jest do wziecia :PPP

A daleko do CH?
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


77. Data: 2005-08-28 18:10:54

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 28 Aug 2005 20:04:40 +0200, JerzyN
<0...@m...pl> wrote:

>Krysia Thompson napisał(a):
>[...]
>> Pierz, co mu w CH obrodzily dynie na komposcie....chce ktos 10
>> dyn? Bo tyle juz jest do wziecia :PPP
>
>A daleko do CH?
>pozdr. Jerzy


Kierunek Tarczyn :P

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


78. Data: 2005-08-28 18:29:39

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson napisał(a):
[...]
> Kierunek Tarczyn :P

A, czyli już nie tylko starannie opakowane ale i w otulinie wyrosły?
;-)))
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


79. Data: 2005-08-28 19:38:33

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 28 Aug 2005 20:29:39 +0200, JerzyN
<0...@m...pl> wrote:

>Krysia Thompson napisał(a):
>[...]
>> Kierunek Tarczyn :P
>
>A, czyli już nie tylko starannie opakowane ale i w otulinie wyrosły?
>;-)))
>pozdr. Jerzy


Nie. Na wielkiej kupie kompostowej! Bardzo malowniczo wygladaja!
Jak gora dyn!

Pierz, co tylko lubi dynie marynowana . I to Krychy, bo sam nigdy
nie probowal robic
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


80. Data: 2005-08-29 09:34:23

Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:
>
> Ale i tak NAJlepsze sa Twoje marynowane czeresnie oraz fasolka.
> Osobno :P

Czeresni nie zrobilam w tym roku, ale fasolka jest.
>
> Pierz, co mu w CH obrodzily dynie na komposcie....chce ktos 10
> dyn? Bo tyle juz jest do wziecia :PPP

Zamarynuj, tylko nie zjedz zaraz po zamarynowaniu :)

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 7 . [ 8 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mała rzecz a cieszy
Re: danie wegetariańskie
Grzyby
dieta
ogórki w zalewie musztardowej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »