Data: 2005-02-21 11:44:55
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?
Od: "Jurek" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek" <M...@l...pl> a écrit dans le message de news: cvcejd$929
> Niestety cukier biały i nierafinowany trochę inaczej jest przyjmowany
> przez organizm niż miód.
jezeli poszukasz w necie kompletnego skladu cukru nierafinowanego i miodu
(bez "dorzucanego"cukru przez chodowce), to zobaczysz ze sklad rozni sie w
niewielkim stopniu. Cukier nierafinowany to silnie zageszczony sok z trzciny
cukrowej, i moze poza procentowym udzialem wody i poszczegolnych "cukrow"
nie ma roznicy miedzy jednym i drugim
> Z miodu powstaje czysta energia cukier zaś spala się zaśmiecając organizm,
> odkłada się tu i tam.
> A na co nam więcej śmieci? ;)
czysta energia to moze powstac z wodoru, miod jest mieszanka (+- 80%
fruktoza i glukoza i +- 18% wody) a wiec o czystym spalaniu trudno mowic.
> Marek
Jurek
|