Data: 2007-06-11 21:53:25
Temat: Re: bielactwo
Od: Eugieniusz <p...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mirabilis wrote:
>
>> od prawie 10 lat zabijam się dietą niskocukrową i wysokotłuszczową i
>> przez cały czas jej trwania mam cisnienie 90-110 na 50-75 w zaleznosci
>> czy dlugo nic nie robię czy normalnie cos tam czynię.
Dlaczego wszyscy których znam a mieli różne cisnienia po przejsciu na
dietę wysokotluszczowo-niskoweglowodanową spotykaja się własnie na
takich wynikach? niezaleznie czy mają 50 lat czy 20-30?
poprzednio mówiłeś, że ten model zywienia ma wywołać u p. Igora m.in.
nadcisnienie, bardzo bym prosił abyś wyjasnił mi jaki mechanizm ma
doprowadzić do tego nadcisnienia? Proszę.
>> http://www.cmdik.pan.pl/zespoly/zfd/badania.html
w tym linku podali inf. że:
Stężenie triglicerydów było ujemnie skorelowane z poziomem cholesterolu
HDL (r=-0,54, P=0,004), a dodatnio z poziomem insuliny (r=0,75, P<10exp-5).
czy dobrze rozumiem to zdanie,
ze im wieksze były poziomy trójglicerydów tym wyższe poziomy insuliny?
a im niższe poziomy HDL tym wyższe poziomy trójglicerydów?
Czy to nie daje nic do myślenia Panu i P. Markowi Bieńkowi?
Bo o ile ja wiem to jak rosnie poziom HDL to spada zagrozenie miazdzorą
a kiedy rośnie LDL, trojglicerydy to i jej ryzyko?
Zauwazmy że LDL i trójglicerydy rosną wraz ze wzrostem insuliny, tzn sa
dodatnio skorelowane.
A czy ilość spozywanych cukrów nie jest dodatnio skorelowana z iloscia
insuliny?
>
> Gratuluję, tylko ile osób taka dieta zabiła...?!
>
a ile kazda inna zabiła? mozna powiedzieć, że życie zabija, każde kończy
sie smiercią.
> Dlaczego nie zaprezentujecie prawdziwych wyników dużych badań? Bo ich nie ma
> czy bo są przeciw Wam. Nie wolno decydować o ludzkim zdrowiu bez racjonalnych
> podstaw. Doświadczenie jednostki nie ma przełorzenia na zdrowie populacji.
> Przecież i Pan i Jurek o tym wiecie.
>
> Nie prawda, jestem z tym tematem nad wyraz na bieżąco i to nie jest prawda.
>
A jaka jest dzis prawda? bo jak media donoszą już nie jest prawdą
obowiązującą, że cholesterol z pokarmu moze powodować miażdzycę. Jakie
znaczenie diagnostczne mają poziomy trójglicerydów? jakie choroby
sprzyjają ich wysokim poziomom?
>> Czyż nie jest to ciekawe ze ludzie jedzący b. tłusto mają niskie poziomy
>> akurat trójglicerydów czyli tłuszczów we krwi.
Nie odniesie się Pan do takiego paradoksu jak powyżej?
Wtedy kiedy sie badałem miałem ok 50 kiedy norma jest do 100 jednostek
dla trójglicerydów.
> Problem z tym, że Pan pisze o swoim własnym doświadczeniu, my natomiast na
> doświadczeniach opartych na badaniach wielu tysięcy pacjentów.
> Poza tym odnoszę wrażenie, że są tu obecni i tacy, którzy na tym nastręczaniu
> zarabiają... :/
>
> Pozdrawiam
> Mirab
>
Pozdrawiam,
PS pisząc ten news cisnienie skoczylo mi do 120/70 :)
|