| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-02 09:36:15
Temat: Re: cappucino z ekspresu?
Użytkownik Grzegorz <g...@p...arena.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8tr98h$ah4$...@n...tpi.pl...
>
> Dyszę umieszczasz w naczyniu z mlekiem, np. dzbanuszku i po prostu je
> napowietrzasz.
Acha... Znaczy sie mleko ma byc juz zagrzane?
Salmatis
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-02 10:06:41
Temat: Re: cappucino z ekspresu?W trakcie parzenia kawy wylacz urzadzenie, gdy woda w dzbanku osiagnie
poziom pary (taki rysuneczek). Zanurz rurke metalowa w kubeczku z mlekiem
(najpierw troszke glebiej i potem stopniowo coraz mniej). Galke kontrolna
ustaw na pozycji pary i wysuwaj powolutku rurke z mleka ale miej ja caly
czas zanurzona. Jak mleko sie ubije (podniesie sie do krawedzi kubka), to
wylacz znowu (na OFF), odsun mleko, podstaw jakis pojemnik pusty i przekrec
jeszcze raz na pare na 1-2 sekund (troche pary wyelci). Potem znowu na OFF i
z powrotem na parzenie.
powodzenia
Ela
Izabela Modzelewska <k...@m...gov.pl> wrote in message
news:006801c044b0$7a1986c0$07041eac@min.mofnet.gov.p
l...
>
> Użytkownik Grzegorz <g...@p...arena.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:8tr98h$ah4$...@n...tpi.pl...
> >
> > Dyszę umieszczasz w naczyniu z mlekiem, np. dzbanuszku i po prostu je
> > napowietrzasz.
>
> Acha... Znaczy sie mleko ma byc juz zagrzane?
>
> Salmatis
>
>
> --
> Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
> http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |