| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-29 13:18:28
Temat: carpachioczy wie ktos co to carpachio????????
KOSA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-29 13:57:29
Temat: Re: carpachiodziekuje za odpowiedz
pytanie wyniklo z faktu znalezienia tego cuda w jednym z krakowskich
hipermarketow
uchachalem sie widzac porcje carpachio przylepiona do folii na styropianowej
tacce
cale cztery "kotlety"
pozdrawiam
KOSA
Użytkownik Artur Z <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99veis$rcu$...@n...tpi.pl...
> Generalnie to surowizna serwowana z oliwa.Konkretnie to na przyklad
cienkie
> jak papier plastry poledwicy surowej skropione oliwa z oliwek +
pieczarki(z
> glowy nie pamietam jak to sie dokladnie doprawia)Aby uciac tak cienko
mieso
> zamraza sie.Cala atrakcyjnosc tej potrawy lezy w podaniu(wszystko trzeba
> ladnie rozlozyc)
> Inne typy to np losos surowy lub pomidorki z mozzarella i oregano(+
> oczywiscie oliwa)-z pozoru proste,ale smak bezbledny
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-29 14:52:01
Temat: Re: carpachioGeneralnie to surowizna serwowana z oliwa.Konkretnie to na przyklad cienkie
jak papier plastry poledwicy surowej skropione oliwa z oliwek + pieczarki(z
glowy nie pamietam jak to sie dokladnie doprawia)Aby uciac tak cienko mieso
zamraza sie.Cala atrakcyjnosc tej potrawy lezy w podaniu(wszystko trzeba
ladnie rozlozyc)
Inne typy to np losos surowy lub pomidorki z mozzarella i oregano(+
oczywiscie oliwa)-z pozoru proste,ale smak bezbledny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-29 16:06:55
Temat: Re: carpachio1. carpaccio
2. cieniutkie plastry wolowiny (poledwicy, rzecz jasna)
3. do tego oliwa zoliwek i parmezan
4. ewentualne przerobki - a to gorgonzola, a to inne sosy, a to zamiast
wolowiny losos.
H.
Użytkownik Kosa <k...@d...agh.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99vcn5$e9h$...@g...uci.agh.edu.pl...
> czy wie ktos co to carpachio????????
> KOSA
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-29 20:05:40
Temat: Odp: carpachio - tak naprawde ...Użytkownik Kosa <k...@d...agh.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99vcn5$e9h$...@g...uci.agh.edu.pl...
> czy wie ktos co to carpachio????????
> KOSA
--
pozwalam sobie zaznaczyc, ze slowo to pisze sie CARPACCIO
smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
uklony
zw
Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 04:53:30
Temat: Re: carpachio - tak naprawde ...Zowisia <z...@n...spam.poczta.onet.pl> wrote:
> Użytkownik Kosa <k...@d...agh.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisa":99vcn5$e9h$...@g...uci.agh.edu.pl...
> > czy wie ktos co to carpachio????????
> > KOSA
> --
> pozwalam sobie zaznaczyc, ze slowo to pisze sie CARPACCIO
> smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
Ja jednak wole swojskiego tatara.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 05:21:52
Temat: Odp: carpachio - tak naprawde ...Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
napisał:1er2lg0.9i0xlxgxdxz4N%w...@t...com.pl...
/ciach ciach/ > smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
>
> Ja jednak wole swojskiego tatara.
> Wladyslaw
---
przyznaje sie, carpaccio i owszem,
ale tatara nigdy nie jadlam
i chyba sie juz nie odwaze ...
uklonik
--
Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 23:10:27
Temat: Re: carpachio - tak naprawde ...
Użytkownik "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:9a1585$os5$1@news.onet.pl...
> Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
> napisał:1er2lg0.9i0xlxgxdxz4N%w...@t...com.pl...
> /ciach ciach/ > smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
> >
> > Ja jednak wole swojskiego tatara.
> > Wladyslaw
> ---
> przyznaje sie, carpaccio i owszem,
> ale tatara nigdy nie jadlam
> i chyba sie juz nie odwaze ...
> uklonik
> --
> Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
>
>
> Jeżeli tak, to nie przechodź przez ulicę - to jest dopiro
niebezpieczne!! ;o)))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-30 23:20:29
Temat: Carpaccio i tatarzyA. Kłosiewicz <s...@i...pl> wykazal sie szczegolnie:
>
/.../ > > przyznaje sie, carpaccio i owszem,
> > ale tatara nigdy nie jadlam i chyba sie juz nie odwaze ...
> > uklonik
> > Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
> >
> > Jeżeli tak, to nie przechodź przez ulicę - to jest dopiro
> niebezpieczne!! ;o)))
> pozdr.Alex
----
Niebezpieczne 'dopiro' to mi sie wydaje zoltko z salmonella,
ale oczywiscie tatarskie zoladki wszystko zniosa.
A przez ulice przechodze raczej ostroznie - ty nie ?
uwazaj wobec tego, bo bedzie z ciebie tatar :```-((((
--
szacuneczek
Zowisia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |