Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia carpachio

Grupy

Szukaj w grupach

 

carpachio

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-29 13:18:28

Temat: carpachio
Od: "Kosa" <k...@d...agh.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

czy wie ktos co to carpachio????????
KOSA


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-29 13:57:29

Temat: Re: carpachio
Od: "Kosa" <k...@d...agh.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

dziekuje za odpowiedz
pytanie wyniklo z faktu znalezienia tego cuda w jednym z krakowskich
hipermarketow
uchachalem sie widzac porcje carpachio przylepiona do folii na styropianowej
tacce
cale cztery "kotlety"
pozdrawiam
KOSA
Użytkownik Artur Z <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99veis$rcu$...@n...tpi.pl...
> Generalnie to surowizna serwowana z oliwa.Konkretnie to na przyklad
cienkie
> jak papier plastry poledwicy surowej skropione oliwa z oliwek +
pieczarki(z
> glowy nie pamietam jak to sie dokladnie doprawia)Aby uciac tak cienko
mieso
> zamraza sie.Cala atrakcyjnosc tej potrawy lezy w podaniu(wszystko trzeba
> ladnie rozlozyc)
> Inne typy to np losos surowy lub pomidorki z mozzarella i oregano(+
> oczywiscie oliwa)-z pozoru proste,ale smak bezbledny
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 14:52:01

Temat: Re: carpachio
Od: "Artur Z" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Generalnie to surowizna serwowana z oliwa.Konkretnie to na przyklad cienkie
jak papier plastry poledwicy surowej skropione oliwa z oliwek + pieczarki(z
glowy nie pamietam jak to sie dokladnie doprawia)Aby uciac tak cienko mieso
zamraza sie.Cala atrakcyjnosc tej potrawy lezy w podaniu(wszystko trzeba
ladnie rozlozyc)
Inne typy to np losos surowy lub pomidorki z mozzarella i oregano(+
oczywiscie oliwa)-z pozoru proste,ale smak bezbledny


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 16:06:55

Temat: Re: carpachio
Od: "Horrendum" <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

1. carpaccio
2. cieniutkie plastry wolowiny (poledwicy, rzecz jasna)
3. do tego oliwa zoliwek i parmezan
4. ewentualne przerobki - a to gorgonzola, a to inne sosy, a to zamiast
wolowiny losos.

H.
Użytkownik Kosa <k...@d...agh.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99vcn5$e9h$...@g...uci.agh.edu.pl...
> czy wie ktos co to carpachio????????
> KOSA
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 20:05:40

Temat: Odp: carpachio - tak naprawde ...
Od: "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Kosa <k...@d...agh.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:99vcn5$e9h$...@g...uci.agh.edu.pl...
> czy wie ktos co to carpachio????????
> KOSA
--
pozwalam sobie zaznaczyc, ze slowo to pisze sie CARPACCIO
smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
uklony
zw
Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-30 04:53:30

Temat: Re: carpachio - tak naprawde ...
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Zowisia <z...@n...spam.poczta.onet.pl> wrote:

> Użytkownik Kosa <k...@d...agh.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisa":99vcn5$e9h$...@g...uci.agh.edu.pl...
> > czy wie ktos co to carpachio????????
> > KOSA
> --
> pozwalam sobie zaznaczyc, ze slowo to pisze sie CARPACCIO
> smakuje istotnie dosc wyrafinowanie

Ja jednak wole swojskiego tatara.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-30 05:21:52

Temat: Odp: carpachio - tak naprawde ...
Od: "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
napisał:1er2lg0.9i0xlxgxdxz4N%w...@t...com.pl...
/ciach ciach/ > smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
>
> Ja jednak wole swojskiego tatara.
> Wladyslaw
---
przyznaje sie, carpaccio i owszem,
ale tatara nigdy nie jadlam
i chyba sie juz nie odwaze ...
uklonik
--
Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-30 23:10:27

Temat: Re: carpachio - tak naprawde ...
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:9a1585$os5$1@news.onet.pl...
> Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
> napisał:1er2lg0.9i0xlxgxdxz4N%w...@t...com.pl...
> /ciach ciach/ > smakuje istotnie dosc wyrafinowanie
> >
> > Ja jednak wole swojskiego tatara.
> > Wladyslaw
> ---
> przyznaje sie, carpaccio i owszem,
> ale tatara nigdy nie jadlam
> i chyba sie juz nie odwaze ...
> uklonik
> --
> Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
>
>
> Jeżeli tak, to nie przechodź przez ulicę - to jest dopiro
niebezpieczne!! ;o)))
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-30 23:20:29

Temat: Carpaccio i tatarzy
Od: "Zowisia" <z...@n...spam.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A. Kłosiewicz <s...@i...pl> wykazal sie szczegolnie:
>
/.../ > > przyznaje sie, carpaccio i owszem,
> > ale tatara nigdy nie jadlam i chyba sie juz nie odwaze ...
> > uklonik
> > Zowisia < mail to: z...@n...spam.poczta.onet.pl >
> >
> > Jeżeli tak, to nie przechodź przez ulicę - to jest dopiro
> niebezpieczne!! ;o)))
> pozdr.Alex
----
Niebezpieczne 'dopiro' to mi sie wydaje zoltko z salmonella,
ale oczywiscie tatarskie zoladki wszystko zniosa.
A przez ulice przechodze raczej ostroznie - ty nie ?
uwazaj wobec tego, bo bedzie z ciebie tatar :```-((((
--
szacuneczek
Zowisia




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pilne
Zlota mysl
kulki z platkow owsianych
Mazurki na Święta
Re:PASCHA - długie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »