Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pilne

Grupy

Szukaj w grupach

 

pilne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-29 12:36:30

Temat: pilne
Od: "Joanna Wysocka" <m...@p...promail.pl> szukaj wiadomości tego autora

Poradzcie,
czy moge zrobic lazanie, tzn. do konca ze wszystkim + szpinak i zapiec, i
podac ją dopiero nastepnego dnia?
Tzn, czy taka odgrzewana bedzie dobra? Nie rozpaprze sie? Nie uschnie?
Przygotowanie wymaga czasu, a ja chce podac ją gosciom i mam jeszcze duzo
innych rzeczy do zrobienia.
No wiec jak, moge zrobic dzien wczesniej i wstawic do lodówki?
Joanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-29 12:50:55

Temat: Odp: pilne
Od: "Mateusz" <m...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

W sumie mozesz ... tylko odgrzewaj ja na malym ogniu i najlepiej przykryta
(jesli nie masz pokrywki do naczynia to owin folia alu i zrob ze dwie male
(grubosc zapalki) dziurki w folii)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 12:58:17

Temat: Re: pilne
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Joanna Wysocka" <m...@p...promail.pl> napisał w wiadomości
news:99vaa0$79f$1@zeus.man.szczecin.pl...
> Poradzcie,
> czy moge zrobic lazanie, tzn. do konca ze wszystkim + szpinak i zapiec, i
> podac ją dopiero nastepnego dnia?
> Tzn, czy taka odgrzewana bedzie dobra? Nie rozpaprze sie? Nie uschnie?
> Przygotowanie wymaga czasu, a ja chce podac ją gosciom i mam jeszcze duzo
> innych rzeczy do zrobienia.
> No wiec jak, moge zrobic dzien wczesniej i wstawic do lodówki?
> Joanna
>
Zdarzało mi się jeść lazanię na drugi dzień, co prawda mięsną a nie
szpinakową.
Na smaku nic nie traciła (a może nawet zyskała), tylko może ciut na
wyglądzie ...
W każdym razie dobrze ją zapakuj do przechowania.
Pozdrawiam
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 13:05:56

Temat: Re: pilne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 29 Mar 2001 14:36:30 +0200, "Joanna Wysocka"
<m...@p...promail.pl> wrote:

>Poradzcie,
>czy moge zrobic lazanie, tzn. do konca ze wszystkim + szpinak i zapiec, i
>podac ją dopiero nastepnego dnia?
>Tzn, czy taka odgrzewana bedzie dobra? Nie rozpaprze sie? Nie uschnie?
>Przygotowanie wymaga czasu, a ja chce podac ją gosciom i mam jeszcze duzo
>innych rzeczy do zrobienia.
>No wiec jak, moge zrobic dzien wczesniej i wstawic do lodówki?
>Joanna
>
wyschnac to to bedzie chcialo, i przy odgrzewaniu tez i jeszcze
bardziej. Poniewaz od czasu do czasu zdaza mi sie zrobic az tyle,
ze zostaje, mam pod reka sok pomidorowy albo paste pom plus woda,
alko pociachane pomidory w zalewie. Jak juz jest do wstawienia na
nowo do pieca (na ten drugi dzien), podlej podgrzanym dodatkowym
sosem, przykryj folia, zapiecz, odkryj na ostatnie pare minut.
Wszystko na oko.

Krysia

P.S. Odrzewane jest bardzo dobre. Moje mniejsze dziecko (ktore,
nota bene, jest o glowe wyzsze ode mnie...) potrafi to wpychac w
siebie na sniadanie i mowi, ze lepsze odgrzewane...
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 18:39:09

Temat: Re: pilne
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
do grup dyskusyjnych napisał:0...@4...com..
.
> wyschnac to to bedzie chcialo, i przy odgrzewaniu tez i jeszcze
> bardziej. Poniewaz od czasu do czasu zdaza mi sie zrobic az tyle,
> ze zostaje, mam pod reka sok pomidorowy albo paste pom plus woda,
> alko pociachane pomidory w zalewie. Jak juz jest do wstawienia na
> nowo do pieca (na ten drugi dzien), podlej podgrzanym dodatkowym
> sosem, przykryj folia, zapiecz, odkryj na ostatnie pare minut.
> Wszystko na oko.
Niby masz racje ale ja nie lubie odgrzewanego i to od dziecka. To wina
mojej mamy, gotowala zawsze na jeden raz, czasami niezle zupy na dwa dni.
A takiej potrawy jak lazanie na drugi dzien raczej bym nie zjadl. Z
róznych wzgledów.

> P.S. Odrzewane jest bardzo dobre. Moje mniejsze dziecko (ktore,
> nota bene, jest o glowe wyzsze ode mnie...) potrafi to wpychac w
> siebie na sniadanie i mowi, ze lepsze odgrzewane...
Krysiu, wybacz drobna "niestety" zlosliwosc. A jak ona [mlodsza] jest
"opakowana".
Mój "mlodszy"=jedyny juz dostrzega wasy pod nosem!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 19:07:41

Temat: Re: pilne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Moje mniejsze dziecko (ktore,
>> nota bene, jest o glowe wyzsze ode mnie...) potrafi to wpychac w
>> siebie na sniadanie i mowi, ze lepsze odgrzewane...
>Krysiu, wybacz drobna "niestety" zlosliwosc. A jak ona [mlodsza] jest
>"opakowana".
>Mój "mlodszy"=jedyny juz dostrzega wasy pod nosem!
>

Opakowana dobrze..

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-01 09:29:37

Temat: Re: pilne
Od: "Jolanta Małecka" <o...@p...ckp.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Poradzcie,
> czy moge zrobic lazanie, tzn. do konca ze wszystkim + szpinak i zapiec, i
> podac ją dopiero nastepnego dnia?
> Tzn, czy taka odgrzewana bedzie dobra? Nie rozpaprze sie? Nie uschnie?
> Przygotowanie wymaga czasu, a ja chce podac ją gosciom i mam jeszcze duzo
> innych rzeczy do zrobienia.
> No wiec jak, moge zrobic dzien wczesniej i wstawic do lodówki?
> Joanna

zgadzam się z tobą


Jola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-01 11:16:21

Temat: Re: pilne
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Joanna Wysocka <m...@p...promail.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:99vaa0$79f$...@z...man.szczecin.pl...
> Poradzcie,
> czy moge zrobic lazanie, tzn. do konca ze wszystkim + szpinak i zapiec, i
> podac ją dopiero nastepnego dnia?
> Tzn, czy taka odgrzewana bedzie dobra? Nie rozpaprze sie? Nie uschnie?
> Przygotowanie wymaga czasu, a ja chce podac ją gosciom i mam jeszcze duzo
> innych rzeczy do zrobienia.
> No wiec jak, moge zrobic dzien wczesniej i wstawic do lodówki?
> Joanna
>

a nie lepiej przygotowac lasanie wczesniej np. i wstawi cdo lodowy a zapic
dopiro next day?
nie wiem czy takmozna.....

--
pozdry Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zlota mysl
kulki z platkow owsianych
Mazurki na Święta
Re:PASCHA - długie
kurczak ze szpinakiem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »