« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-23 17:42:23
Temat: chinaWitam
Do tej pory tylko biernie czytalam grupe natomiast teraz chcialabym cos
od siebie dorzucic.
Salatka indyjska:
2 puszki kukurydzy
1 puszka groszku zielonego
1 papryka czerwona /surowa/
2 piersi z kurczaka
1 puszka ananasa
1 mala paczka rodzynek
majonez
curry, sol, pieprz
mozna dodac ser zolty pokrojony w kostke /zdecydowanie jest wtedy
lepsza/
mozna dodac ryz
SMACZNEGO :-)))
I mam teraz pytanko: czy ktos zna sposob na przyrzadzanie warzyw
smazonych na slodko? Probowalam takich smakolykow w restauracji A Dong,
i chcialabym cos takiego przyrzadzic w chacie :-)
Gosiak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-23 18:00:50
Temat: Re: chinaJa kupuję mrożoną mieszankę chińską,wrzucam na patelnię z rozgrzanym olejem
i duszę pod przykryciem 15min pod koniec smażenia dodaję trochę cukru i sos
sojowy do smaku.Najlepsze podane z makaronem sojowym.
Użytkownik "Gosiak" <g...@s...poczta.fm> napisał w wiadomości
news:Xns91BEBDD4A9DEDWpiszTuSwojIDToken@127.0.0.1...
> Witam
> Do tej pory tylko biernie czytalam grupe natomiast teraz chcialabym cos
> od siebie dorzucic.
>
> Salatka indyjska:
> 2 puszki kukurydzy
> 1 puszka groszku zielonego
> 1 papryka czerwona /surowa/
> 2 piersi z kurczaka
> 1 puszka ananasa
> 1 mala paczka rodzynek
> majonez
> curry, sol, pieprz
> mozna dodac ser zolty pokrojony w kostke /zdecydowanie jest wtedy
> lepsza/
> mozna dodac ryz
> SMACZNEGO :-)))
>
> I mam teraz pytanko: czy ktos zna sposob na przyrzadzanie warzyw
> smazonych na slodko? Probowalam takich smakolykow w restauracji A Dong,
> i chcialabym cos takiego przyrzadzic w chacie :-)
> Gosiak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-23 18:05:43
Temat: Re: china> Salatka indyjska:
> 2 puszki kukurydzy
> 1 puszka groszku zielonego
> 1 papryka czerwona /surowa/
> 2 piersi z kurczaka
> 1 puszka ananasa
> 1 mala paczka rodzynek
> majonez
> curry, sol, pieprz
> mozna dodac ser zolty pokrojony w kostke /zdecydowanie jest
wtedy
> lepsza/
> mozna dodac ryz
> SMACZNEGO :-)))
Faktycznie, od orientalnych nazw i przypraw aż w głowie huczy ;-))
szczególnie ten żółty ser i majonez
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-23 22:07:21
Temat: Re: china
"Gosiak" <g...@s...poczta.fm> wrote in message
news:Xns91BEBDD4A9DEDWpiszTuSwojIDToken@127.0.0.1...
> I mam teraz pytanko: czy ktos zna sposob na przyrzadzanie warzyw
> smazonych na slodko? Probowalam takich smakolykow w restauracji A Dong,
> i chcialabym cos takiego przyrzadzic w chacie :-)
> Gosiak
marchewka np w talarki pokrojona,wiork kokosowe ,wok albo patelnia,olej.
rozgrzac olej marchewke wrzucic potem wiorki i zjadac ;)
a jakie masz składniki ?
arielka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-24 19:49:54
Temat: Re: chinaA znacie to uczucie, kiedy calkiem pozno wieczorkiem, kiedy sie juz zezarlo
wszystkie przepisowe posilki dalej sie chce jesc? Ja wtedy robie sobie
"bezkarna kolacje ekstra".
Na tarce z grubymi oczami scieram marchewy, pietruche, selera, tne swieza
kapuche, pora albo cebule, wale na patelnie z sosem sojowym, olejem
sezamowym i paroma lychami sosu miodowo-czosnkowego. Oby tylko na oliwie! I
na pol-twardo. Calosc (przy uzyciu robota) w 10-15 minut.
Jak juz wepchne sama cala patelnie, to sobie mowie, ze kalorii w tym nie
bylo a tylko same witaminy!
Pozdrawiam,
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-24 20:37:05
Temat: Re: chinaFrom: "Joe" <j...@n...pl>
> A znacie to uczucie, kiedy calkiem pozno wieczorkiem, kiedy sie juz
zezarlo
> wszystkie przepisowe posilki dalej sie chce jesc? Ja wtedy robie sobie
> "bezkarna kolacje ekstra".
> Na tarce z grubymi oczami scieram marchewy, pietruche, selera, tne swieza
> kapuche, pora albo cebule, wale na patelnie z sosem sojowym, olejem
> sezamowym i paroma lychami sosu miodowo-czosnkowego. Oby tylko na oliwie!
I
> na pol-twardo. Calosc (przy uzyciu robota) w 10-15 minut.
> Jak juz wepchne sama cala patelnie, to sobie mowie, ze kalorii w tym nie
> bylo a tylko same witaminy!
To ja mam inne triki. Takie warzywka jak mowisz, to by mnie tylko
rozochocily ;-))
Jak jestem glodna, ale tak tylko w glowie, to musze zjesc konkret. Malo, ale
konkretnie. Na przyklad: pol kromki chleba z smierdzacym starymi skarpetami
serem; kawalek suchej kielbasy z musztarda; kawalek bulki z supertlustym
pasztetem; pare kraszonych skwarkami kartofelkow alibo katrofle pod
beszamelem; ewentualnie pol literka koziego mleka (krowie mnie wzdyma ;-)).
Pare kalorii w tym jest, ale przynajmniej mam spokoj na pare godzin ;-))
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-26 08:52:43
Temat: Re: chinaUżytkownik "Gosiak" <g...@s...poczta.fm> napisał w wiadomości
news:Xns91BEBDD4A9DEDWpiszTuSwojIDToken@127.0.0.1...
> I mam teraz pytanko: czy ktos zna sposob na przyrzadzanie warzyw
> smazonych na slodko? Probowalam takich smakolykow w restauracji A Dong,
> i chcialabym cos takiego przyrzadzic w chacie :-)
Bierzesz warzywka jakie lubisz (np. brokuly+marchewka w plasterkach), kroisz
ladnie, podsmazasz lekko (kilka minutek) na oliwie, dosypujesz troche ziaren
sezamu (podprozonych wczesniej na zloto), mieszasz z sosem i podajesz. Sos
sklada sie z wymieszanych: lyzki sosu sojowego, lyzki miodu i lyzki
slodkiego sosu chili.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-27 17:52:58
Temat: Re: chinamaciek napisał(a):
> Ja kupuję mrożoną mieszankę chińską,wrzucam na patelnię z
> rozgrzanym olejem i duszę pod przykryciem 15min pod koniec
> smażenia dodaję trochę cukru i sos sojowy do smaku.Najlepsze
> podane z makaronem sojowym.
>
Dzieki za przepisy na pewno sprobuje napisze Ci czy smakowalo :-))
Gosiak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |