« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-13 09:43:20
Temat: chinskie budkiWitam:)
czy ktos wie jak można zrobic taki czerwony sos co to w chinskich budkach podaj
do sajgonek.
Bede bardzo wdzieczny za przepis.
Ewentualnei poproszę o namiar jakiegos serwisu kulinarnego gdzie mozna znalezc
takie przepisy
Pozdrawiam,
Jeruba1
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-13 09:55:02
Temat: Re: chinskie budki> Witam:)
> czy ktos wie jak można zrobic taki czerwony sos co to w chinskich budkach
> podaj
> do sajgonek.
>
O ile sie nie myle jest to kupny gotowiec. Mozna go kupic w Warszawie na
Poznanskiej i w chinskiej uliczce na stadionie X-lecia
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-13 10:31:17
Temat: Re: chinskie budki<j...@p...onet.pl> wrote:
>Witam:)
>czy ktos wie jak można zrobic taki czerwony sos co to w chinskich budkach podaj
>do sajgonek.
>Bede bardzo wdzieczny za przepis.
>Ewentualnei poproszę o namiar jakiegos serwisu kulinarnego gdzie mozna znalezc
Z naszej grupy...
"Chinskie sosy sa zageszczane maka ryzowa. Moze tez od biedy
byc kartoflana lub kukurydziana. Prosty sos slodko-kwasny 1/2
szklanki soku ananasowego 2 lyzki cukru 2 lyzki octu 2 lyzki maki
ryzowej 1/2 lyzeczki oleju sezamowego, najlepiej ostrego
Dokladnie wymieszac zimne skladniki, i ciagle mieszajac doprowadzic
do wrzenia, az sos z matowego zrobi sie przezroczysty. Zalac
usmazone mieso, podac. Lub zalac podsmazone mieso i piec pol
godziny. Podac z ryzem." Magdalena Bassett
"Dzisiaj widzialam w tv, jak pan kucharz zrobil taki sosik
bardzo szybko i prosto. Wzial: miod ( to na slodko ), "zredukowany"
( nie wiem jak to powiedziec dobrze po polsku, sorki ) ocet
balsamiczny i swieze, posiekane papryczki chilli. Wszystko razem
wymieszal i bylo slodko-ostro-pikantne. "Danka
"oto chiński sos słodko-kwaśny łyżka mączki ziemn, łyżka sosu
sojowego, 3 łyżki octu, 4 łyżki cukru, 3 łyżki konc.
pomidorowego, 50ml wody. Zmieszać składniki oprócz mączki i zagotować,
dodać rozwodnioną mączkę i gotować ok.5 min.(aż będzie szklisty).
Jak dodasz chilli lub tabasco, będzie dodatkowo pikantny." .Alex
"A dyć do soku z ananasa cukru i tak dodają... "Antek G.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |