Data: 2004-02-10 09:07:01
Temat: Re: chlep pełnoziarnisty a chleb "z ziarnami"
Od: "Sowa" <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wiedźma" <w...@t...pl> napisał w wiadomości
news:c0a58j$v4e$1@kastor.ds.pg.gda.pl...
>
> > Teraz robią takie szukane graham - dosypują trochę mąki grahama do
zwykłej
> > białej i robią prawie białe pieczywo od nazwą grahama. :-/
>
> ehh, a szkoda, bo jak przeczytałam początek, to sie ucieszyłam:-) lubię
> bułki grahamki, ale one mi się wydawały bardziej zbliżone do białych niz
> chleb razowy czy pełnoziarnisty- może jadłam te oszukane
Bułka Grahamka powinna być dość ciężka w porównaniu do innych bułek tej
samej wielkości.
Jak jest leciutka i puszysta w środku, to lipa jest nie grahamka.
W Gdańsku kupowałam kiedyś takie podłużne bułki grahamki - na pewno miały
tej mąki w sobie dużo, były ciężkie i ciemnawe w środku (ale nie brązowe
bawione karmelem, tylko takie "razowe" właśnie).
Inna sprawa, że nie sądzę, aby było w sprzedaży pieczywo tylko z mąki
graham - nie było by zbyt smaczne po prostu.
Sowa
|