Data: 2004-02-10 09:29:30
Temat: Re: chlep pełnoziarnisty a chleb "z ziarnami"
Od: "Wiedźma" <w...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Bułka Grahamka powinna być dość ciężka w porównaniu do innych bułek tej
> samej wielkości.
> Jak jest leciutka i puszysta w środku, to lipa jest nie grahamka.
> W Gdańsku kupowałam kiedyś takie podłużne bułki grahamki - na pewno miały
> tej mąki w sobie dużo, były ciężkie i ciemnawe w środku (ale nie brązowe
> bawione karmelem, tylko takie "razowe" właśnie).
masz racje, te podluzne sa ciężkie, są tez takie małe okrągłe- te to jak
puch dosłownie:-) to teraz już będę wiedziała, jakie wybierać:-)
dzięki Sowo (masz piekarzy w rodzinie czy co?;-) skąd Ty tyle wiesz o tym
pieczywie?;-) )
pzd. Wiedzma
|