« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-24 13:56:11
Temat: ciasto z wisniamiWitam. Mam sporo zamrozonych wisni juz wydrylowanych i popaczkowanych tak
mniej wiecej po kilogramie. Moze znacie jakies dobre przepisy na placek z
wisniami. ja zawsze robie tzw. skubaniec ale juz mi sie znudzil a wisni sporo
w zamrazarce.
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-24 14:48:08
Temat: Re: ciasto z wisniamiNiezaprzeczalnie i zawsze ten przepis.Dla mnie i moich znajomych HIT
szukaj w google ciasto Netusi z rabarbarem
Pozdrawiam
Katarzyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 14:53:24
Temat: Re: ciasto z wisniami..lub "Puchatek" też dobry.
Jak się robi skubańca?????
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 15:13:03
Temat: Re: ciasto z wisniami
Użytkownik "pusiak" <p...@b...pl> napisał w wiadomości
news:13df.0000062e.41f4fe7a@newsgate.onet.pl...
> Witam. Mam sporo zamrozonych wisni juz wydrylowanych i popaczkowanych tak
> mniej wiecej po kilogramie. Moze znacie jakies dobre przepisy na placek z
> wisniami. ja zawsze robie tzw. skubaniec ale juz mi sie znudzil a wisni
> sporo
> w zamrazarce.
>
> pozdrawiam
>
Moje szybkościowe ciacho - wspaniale wyrasta :)
6 jajek
1 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
owoce ( wiśnie, śliwki, rabarbar, jabłka,agrest)
do wyboru do koloru
Mikserem wszystko wymięszać
Przelać na blachę , ułożyć owoce i wstawić do nagrzanego piekarnika 160 -
180 stopni
piec 45 min.
Smacznego :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 17:18:24
Temat: Re: ciasto z wisniamiskubaniec
1 margaryna
5 jaj
1/2 kg maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzki kakao
2 szkl.cukru (1/2 szkl. do ciasta a reszte czyli 1 1/2szkl. do bezy)
2 cukry waniliowe
2 czubate lyzki smalcu (ewentualnie kwasnej smietany)
Margaryne,cukier, cukier waniliowy,make, proszek do pieczenia, zoltka, smalec -
zagniesc do polaczenia - nie trzeba dlugo wyrabiac. Wyrobione ciasto
podzielic na trzy czesci. Do jednej z nich dodac kakao (ok.2 lyzek) i
zagniesc.Ubic bialka z pozostala czescia cukru.
Na prostokatna blaszke ukladac warstwami najpierw czarne ciasto, potem biale
ciasto, na to wisnie, na wisnie ubite bialka a na bialka biale ciasto.Ja nie
walkuje tego ciasta tylko biore kazda czesc w reke a druga reka odrywam male
kawalki i ukladam na blaszce.
Trudno mi powiedziec w jakiej temp. piec, ale z tego co wiem to aby beza sie
udala lepiej na mniejszym ogniu a dluzej. Mi to zajmuje gdzies z godzine.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-24 19:18:56
Temat: Re: ciasto z wisniamiDzieki za przepisy. Na pewno wyprobuje
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-26 08:22:43
Temat: Re: ciasto z wisniamipusiak wrote:
> Witam. Mam sporo zamrozonych wisni juz wydrylowanych i popaczkowanych
> tak mniej wiecej po kilogramie. Moze znacie jakies dobre przepisy na
> placek z wisniami. ja zawsze robie tzw. skubaniec ale juz mi sie
> znudzil a wisni sporo w zamrazarce.
>
Polecam ciasto z wisniami na kruchym spodzie, zalane ciastem biszkoptowym:
http://tinyurl.com/3mqe4
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-26 10:18:29
Temat: Re: ciasto z wisniamiWitam,
A ja polecam kisiel z wiśni własnej roboty. Gotuje się dość mocny kompot
wiśniowy i zagęszcza mąką ziemniaczaną. mniam.
pozdrawiam
Aśka
P.S. Przepraszam za złą redakcję posta ale bardzo się śpieszę.
----- Original Message -----
From: "A.L." <a...@n...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, January 26, 2005 9:22 AM
Subject: Re: ciasto z wisniami
> pusiak wrote:
> > Witam. Mam sporo zamrozonych wisni juz wydrylowanych i popaczkowanych
> > tak mniej wiecej po kilogramie. Moze znacie jakies dobre przepisy na
> > placek z wisniami. ja zawsze robie tzw. skubaniec ale juz mi sie
> > znudzil a wisni sporo w zamrazarce.
> >
> Polecam ciasto z wisniami na kruchym spodzie, zalane ciastem biszkoptowym:
> http://tinyurl.com/3mqe4
>
> --
> Pozdrawiam,
> Ania
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |