Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kafka" <i...@N...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: dieta MM
Date: Mon, 26 Jan 2004 16:10:54 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <bv3ai2$dum$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bur9b0$d0p$1@nemesis.news.tpi.pl> <o...@n...o2.pl>
NNTP-Posting-Host: res-19.wasko.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1075129731 14294 193.178.240.19 (26 Jan 2004 15:08:51
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 26 Jan 2004 15:08:51 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:29385
Ukryj nagłówki
Użytkownik "s(00)mal" napisał
> Spelnic bedzie troche trudno. Aby makaron mial mniej niz 50 IG musi byc
> jak najcienszy. Takie makarony maja wokol siebie jakas oslonke, cos tam
> cos tam. Poza tym powinien byc ugotowany na pol-twardo... ile to tam minut
> bylo???
Makaron musi byc z semoliny durum - na opakowaniu pisze sklad: semolina di
grano duro czy jakos tak;)
Przykladem takiego makaronu jest malma - i ta cienka do gotowania 1,5 minuty
i ta gruba - 9 minut. Ale niekoniecznie - sa tez tansze makarony ktore maja
ten sam sklad - trzeba czytac etykietki.
Nic mi nie wiadomo na temat tego, ze makaron musi byc cienki - po prostu
makaron spagetti jest wlasnie z semoliny di grano duro.
> BTW A co sadzicie o chlebie wilenskim??
Nie wiem co to za jaki, ale na 90% zawiera jakis karmel, albo inny cukier. W
sklepie ciezko znalezc chleb MM - z tego co pamietram to ludzie z grupy
stosujacy MM albo nie jedli chleba, albo sami piekli, albo zaopatrywali sie
w znajomej piekarni, ktora podawala sklad ;)
Ja naleze do tych pierwszych.
Pozdr
Kafka
|