Data: 2004-01-26 17:35:19
Temat: Re: dieta MM
Od: "aducha" <a...@r...megapolis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
makaronow z twardej pszenicy durum jest u nas na rynku mnostwo, bo tylko
taki splenia wymogi UE z tego co gdzies czytalam;-)
ja kupuje Audisio albo Mellisa bo sa tansze niz polskie makarony, ale Malma,
Lubella tez sa
100% pszenicy durum
albo semolina di grano duro jak kto woli
jesli chodzi o typ to zazeram sie spaghetti, nitkami, swiderkami, penne,
kolankami, zacierkami itd;-)))
jem je zazwyczaj z sosem pomidorowym, kielkami albo mieszam np z surowymi
warzywami z ogorkiem, cebula, pomidorami i odrobina oliwy z oliwek lub z
pestek winogron albo z wlasnorecznie robionym pesto ( na kupne uwaga bo sa
robione z ziemniakow:-)) )
a czasem jem poprostu sam makaron skropiony sokiem z cytryny, bazylia,
pieprzem i odrobina soli;-)))
pzdr
aducha
|