Data: 2004-01-26 15:10:54
Temat: Re: dieta MM
Od: "Kafka" <i...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "s(00)mal" napisał
> Spelnic bedzie troche trudno. Aby makaron mial mniej niz 50 IG musi byc
> jak najcienszy. Takie makarony maja wokol siebie jakas oslonke, cos tam
> cos tam. Poza tym powinien byc ugotowany na pol-twardo... ile to tam minut
> bylo???
Makaron musi byc z semoliny durum - na opakowaniu pisze sklad: semolina di
grano duro czy jakos tak;)
Przykladem takiego makaronu jest malma - i ta cienka do gotowania 1,5 minuty
i ta gruba - 9 minut. Ale niekoniecznie - sa tez tansze makarony ktore maja
ten sam sklad - trzeba czytac etykietki.
Nic mi nie wiadomo na temat tego, ze makaron musi byc cienki - po prostu
makaron spagetti jest wlasnie z semoliny di grano duro.
> BTW A co sadzicie o chlebie wilenskim??
Nie wiem co to za jaki, ale na 90% zawiera jakis karmel, albo inny cukier. W
sklepie ciezko znalezc chleb MM - z tego co pamietram to ludzie z grupy
stosujacy MM albo nie jedli chleba, albo sami piekli, albo zaopatrywali sie
w znajomej piekarni, ktora podawala sklad ;)
Ja naleze do tych pierwszych.
Pozdr
Kafka
|