« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-22 11:36:50
Temat: dlaczego?Witam wszystkich serdecznie.
Niedawno w czasie rozmowy na temat gotowania,znajomy spytal sie,dlaczego
wlasciwie trzeba zagotowac zupe przed kolejnym jej zjedzeniem? Wedlog niego
wystarczy ja po wyjeciu z lodowki tylko zagrzac. Jak wy robicie? I jesli ja
gotujecie to dlaczego? Czy ktos zna konkretna odpowiedz na to pytanie? Prosze
o odpowiedzi.Pozdrawiam.
noie
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-22 11:46:19
Temat: Re: dlaczego?Tak na mój gust, to wystarczy zagrzać, bo jak się zagotuje, to woda ucieka i
aupa robi się niezbyt.
--
Smacznego
Artur
"Szukajcie, a znajdziecie"-jakże to pięknie brzmi.
http://halszczak.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 11:47:18
Temat: Re: dlaczego?
Użytkownik " noie" <n...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:ap3d8i$7ed$1@news.gazeta.pl...
> Witam wszystkich serdecznie.
>
> Niedawno w czasie rozmowy na temat gotowania,znajomy spytal sie,dlaczego
> wlasciwie trzeba zagotowac zupe przed kolejnym jej zjedzeniem? Wedlog
niego
> wystarczy ja po wyjeciu z lodowki tylko zagrzac. Jak wy robicie? I jesli
ja
> gotujecie to dlaczego? Czy ktos zna konkretna odpowiedz na to pytanie?
Prosze
> o odpowiedzi.Pozdrawiam.
> noie
ja nigdy nie zagotowuje tylko podgrzewam.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 11:47:51
Temat: Re: dlaczego?> > Witam wszystkich serdecznie.
> >
> > Niedawno w czasie rozmowy na temat gotowania,znajomy spytal sie,dlaczego
> > wlasciwie trzeba zagotowac zupe przed kolejnym jej zjedzeniem? Wedlog
> niego
> > wystarczy ja po wyjeciu z lodowki tylko zagrzac. Jak wy robicie? I jesli
> ja
> > gotujecie to dlaczego? Czy ktos zna konkretna odpowiedz na to pytanie?
> Prosze
> > o odpowiedzi.Pozdrawiam.
> > noie
>
> ja nigdy nie zagotowuje tylko podgrzewam.
>
Ja też generalnie podgrzewa i to tylko tyle na ile mam ochotę a przegotowuje
co jakies
2 dni jak mam wielki gar zupy i wiem ze ma stac dluzej.
Pozdrawiam,
Chmiell
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 11:48:10
Temat: Re: dlaczego?Użytkownik " noie"
> Niedawno w czasie rozmowy na temat gotowania,znajomy spytal sie,dlaczego
> wlasciwie trzeba zagotowac zupe przed kolejnym jej zjedzeniem? Wedlog
niego
> wystarczy ja po wyjeciu z lodowki tylko zagrzac. Jak wy robicie? I jesli
ja
> gotujecie to dlaczego? Czy ktos zna konkretna odpowiedz na to pytanie?
Prosze
> o odpowiedzi.Pozdrawiam.
Gotować ponownie? Absolutnie nie..to zniszczy tę resztkę jej wartości
odżywczej jaką jeszcze ma..
Asia - podgrzewająca
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 11:58:17
Temat: Re: dlaczego?
Użytkownik "halszczak" <h...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ap3e43$114$2@news2.tpi.pl...
> Tak na mój gust, to wystarczy zagrzać, bo jak się zagotuje, to woda ucieka
i
> aupa robi się niezbyt.
> --
> Smacznego
> Artur
> "Szukajcie, a znajdziecie"-jakże to pięknie brzmi.
>
> http://halszczak.prv.pl
>
> zupa znaczy się
--
Smacznego
Artur
"Szukajcie, a znajdziecie"-jakże to pięknie brzmi.
http://halszczak.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 12:31:17
Temat: Re: dlaczego? noie wrote:
> Witam wszystkich serdecznie.
>
> Niedawno w czasie rozmowy na temat gotowania,znajomy spytal sie,dlaczego
> wlasciwie trzeba zagotowac zupe przed kolejnym jej zjedzeniem? Wedlog niego
> wystarczy ja po wyjeciu z lodowki tylko zagrzac. Jak wy robicie? I jesli ja
> gotujecie to dlaczego? Czy ktos zna konkretna odpowiedz na to pytanie? Prosze
> o odpowiedzi.Pozdrawiam.
> noie
>
Prosta sprawa - zagotowuje się po to, aby ewentualnie powstrzymać
wszelkie procesy fermentacyjne (wtedy zupa dłużej postoi) oraz po
to, żeby powstrzymać rozwój różnych bakterii/wirusów (salmonella itp.)
Pozdr,
Tomek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 12:40:07
Temat: Re: dlaczego?
> Niedawno w czasie rozmowy na temat gotowania,znajomy spytal sie,dlaczego
> wlasciwie trzeba zagotowac zupe przed kolejnym jej zjedzeniem? Wedlog
niego
> wystarczy ja po wyjeciu z lodowki tylko zagrzac. Jak wy robicie?
Wyjmuje gar z lodowy - odlewam tyle co trzeba - stawiam na gaz, albo do
mikroweli - gar chowam do lodowy :-)))
Wyjatek czynie dla: grochowy i fasolowy (sa na mojego smaka lepsiejsze po
dodatkowym krociutkim zagotowaniu).
pozdrawiam! zbisa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 13:51:12
Temat: Re: dlaczego?Użytkownik "Tomek Głowacki"
> to, żeby powstrzymać rozwój różnych bakterii/wirusów (salmonella itp.)
Naprawdę salmonella może się wziąć ot tak z niczego w zupie
która raz już była gotowana???
--
Pozdrawiam
Asia, zdziwiona i niedowierzająca
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-22 15:21:56
Temat: Re: dlaczego?> Wyjmuje gar z lodowy - odlewam tyle co trzeba - stawiam na gaz, albo do
> mikroweli - gar chowam do lodowy :-)))
> Wyjatek czynie dla: grochowy i fasolowy (sa na mojego smaka lepsiejsze po
> dodatkowym krociutkim zagotowaniu).
> pozdrawiam! zbisa
>
Robię od lat identycznie nigdy nie miałem z tego powodu żadnych przykrości,
......oczywiście żołądkowych :))
andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |