| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-26 12:14:48
Temat: dlaczego ?jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
mnie tajemnica
przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
przyklad 2 - rowniez zwiazany z zupa, dlaczego marchewke wedrujaca do
bulionu nacinam na krzyz na grubszym koncu (mam pewne podejrzenia, ale
nie jestem pewien - czyzby chodzilo o wydobycie aromatu z wnetrza
marchwi ???)
pozdro
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-26 12:25:32
Temat: Re: dlaczego ?
Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal...
> jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
> mnie tajemnica
> przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
> do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
zeby dodawala specyficznego aromatu nadpalonej cebuli?
> przyklad 2 - rowniez zwiazany z zupa, dlaczego marchewke wedrujaca do
> bulionu nacinam na krzyz na grubszym koncu (mam pewne podejrzenia, ale
> nie jestem pewien - czyzby chodzilo o wydobycie aromatu z wnetrza
> marchwi ???)
zeby sie szybciej (i rownomiernie) ugotowala?
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 12:42:28
Temat: Re: dlaczego ?
Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal w wiadomosci
news:c6iuct$a3q$1@achot.icm.edu.pl...
> jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
> mnie tajemnica
> przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
> do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
>
dla pieknego koloru rosolku
A mnie sie kiedys zapytal kolega syna dlaczego usmazone nalesniki klade na
plaski talerz odwrócony dnem do góry to jedyna odpowiedz jaka mi podówczas
przyszla do glowy byla : a bo moja mam tak robila.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 12:48:05
Temat: Re: dlaczego ?batory wrote:
>
> A mnie sie kiedys zapytal kolega syna dlaczego usmazone nalesniki klade na
> plaski talerz odwrócony dnem do góry to jedyna odpowiedz jaka mi podówczas
> przyszla do glowy byla : a bo moja mam tak robila.
Duz.o ?atwiej jest je potem zdejmowac' z talerza.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choc' nie be;dzie to pewnie mys'l z?ota:
Najpie;kniejsza; muzyka; przed snem
jest mruczenie szcze;s'liwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 16:01:36
Temat: Re: dlaczego ?
batory wrote:
> Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal w wiadomosci
> news:c6iuct$a3q$1@achot.icm.edu.pl...
> > jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
> > mnie tajemnica
> > przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
> > do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
> >
> dla pieknego koloru rosolku
>
> A mnie sie kiedys zapytal kolega syna dlaczego usmazone nalesniki klade na
> plaski talerz odwrócony dnem do góry to jedyna odpowiedz jaka mi podówczas
> przyszla do glowy byla : a bo moja mam tak robila.
> Pozdrówka - Agnieszka
Hej, moja Mama tez tak robila i ja tez tak robie. Powod: nalesniki kladzione
na plasko przylepiaja sie do powierzchni, na ktorej sie je kladzie.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 18:54:28
Temat: Re: dlaczego ?On Mon, 26 Apr 2004 09:01:36 -0700, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>
>
>batory wrote:
>
>> Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal w wiadomosci
>> news:c6iuct$a3q$1@achot.icm.edu.pl...
>> > jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
>> > mnie tajemnica
>> > przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
>> > do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
>> >
>> dla pieknego koloru rosolku
>>
>> A mnie sie kiedys zapytal kolega syna dlaczego usmazone nalesniki klade na
>> plaski talerz odwrócony dnem do góry to jedyna odpowiedz jaka mi podówczas
>> przyszla do glowy byla : a bo moja mam tak robila.
>> Pozdrówka - Agnieszka
>
>Hej, moja Mama tez tak robila i ja tez tak robie. Powod: nalesniki kladzione
>na plasko przylepiaja sie do powierzchni, na ktorej sie je kladzie.
>MB
nie tylko do podloza, ale i do siebie wzajemnie!
ja tez tak robie, mam to po Mamie i Babci
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 19:33:47
Temat: Re: dlaczego ?wiku ( s...@r...pl ) napisal:
> jest kilka kuchennych trickow, ktore uzywam, choc ich sens pozostaje dla
> mnie tajemnica
> przyklad 1 - jeszcze po babci przejalem opalanie cebuli, ktora ma isc
> do bulionu/zupy nad gazem, po co to robie ???
Dla klarownosci rosolu.
> przyklad 2 - rowniez zwiazany z zupa, dlaczego marchewke wedrujaca do
> bulionu nacinam na krzyz na grubszym koncu (mam pewne podejrzenia, ale
> nie jestem pewien - czyzby chodzilo o wydobycie aromatu z wnetrza
> marchwi ???)
Dla równego gotowania sie tejze.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |