« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-01-28 22:29:19
Temat: Re: farsz do pierogówmisiczka <i...@g...com> napisał(a):
> Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
> Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim
ten
> się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.
A pielmieni i kołduny?
Aha, jeszcze jedno - ja nie robie pierogów - gigantów, ale do uszek też im
daleko.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-01-29 07:45:15
Temat: Re: farsz do pierogów
Użytkownik "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:710b0$45bd03b5$d99bc06a$3815@news.news-service.
com...
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
1. szpinak + czosnek + ser wedzony
2. kasza gryczana + grzyby
3. ziemniaki + cebulka + boczek
4. ser + ziemniaki
5. ziemniaki + ser (hehehe niby to samo co wyzej ale... zmieniona kolejnosc
i oczywiscie proporcje hehehe)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-01-29 08:48:13
Temat: Re: farsz do pierogówkaskA <k...@g...net> wrote:
> On 28 Sty, 21:12, "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> wrote:
>> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
>> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
>> jakieś ciekawe propozycje?
>>
>> M.K.
>
> ostatnio robilam z serem bialym i oliwkami
Hmmm, ciekawy pomysł. Może się odważę. Dzięki.
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-01-29 08:50:19
Temat: Re: farsz do pierogówAnka P. <t...@a...pl> wrote:
> W dniu 2007-01-28 21:12, Malgosia Kozicka napisał/a:
>
>> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
>> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
>> jakieś ciekawe propozycje?
>
> Wątróbka drobiowa (zmielona) z boczkiem i cebulką.
>
> Pozdrawiam
Możesz podać coś więcej, przybliżone proporcje, wątróbka wcześniej w
jakiś sposób termicznie obrabiana?
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-01-29 08:56:24
Temat: Re: farsz do pierogówMalgosia Kozicka <m...@g...pl> wrote:
. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.
Dziękuję wszystkim. Z pewnością coś wybiorę, bo propozycji sporo.
A dla tych co lubią na słodko - słyszałam jeszcze (nie jadłam) o
pierogach z ryżem i rodzynkami.
Pozdrawiam
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-01-29 09:27:42
Temat: Re: farsz do pierogów
"Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> wrote in message
news:710b0$45bd03b5$d99bc06a$3815@news.news-service.
com...
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.
Gotowany i mielony ośrodek (dudki, serce) - doskonały na pierogi, uszka,
kołduny, pielmieni, na naleśniki i krokiety...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-01-29 09:31:39
Temat: Re: farsz do pierogów
On Jan 28, 9:37 pm, Paulinka <paulinka503@przecz_ze_spamem.wp.pl>
wrote:
> misiczka napisał(a):
>
> > Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
> > Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim
> > ten się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.Tym bardziej, ze świeże pierogi to
max 8 minut, a mięso nawet na patelni
> powinno przynajmniej z 10 min. poleżec.
dlatego ze....?
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-01-29 09:33:23
Temat: Re: farsz do pierogówW dniu 2007-01-29 09:50, Malgosia Kozicka napisał/a:
> Możesz podać coś więcej, przybliżone proporcje, wątróbka wcześniej w
> jakiś sposób termicznie obrabiana?
Nie podam Ci niestety proporcji, bo wszelkie potrawy robię "na oko i smak".
Wszystko wcześniej podsmażasz. Wątróbkę mielisz, boczek możesz zmielić,
ale nie musisz, cebulkę dodajesz pokrojoną w drobną kosteczkę.
Pozdrawiam
--
Anka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-01-29 09:58:11
Temat: Re: farsz do pierogówAnka P. <t...@a...pl> wrote:
> Nie podam Ci niestety proporcji, bo wszelkie potrawy robię "na oko i
> smak".
to tak jak ja :)
Wszystko wcześniej podsmażasz. Wątróbkę mielisz, boczek możesz
> zmielić, ale nie musisz, cebulkę dodajesz pokrojoną w drobną
> kosteczkę.
Dziekuje.
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-01-29 10:36:53
Temat: Re: farsz do pierogówMalgosia Kozicka napisał(a):
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.
Uwielbiam pierogi z jagodami
--
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |