Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-28 20:19:07

Temat: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
glukoze wlasnie...

Pozdrawiam. Tomek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-28 20:32:34

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl>,
Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:

> Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...

Jaką ty szkołę kończyłeś????

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-28 21:29:27

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: "misiczka" <i...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl...
> Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
> toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
> alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...

Xylitol, cukier brzozowy.
A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.

pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka,
tym bardziej tam Prosiaczka nie było (A. Milne)
http://leslawa-ignaszewska.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-01-28 21:47:58

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: "Secretgarden" <s...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

> A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
>
> pozdrawiam,
> Lesława Jaworowska

raczej mąka użyta do ciasta:)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-01-28 21:49:57

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-93B295.21323428012007@news.gazeta.pl...
> In article <epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl>,
> Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:
>
> > Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> > glukoze wlasnie...
>
> Jaką ty szkołę kończyłeś????

ty A musze sie znac?

Tomasz.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-01-28 21:51:44

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: "Krynix" <a...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl...
> Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
> toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
> alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...
>
> Pozdrawiam. Tomek.

dodaj kupe. probowales ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-01-28 21:54:17

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Krynix" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:epj64q$4co$1@nemesis.news.tpi.pl...

> dodaj kupe. probowales ?

O rany... co to za rynsztok sie tu zrobil ?????

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-01-28 21:56:10

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "misiczka" <i...@g...com> napisał w wiadomości
news:epj4qm$eru$1@news.onet.pl...
>
> Xylitol, cukier brzozowy.
> A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.

Dziekuje za informacje. Ktos mi powiedzial, ze pod wplywem temperatury
wysokiej, fruktoza zmienia sie w glukoze. Coz... co prawda scisly
umysl jestem, ale od chemii zawsze trzymalem sie z daleka :)

Pozdrawiam. Tomek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-01-28 22:08:17

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zaciekawila mnie ta przemiana w glukoze i prosze:

"W wątrobie fruktoza zostaje przetworzona w glukozę i w tej postaci
wykorzystywana jest przez organizm."

Czyli nie bylem w bledzie.

Pozdrawiam. Tomek.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-01-28 22:23:54

Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <epj69j$dle$1@inews.gazeta.pl>,
Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:

> Użytkownik "misiczka" <i...@g...com> napisał w wiadomości
> news:epj4qm$eru$1@news.onet.pl...
> >
> > Xylitol, cukier brzozowy.
> > A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
>
> Dziekuje za informacje. Ktos mi powiedzial, ze pod wplywem temperatury
> wysokiej, fruktoza zmienia sie w glukoze. Coz... co prawda scisly
> umysl jestem, ale od chemii zawsze trzymalem sie z daleka :)

To jest wiedza z podstawówki.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

farsz do pierogów
Kolacja
Jakie garnki?
Gazety gastronomiczne
KOLACJA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »