| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-28 20:19:07
Temat: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
glukoze wlasnie...
Pozdrawiam. Tomek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-28 20:32:34
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.In article <epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl>,
Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:
> Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...
Jaką ty szkołę kończyłeś????
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-28 21:29:27
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl...
> Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
> toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
> alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...
Xylitol, cukier brzozowy.
A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka,
tym bardziej tam Prosiaczka nie było (A. Milne)
http://leslawa-ignaszewska.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-28 21:47:58
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.> A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
>
> pozdrawiam,
> Lesława Jaworowska
raczej mąka użyta do ciasta:)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-28 21:49:57
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-93B295.21323428012007@news.gazeta.pl...
> In article <epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl>,
> Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:
>
> > Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> > glukoze wlasnie...
>
> Jaką ty szkołę kończyłeś????
ty A musze sie znac?
Tomasz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-01-28 21:51:44
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl...
> Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
> toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
> alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...
>
> Pozdrawiam. Tomek.
dodaj kupe. probowales ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-01-28 21:54:17
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.Użytkownik "Krynix" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:epj64q$4co$1@nemesis.news.tpi.pl...
> dodaj kupe. probowales ?
O rany... co to za rynsztok sie tu zrobil ?????
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-01-28 21:56:10
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.Użytkownik "misiczka" <i...@g...com> napisał w wiadomości
news:epj4qm$eru$1@news.onet.pl...
>
> Xylitol, cukier brzozowy.
> A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
Dziekuje za informacje. Ktos mi powiedzial, ze pod wplywem temperatury
wysokiej, fruktoza zmienia sie w glukoze. Coz... co prawda scisly
umysl jestem, ale od chemii zawsze trzymalem sie z daleka :)
Pozdrawiam. Tomek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-01-28 22:08:17
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.Zaciekawila mnie ta przemiana w glukoze i prosze:
"W wątrobie fruktoza zostaje przetworzona w glukozę i w tej postaci
wykorzystywana jest przez organizm."
Czyli nie bylem w bledzie.
Pozdrawiam. Tomek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-01-28 22:23:54
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.In article <epj69j$dle$1@inews.gazeta.pl>,
Tomasz Kałużny <t...@k...chip.pl> wrote:
> Użytkownik "misiczka" <i...@g...com> napisał w wiadomości
> news:epj4qm$eru$1@news.onet.pl...
> >
> > Xylitol, cukier brzozowy.
> > A fruktoza się nie rozkłada na glukozę.
>
> Dziekuje za informacje. Ktos mi powiedzial, ze pod wplywem temperatury
> wysokiej, fruktoza zmienia sie w glukoze. Coz... co prawda scisly
> umysl jestem, ale od chemii zawsze trzymalem sie z daleka :)
To jest wiedza z podstawówki.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |