Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia farsz do pierogów

Grupy

Szukaj w grupach

 

farsz do pierogów

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 27


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-28 20:12:35

Temat: farsz do pierogów
Od: "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
jakieś ciekawe propozycje?

M.K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-28 20:21:15

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "kaskA" <k...@g...net> szukaj wiadomości tego autora



On 28 Sty, 21:12, "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> wrote:
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.

ostatnio robilam z serem bialym i oliwkami

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-28 20:29:41

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "Anka P." <t...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2007-01-28 21:12, Malgosia Kozicka napisał/a:

> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?

Wątróbka drobiowa (zmielona) z boczkiem i cebulką.

Pozdrawiam
--
Anka P.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-01-28 20:44:05

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Malgosia Kozicka <m...@g...pl> napisał(a):

> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?

- ziemniaki + żółty ser
- ziemniaki + bryndza
- gotowana pierś kurczaka + szpinak + wędzona szynka + parmezan

Jeśli robisz pierogi z mięsem gotowanym, to alternatywnie:
- surowa wieprzowina + surowa cebula + sól + pieprz
- surowe mięso z kurczaka + marchew starta na tarce o dużych oczkach,
przyprawione w kierunku chińskim.

Ania



--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-01-28 21:15:39

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z nadzieniem owocowym np. jabłkowym - pokroić obrane jabłka na ósemki,
posypać cukrem i zakleić tę ósemkę w cieście.
Inne owoce - mrożone - poczekać aż rozmarzną.
Podawać np ze śmietaną - wczoraj jadłem pierogi z czarną jagodą,
polane śmietaną i posypane cukrem.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-01-28 21:32:06

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "misiczka" <i...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
wiadomości news:epj1uk$o2v$1@inews.gazeta.pl...

> Jeśli robisz pierogi z mięsem gotowanym, to alternatywnie:
> - surowa wieprzowina + surowa cebula + sól + pieprz
> - surowe mięso z kurczaka + marchew starta na tarce o dużych oczkach,
> przyprawione w kierunku chińskim.

Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim ten
się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.


pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
"By zdobyć kobietę, mężczyźni wynajdują cudowne oszukaństwa.
By ją porzucić - wymyślają głupie i niezręczne kłamstwa"
Sidonie Gabrielle Colette
http://leslawa-ignaszewska.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-01-28 21:36:13

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "guzik_0" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.

Witaj...
U mnie w rodzinie faszeruja jeszcze kasza gryczana, ale to raczej opcja dla
tych co niby to dbaja o linie, ja tam jestem tradycjonalista, albo ruskie
albo z kapusta i grzybami ;)

pozdr. guz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-01-28 21:37:29

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: Paulinka <paulinka503@przecz_ze_spamem.wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

misiczka napisał(a):

> Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
> Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim
> ten się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.

Tym bardziej, ze świeże pierogi to max 8 minut, a mięso nawet na patelni
powinno przynajmniej z 10 min. poleżec.

Pozdrawiam
Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-01-28 21:52:19

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "Krynix" <a...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:710b0$45bd03b5$d99bc06a$3815@news.news-service.
com...
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
> M.K.

KUPa i tylko KUPA ! super smak


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-01-28 22:26:58

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

misiczka <i...@g...com> napisał(a):

chińskim.
>
> Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
> Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim
ten
> się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.

Oczywiście, że wypróbowałam. Przepisy przywiezione z Odessy. Wielokrotnie
gotowane w domu.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kolacja
Jakie garnki?
Gazety gastronomiczne
KOLACJA
Serwis www.PolscyProducenci.pl

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »