| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-28 20:12:35
Temat: farsz do pierogówJa robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
jakieś ciekawe propozycje?
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-28 20:21:15
Temat: Re: farsz do pierogów
On 28 Sty, 21:12, "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> wrote:
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.
ostatnio robilam z serem bialym i oliwkami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-28 20:29:41
Temat: Re: farsz do pierogówW dniu 2007-01-28 21:12, Malgosia Kozicka napisał/a:
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
Wątróbka drobiowa (zmielona) z boczkiem i cebulką.
Pozdrawiam
--
Anka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-28 20:44:05
Temat: Re: farsz do pierogówMalgosia Kozicka <m...@g...pl> napisał(a):
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
- ziemniaki + żółty ser
- ziemniaki + bryndza
- gotowana pierś kurczaka + szpinak + wędzona szynka + parmezan
Jeśli robisz pierogi z mięsem gotowanym, to alternatywnie:
- surowa wieprzowina + surowa cebula + sól + pieprz
- surowe mięso z kurczaka + marchew starta na tarce o dużych oczkach,
przyprawione w kierunku chińskim.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-28 21:15:39
Temat: Re: farsz do pierogówZ nadzieniem owocowym np. jabłkowym - pokroić obrane jabłka na ósemki,
posypać cukrem i zakleić tę ósemkę w cieście.
Inne owoce - mrożone - poczekać aż rozmarzną.
Podawać np ze śmietaną - wczoraj jadłem pierogi z czarną jagodą,
polane śmietaną i posypane cukrem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-01-28 21:32:06
Temat: Re: farsz do pierogów
Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
wiadomości news:epj1uk$o2v$1@inews.gazeta.pl...
> Jeśli robisz pierogi z mięsem gotowanym, to alternatywnie:
> - surowa wieprzowina + surowa cebula + sól + pieprz
> - surowe mięso z kurczaka + marchew starta na tarce o dużych oczkach,
> przyprawione w kierunku chińskim.
Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim ten
się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.
pozdrawiam,
Lesława Jaworowska
--
"By zdobyć kobietę, mężczyźni wynajdują cudowne oszukaństwa.
By ją porzucić - wymyślają głupie i niezręczne kłamstwa"
Sidonie Gabrielle Colette
http://leslawa-ignaszewska.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-01-28 21:36:13
Temat: Re: farsz do pierogów
Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
>
> M.K.
Witaj...
U mnie w rodzinie faszeruja jeszcze kasza gryczana, ale to raczej opcja dla
tych co niby to dbaja o linie, ja tam jestem tradycjonalista, albo ruskie
albo z kapusta i grzybami ;)
pozdr. guz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-01-28 21:37:29
Temat: Re: farsz do pierogówmisiczka napisał(a):
> Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
> Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim
> ten się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.
Tym bardziej, ze świeże pierogi to max 8 minut, a mięso nawet na patelni
powinno przynajmniej z 10 min. poleżec.
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-01-28 21:52:19
Temat: Re: farsz do pierogówUżytkownik "Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:710b0$45bd03b5$d99bc06a$3815@news.news-service.
com...
> Ja robię z serem, mięsem, ruskie, grzybami i kiszona kapustą i z
> soczewicą. Chętnie nadziałabym pierogi czymś innym, ale czym...Macie
> jakieś ciekawe propozycje?
> M.K.
KUPa i tylko KUPA ! super smak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-01-28 22:26:58
Temat: Re: farsz do pierogówmisiczka <i...@g...com> napisał(a):
chińskim.
>
> Wypróbowałaś to, czy piszesz teoretycznie?
> Nie jestem pewna, czy surowe mięso w pierogu w ogóle się ugotuje, zanim
ten
> się nie rozpadnie - ale, mogę się mylić.
Oczywiście, że wypróbowałam. Przepisy przywiezione z Odessy. Wielokrotnie
gotowane w domu.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |