Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia filety z kurczaka z porem [P]

Grupy

Szukaj w grupach

 

filety z kurczaka z porem [P]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 19


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-12-07 14:55:20

Temat: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
troszkę przesoliłam :-(

Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
(myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę majonezu
i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w piekarniku około
1h).

W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)

Pozdrawiamy
Barbara i Marysia (11.10.2006)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-12-07 15:02:38

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "gdaMa" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Barbara K. wyklikał(a):
> Filety obtaczamy w
> vegecie i zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
[...]
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)

Kupna vegeta jest bardzo słona - więc albo mniej vegety i nie za dużo soli
(na pora) albo własna vegeta :)
A przepis ciekawy - muszę wypróbować z indorem (bachora mam uczulonego na
kuraka :-()


--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-12-07 15:05:37

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Kupna vegeta jest bardzo słona

Szczerze mówiąc zrobiłam gafę, bo nie spróbowałam przed posypaniem, a użyłam
vegety po raz pierwszy w życiu...

Pozdrawiamy
Barbara i Marysia (11.10.2006)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-12-07 15:48:02

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Szpilka" <s...@S...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).

Brzmi smakowicie. A co do tego dałaś? Ryż, ziemniaki, makaron? No i czy
jakaś surówka?

Sylwia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-12-07 20:01:11

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Agnieszka" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>

Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
składników??

Pozdrawiam
Aga i Franek(07.01.2005)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-12-07 20:07:06

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Misia" <M...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).
>
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
>
Smakowity ten twoj przepis :) powiedz czy rozbic troche tluczkiem filet czy
nie? kiedys smazylam i wyszly mi twarde, a jak rozbilam byly kruche i nie
trzeba bylo dlugo smazyc.
Zastanawiam sie czy schabowy tez bylby dobry? bo u mnie jeden nie lubi
kurczaka (jak mozna miec wstret do kurczaka ja go uwielbiam).

Pozdrawiam
Misia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-12-07 21:31:02

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: Rafal Qbiak <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agnieszka wrote:
> Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
> składników??

hmm nie mam powyzszego przepisu, ale poloczenie kurczak por => proponuje
ponizszy przepis - naprawde polecam - my jemy z ryzem. z kotletami nie
probowalem, ale z kurczakiem wychodzi bardzo smacznie :)

pozdrowienia
Ralf

KOTLETY SCHABOWE (lub filety z piersi z kurczaka) ZAPIEKANE W PORACH

Usmażyć kotlety schabowe panierowane /10 sztuk /
2 pory i 2 cebule pokroić w piórka i sparzyć
Przesmażyć 200g wędzonego boczku i 200g pieczarek
Przygotować sos: paczka sosu myśliwskiego Knorra, ugotować wg .przepisu,
zalać kwaśną śmietaną (np. kubeczek Szefa Kuchni), doprawić do smaku.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kotlety, plastry żółtego sera,
por i cebulę
wędzony boczek i pieczarki. Zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w
przykrytym naczyniu przez godzinę (jeśli mięso jest już przesmażone, to
wystarczy ok. 30 min lub mniej) w temperaturze 180 stopni.
Danie przygotować dzień wcześniej i podgrzać przed podaniem.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-12-07 22:24:44

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Misia" <M...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Rafal Qbiak" <r...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ela1bu$2lf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Agnieszka wrote:
>> Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
>> składników??
>
> hmm nie mam powyzszego przepisu, ale poloczenie kurczak por => proponuje
> ponizszy przepis - naprawde polecam - my jemy z ryzem. z kotletami nie
> probowalem, ale z kurczakiem wychodzi bardzo smacznie :)
>
> pozdrowienia
> Ralf
>
> KOTLETY SCHABOWE (lub filety z piersi z kurczaka) ZAPIEKANE W PORACH
>


..aż mi sie jesc zachcialo :) mniam
Misia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-12-08 13:07:35

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "beton" <r...@r...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wystarczy polozyc na blasze? bez zadnego przykrycia? Majonez nie rozplynie
sie po calym piekarniku? Wytlumaczcie mi to bo chyba znalazlem przepis na
obiad.
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).
>
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
>
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia (11.10.2006)
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-12-08 14:02:22

Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Brzmi smakowicie. A co do tego dałaś? Ryż, ziemniaki, makaron? No i czy
> jakaś surówka?

Podałam tylko z ryżem, ale myślę, że śmiało można pokombinowac z jakąś
surówką.

Pozdrawiamy
Barbara i Marysia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co do naleśników?
Na obiad leczo
ciasto
SALATKA KOZACKA
szukam przepisu na sałatkę z kukurydzy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »