| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-12-07 14:55:20
Temat: filety z kurczaka z porem [P]Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
troszkę przesoliłam :-(
Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
(myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę majonezu
i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w piekarniku około
1h).
W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia (11.10.2006)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-12-07 15:02:38
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]Barbara K. wyklikał(a):
> Filety obtaczamy w
> vegecie i zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
[...]
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
Kupna vegeta jest bardzo słona - więc albo mniej vegety i nie za dużo soli
(na pora) albo własna vegeta :)
A przepis ciekawy - muszę wypróbować z indorem (bachora mam uczulonego na
kuraka :-()
--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-12-07 15:05:37
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> Kupna vegeta jest bardzo słona
Szczerze mówiąc zrobiłam gafę, bo nie spróbowałam przed posypaniem, a użyłam
vegety po raz pierwszy w życiu...
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia (11.10.2006)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-12-07 15:48:02
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).
Brzmi smakowicie. A co do tego dałaś? Ryż, ziemniaki, makaron? No i czy
jakaś surówka?
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-12-07 20:01:11
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
składników??
Pozdrawiam
Aga i Franek(07.01.2005)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-12-07 20:07:06
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).
>
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
>
Smakowity ten twoj przepis :) powiedz czy rozbic troche tluczkiem filet czy
nie? kiedys smazylam i wyszly mi twarde, a jak rozbilam byly kruche i nie
trzeba bylo dlugo smazyc.
Zastanawiam sie czy schabowy tez bylby dobry? bo u mnie jeden nie lubi
kurczaka (jak mozna miec wstret do kurczaka ja go uwielbiam).
Pozdrawiam
Misia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-12-07 21:31:02
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]Agnieszka wrote:
> Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
> składników??
hmm nie mam powyzszego przepisu, ale poloczenie kurczak por => proponuje
ponizszy przepis - naprawde polecam - my jemy z ryzem. z kotletami nie
probowalem, ale z kurczakiem wychodzi bardzo smacznie :)
pozdrowienia
Ralf
KOTLETY SCHABOWE (lub filety z piersi z kurczaka) ZAPIEKANE W PORACH
Usmażyć kotlety schabowe panierowane /10 sztuk /
2 pory i 2 cebule pokroić w piórka i sparzyć
Przesmażyć 200g wędzonego boczku i 200g pieczarek
Przygotować sos: paczka sosu myśliwskiego Knorra, ugotować wg .przepisu,
zalać kwaśną śmietaną (np. kubeczek Szefa Kuchni), doprawić do smaku.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kotlety, plastry żółtego sera,
por i cebulę
wędzony boczek i pieczarki. Zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w
przykrytym naczyniu przez godzinę (jeśli mięso jest już przesmażone, to
wystarczy ok. 30 min lub mniej) w temperaturze 180 stopni.
Danie przygotować dzień wcześniej i podgrzać przed podaniem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-12-07 22:24:44
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Użytkownik "Rafal Qbiak" <r...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ela1bu$2lf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Agnieszka wrote:
>> Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
>> składników??
>
> hmm nie mam powyzszego przepisu, ale poloczenie kurczak por => proponuje
> ponizszy przepis - naprawde polecam - my jemy z ryzem. z kotletami nie
> probowalem, ale z kurczakiem wychodzi bardzo smacznie :)
>
> pozdrowienia
> Ralf
>
> KOTLETY SCHABOWE (lub filety z piersi z kurczaka) ZAPIEKANE W PORACH
>
..aż mi sie jesc zachcialo :) mniam
Misia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-12-08 13:07:35
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]Wystarczy polozyc na blasze? bez zadnego przykrycia? Majonez nie rozplynie
sie po calym piekarniku? Wytlumaczcie mi to bo chyba znalazlem przepis na
obiad.
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:el9a0j$nad$1@opal.icpnet.pl...
> Właśnie dostałam przepis i postanowiłam wypróbować. Wyszło pyszne, choć
> troszkę przesoliłam :-(
>
> Więc tak: por kroimy na talarki, solimy i wkładamy na noc do lodówki
> (myślę, że kilka godzin zupełnie wystarczy). Filety obtaczamy w vegecie i
> zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> Na blasze ukłądamy por, na to filety. Na każdy filet czubatą łyżkę
> majonezu i przykrywamy to żółtym serem. Zapiekamy (moje siedziały w
> piekarniku około 1h).
>
> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
>
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia (11.10.2006)
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-12-08 14:02:22
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> Brzmi smakowicie. A co do tego dałaś? Ryż, ziemniaki, makaron? No i czy
> jakaś surówka?
Podałam tylko z ryżem, ale myślę, że śmiało można pokombinowac z jakąś
surówką.
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |