« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-12-08 14:02:50
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> Rozumiem, że to przepis z tych "naocznych" i nie ma konkretnych ilości
> składników??
Dokładnie :-)
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-12-08 14:04:17
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> Smakowity ten twoj przepis :) powiedz czy rozbic troche tluczkiem filet
> czy nie? kiedys smazylam i wyszly mi twarde, a jak rozbilam byly kruche i
> nie trzeba bylo dlugo smazyc.
> Zastanawiam sie czy schabowy tez bylby dobry? bo u mnie jeden nie lubi
> kurczaka (jak mozna miec wstret do kurczaka ja go uwielbiam).
W oryginale nie były rozbijane, ale chyba następnym razem trochę rozbiję, bo
miejscami były trochę suche i twardawe.
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-12-08 14:05:16
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> Wystarczy polozyc na blasze? bez zadnego przykrycia? Majonez nie rozplynie
> sie po calym piekarniku? Wytlumaczcie mi to bo chyba znalazlem przepis na
> obiad.
Wystarczy położyć na blasze, albo w foremce. Bez przykrycia.
Majonez rozpłynie się pod żółtym serem i o to chodzi, bo robi się z tego
sos.
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-12-08 14:12:39
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Użytkownik "gdaMa" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:el9akk$arq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Barbara K. wyklikał(a):
>> Filety obtaczamy w
>> vegecie i zostawiamy na jakiś czas w lodówce.
> [...]
>> W weekend robię powtórkę, ale tym razem ostrożenie będę soliła por :-)
>
> Kupna vegeta jest bardzo słona - więc albo mniej vegety i nie za dużo soli
> (na pora) albo własna vegeta :)
> A przepis ciekawy - muszę wypróbować z indorem (bachora mam uczulonego na
> kuraka :-()
Bachora... brawo mamusiu...
Carl Hagen
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-12-08 14:34:57
Temat: OT Re: filety z kurczaka z porem [P]Carl Hagen wyklikał(a):
> Bachora... brawo mamusiu...
Niecierpie (cierpieć) przesłodzonych cukiereczków, słoneczek, skarbeczków ;)
Nasze są pieszczotliwie bachorki, szkodniki, pasożyty ;-P
--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-12-08 15:04:48
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]W tym miejscu dostalem skurczu jelita grubego, soki zaczely sie nadmiernie
wydzielac. Fakt jestem glodny i wiem co zjem tego z pewnoscia przepysznego
kurczaka w porach tego pora musi byc jeden duzy wystarczy?. Wybaczcie mi te
pytania ale wiecie jak to jest gdy ma sie dwie lewe rece do gotowania
pozdrawiam Barbare za szybka odpowiedz:)
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:elbreo$lkc$1@opal.icpnet.pl...
>> Wystarczy polozyc na blasze? bez zadnego przykrycia? Majonez nie
>> rozplynie sie po calym piekarniku? Wytlumaczcie mi to bo chyba znalazlem
>> przepis na obiad.
>
> Wystarczy położyć na blasze, albo w foremce. Bez przykrycia.
> Majonez rozpłynie się pod żółtym serem i o to chodzi, bo robi się z tego
> sos.
>
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-12-08 16:15:30
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> tego pora musi byc jeden duzy wystarczy?.
Ja na 4 filety użyłam trzy 10-centymetrowe kawałki pora, ale myślę, ze można
zmienić trochę proporcje.
> Wybaczcie mi te pytania ale wiecie jak to jest gdy ma sie dwie lewe rece
> do gotowania
Wybaczamy :-)
> pozdrawiam Barbare za szybka odpowiedz:)
Ja również pozdrawiam i życze smacznego.
Barbara i Marysia (11.10.2006)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-12-13 05:43:42
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]
Dobra kobieto, jakbyś mogła jeszcze odpowiedzieć mi na dwa pytanie odnośnie
tego dania to byłabym wdzięczna:
po 1. pora układasz tylko pod filetami czy na całej blasze?
po 2. w jakiej temp. piekłaś ( z termoobiegiem czy bez, i na jakich
grzałkach) że zeszło ci aż godzinę.
--
Pozdrawiamy
Marta i Arek 14 miesięcy
www.arek.cba.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-12-13 12:51:46
Temat: Re: filety z kurczaka z porem [P]> po 1. pora układasz tylko pod filetami czy na całej blasze?
Trudno powiedzieć, bo robiłam w foremce i filety zakryły całą powierzchnię,
ale znajoma układała por tylko pod filetami.
> po 2. w jakiej temp. piekłaś ( z termoobiegiem czy bez, i na jakich
> grzałkach) że zeszło ci aż godzinę.
Bez termoobiegu ok.200 stopni góra i dół.
Pozdrawiam serdecznie
Barbara i Marysia (11.10.2006)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |