« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-15 06:13:39
Temat: gęś św Marcina pilne!!!czym owa jest faszerowana pilne!!!!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-15 07:11:14
Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
"jurek" <h...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b9vb74$8t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> czym owa jest faszerowana pilne!!!!!!
Nie czym a kim, Sw. Marcinem oczywiscie.Dlaczego pilne, ten sezon juz minal.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 07:55:10
Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!jak to Marcina wklada sie do srodka??????
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:b9vein$ds2$00$1@news.t-online.com...
>
> "jurek" <h...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:b9vb74$8t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > czym owa jest faszerowana pilne!!!!!!
>
> Nie czym a kim, Sw. Marcinem oczywiscie.Dlaczego pilne, ten sezon juz
minal.
> Ilona
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 08:52:57
Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!Użytkownik jurek napisał:
> jak to Marcina wklada sie do srodka??????
Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 15:56:10
Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
"walkie!" wrote:
>
> Użytkownik jurek napisał:
> > jak to Marcina wklada sie do srodka??????
> Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
> calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.
Trzeba go tez obrac z sutanny, bo bedzie lykowate nadzienie.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 20:12:43
Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!>
>
> "walkie!" wrote:
> >
> > Użytkownik jurek napisał:
> > > jak to Marcina wklada sie do srodka??????
> > Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
> > calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.
>
>
> Trzeba go tez obrac z sutanny, bo bedzie lykowate nadzienie.
>
Tak, no i sa dwie szkoly - obcinac glowke czy nie. Niektorzy jej nie znosza,
inni twierdza, ze nadaje niepowtarzalny posmak. Radze wyprobowac obie wersje.
A co na to Larousse Gastronomique?
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-15 20:50:01
Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!Dans la news:1e5d.0000041e.3ec3f4bb@newsgate.onet.pl,
a...@o...pl <a...@o...pl> a écrit:
>> "walkie!" wrote:
>>>
>>> Użytkownik jurek napisał:
>>>> jak to Marcina wklada sie do srodka??????
>>> Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
>>> calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.
>>
>>
>> Trzeba go tez obrac z sutanny, bo bedzie lykowate nadzienie.
>>
> Tak, no i sa dwie szkoly - obcinac glowke czy nie. Niektorzy jej nie
> znosza, inni twierdza, ze nadaje niepowtarzalny posmak. Radze
> wyprobowac obie wersje.
>
> A co na to Larousse Gastronomique?
Larus Gastronomik zna tylko "poularde demi-deuil" czyli "pularde w
zalobie" ("demi-deuil" to "lekka zaloba). Gesi w zalobie nie...
Ale moze mozna ges zawinac w sutanne i upiec ?
Wtedy juz mamy wszystko jak nalezy : Sw. Marcin w gesi, a ges w
sutannie...
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |