Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gęś św Marcina pilne!!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

gęś św Marcina pilne!!!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-15 06:13:39

Temat: gęś św Marcina pilne!!!
Od: "jurek" <h...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

czym owa jest faszerowana pilne!!!!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-15 07:11:14

Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"jurek" <h...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b9vb74$8t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> czym owa jest faszerowana pilne!!!!!!

Nie czym a kim, Sw. Marcinem oczywiscie.Dlaczego pilne, ten sezon juz minal.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 07:55:10

Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
Od: "jurek" <h...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jak to Marcina wklada sie do srodka??????
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:b9vein$ds2$00$1@news.t-online.com...
>
> "jurek" <h...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:b9vb74$8t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > czym owa jest faszerowana pilne!!!!!!
>
> Nie czym a kim, Sw. Marcinem oczywiscie.Dlaczego pilne, ten sezon juz
minal.
> Ilona
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 08:52:57

Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik jurek napisał:
> jak to Marcina wklada sie do srodka??????
Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 15:56:10

Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



"walkie!" wrote:
>
> Użytkownik jurek napisał:
> > jak to Marcina wklada sie do srodka??????
> Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
> calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.


Trzeba go tez obrac z sutanny, bo bedzie lykowate nadzienie.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 20:12:43

Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
Od: a...@o...pl szukaj wiadomości tego autora

>
>
> "walkie!" wrote:
> >
> > Użytkownik jurek napisał:
> > > jak to Marcina wklada sie do srodka??????
> > Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
> > calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.
>
>
> Trzeba go tez obrac z sutanny, bo bedzie lykowate nadzienie.
>
Tak, no i sa dwie szkoly - obcinac glowke czy nie. Niektorzy jej nie znosza,
inni twierdza, ze nadaje niepowtarzalny posmak. Radze wyprobowac obie wersje.

A co na to Larousse Gastronomique?

Pozdrawiam,
Ania

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-15 20:50:01

Temat: Re: gęś św Marcina pilne!!!
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:1e5d.0000041e.3ec3f4bb@newsgate.onet.pl,
a...@o...pl <a...@o...pl> a écrit:
>> "walkie!" wrote:
>>>
>>> Użytkownik jurek napisał:
>>>> jak to Marcina wklada sie do srodka??????
>>> Normalnie, wazne tylko by wydlubac oczy bo dodaja goryczy
>>> calej potrawie i ges taka jest juz niezjadliwa.
>>
>>
>> Trzeba go tez obrac z sutanny, bo bedzie lykowate nadzienie.
>>
> Tak, no i sa dwie szkoly - obcinac glowke czy nie. Niektorzy jej nie
> znosza, inni twierdza, ze nadaje niepowtarzalny posmak. Radze
> wyprobowac obie wersje.
>
> A co na to Larousse Gastronomique?

Larus Gastronomik zna tylko "poularde demi-deuil" czyli "pularde w
zalobie" ("demi-deuil" to "lekka zaloba). Gesi w zalobie nie...

Ale moze mozna ges zawinac w sutanne i upiec ?

Wtedy juz mamy wszystko jak nalezy : Sw. Marcin w gesi, a ges w
sutannie...

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ślimaki jakieś ciekawe przepisy???
Co do kotletów sojowych?
Dawno nie było żadnej relacji na żywo... ;-)
Szukam przepisu na Langosze
co podac do foude?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »