« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-01 20:23:42
Temat: grill
Witam serdecznie
jakie macie ulubione rzeczy z grilla, jakbyście mogli coś podesłac to bym
sie bardzo ucieszyl, bo musze zrobic kilka rzeczy na roznych imporezach i
nie za bardzo sie cokolwiek moze powtarzac
pozdrawiam busek
oczywiscie z gory dziekuje
--
****************************************************
*Absurd to przekonanie sprzeczne z twoimi poglądami*
****************************************************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-02 09:40:07
Temat: Re: grillCzy jest to pytanie zawdowca? tzn czy te imprezy będą komercyjne ?
pozdr. Alex
Użytkownik "busek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9f8uii$ncg$2@news.tpi.pl...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-02 11:11:30
Temat: Re: grill
Użytkownik "busek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9f8uii$ncg$2@news.tpi.pl...
>
> Witam serdecznie
>
> jakie macie ulubione rzeczy z grilla, jakbyście mogli coś podesłac to bym
> sie bardzo ucieszyl, bo musze zrobic kilka rzeczy na roznych imporezach i
> nie za bardzo sie cokolwiek moze powtarzac
>
> pozdrawiam busek
>
A może banany pieczone... hmm... to już na deser... ;-)
http://jduszczynska.republika.pl/_private/pieczone_b
anany.htm
A mięcho to wiesz jakoś zamarynować, a potem upiec nie robiąc z niego
podeszwy ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-02 20:25:43
Temat: Re: grill>jakie macie ulubione rzeczy z grilla
Ja lubie taka marynate tylko,ze to na wolowa padlinke wiec nie wiem czy sie
przyda
Marynata do "arracheras"
piwo- ze trzy szklanki
soku z zielonych cytrynek pol szklanki
oliwy cwierc szklanki
octu winnego 2 lyzki
duza cebula drobniutko posiekana
czosnek zgnieciony na paste(duuzo)
1 lyzeczka mielonego kminku
1 lyzeczka cayenne
1 lyzeczka soli
1 lyzka grubo zmielonego pieprzu
Zamiast swiezej cebuli i czosnku mozna
dodac suszona wersje w proszku ze 2 lyzki cebuli i czosnku do smaku.Mozna tez
dodac soku pomaranczowego i skorki z pomaranczy.
W te marynate wkladamy na pare godzin skirt steak-moze ktos pomoze jak to sie
nazywa po polsku bo ja niestety nie mam pojecia o polskich nazwach miesa :-(
Jest to typowe grillowanie po meksykansku.Na grill mozna tez wrzucic mlode
cebulki z odcietym szczypiorem i podgrzac kukurydziane tortillas.Bierzemy
tortille,na to miesko,guacamole albo salsa czerwona albo "pico de gallo"
(przypomina salatke),troche fasolowego puree,skrapiamy jeszcze zielona cytrynka
i konsumujemy popijajac piwem,margarita albo napojem ze swiezego arbuza "agua
de sandia".
Dotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-03 08:29:10
Temat: Re: grillUżytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9fac5p$72f$1@news.internetia.pl...
> Czy jest to pytanie zawdowca? tzn czy te imprezy będą komercyjne ?
> pozdr. Alex
Witam serdecznie
te impry beda komercyjne ale niestety nie dla mnie,
pozdrawiam busek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-03 13:27:53
Temat: Re: grill
Użytkownik "busek" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9fct1b$6mf$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w
wiadomości
> news:9fac5p$72f$1@news.internetia.pl...
> > Czy jest to pytanie zawdowca? tzn czy te imprezy będą komercyjne ?
> > pozdr. Alex
>
> Witam serdecznie
>
> te impry beda komercyjne ale niestety nie dla mnie,
>
> pozdrawiam busek
>
>
No dobrze, to powiem tak: żeberka i karkówka to standardy więc pomijam
ale - pierś indyka w marynacie jogurtowej , polędwiczki wieprzowe
nadziewane rokpolem, hamburgery z plastrem cebuli w środku, pstrągi w
ziołach. Poza tym bezmięsne -
-pieczarki w marynacie ziołowej, pomidory z fetą i bazylią, bakłażany
nadziewane, czosnek pieczony w folii, a na deser pieczone jabłka
nadziewane, banany z pralinąmigdałową, lub szaszłyki owocowe z Grand
Marnier.
Powiedz co byś chciał bo wszystkiego to mi się klepać nie chce
pozdr.Alex
"Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż
odkrycie nowej gwiazdy."
Anthelme Brillat-Savarin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-09 16:42:28
Temat: Re: grilll...@a...com (Lilibell555) wrote:
>W te marynate wkladamy na pare godzin skirt steak-moze ktos pomoze jak to
Skoro juz mowa o marynacie to ja osobiscie marynuje mieso nawet przez kilka
dni (oczywiscie w lodowce). Jest znacznie bardziej kruche i jest pyszne.
Jesli marynuje sie poledwice to mozna miec dodatkowo pewnosc, ze bedzie
miekka niezaleznie od tego ile sie ja pozniej grilluje. Wolowina tez po
takim marynowaniu bedzie miekka i krucha ale tu juz trzeba uwazac aby z
jednej strony nie wysuszyc a z drugiej aby byla dopieczona. Poledwice mozna
jesc nawet surowo wiec nie ma obaw.
Pozdrawiam.
Lechu
--
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | l...@S...PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-12 15:27:31
Temat: Re: grill
Użytkownik busek <b...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:9
f8uii$ncg$...@n...tpi.pl...
>Witam serdecznie
>
> jakie macie ulubione rzeczy z grilla, jakbyście mogli coś podesłac to bym
> pozdrawiam busek
Najszybsza i najprostrza moja marynata na grilll wlasciwie nadajaca sie i do
kotletow z karkowki i do skrzydelek i nawet do warzyw...
to skropic miesiwko olejem , nastepnie mocno skropic sosem sojowo- grzybowym
( firmy Tao Tao- taki bardzo ciemny, nie mylic z jasnym samym sojowym) i w
szystko mocno obsypac przyprawa Kamisa "Grill- przyprawa do mies" bez doda
tkow, bo Kamis jeszcze robi taka o smaku ziolowym i pikantna- nie probowalam
przez przywiazanie do tej pierwszej:)).Potem juz kilka razy obrocic miesko
aby sie zamarynowalo z wszystkich stron.Nawet nie trzeba na noc. Wystarczy
kilka godzin przed. Ta marynata jest tak smaczna ze po kazdym obroceniu ob
lizuje sobie palce zamiast myc:))))
Dzisiaj kupilam nowa porcje brykietu... czy na dniach
bedzie nad morzem padalo?
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |