Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: imbir - pytanko

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: imbir - pytanko

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-25 17:26:11

Temat: Re: imbir - pytanko
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 25 Feb 2003 14:09:08 +0100, Waldemar Krzok
<w...@u...fu-berlin.de> wrote:

cut

>ro?nie. Jak chcesz spróbowa? koniecznie, to daj cienkie plasterki do
>octu ( w oryginale chyba ry?owy si? daje) z odrobin? cukru. Ale za wynik
>nie gwarantuj?.
>
>Waldek


Sparz goraca woda po obraniu i pokrojeniu.Odcedz i posyp sola , odstaw
na pare godzin(nawet na caly dzien).Wez szklanke octu ryzowego
(niektorzy uzywaja sliwkowy) 3-4 lyzki cukru i mieszaj...jak sie
cukier rozpusci (mozesz ocet troche podgrzac zeby bylo latwiej) zalej
imbir ta mieszanina (zimna) i wstaw do lodowki na 5-6 dni(w zakreconym
sloiku)...bedziesz mial piekny rozowy imbir...
;-)
Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Lukier - jak go zrobic...?
robot - melakser
Re: SoS do spagethi?
Dziwne naleśniki
Re: co to takiego?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »