| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-25 17:26:11
Temat: Re: imbir - pytankoOn Tue, 25 Feb 2003 14:09:08 +0100, Waldemar Krzok
<w...@u...fu-berlin.de> wrote:
cut
>ro?nie. Jak chcesz spróbowa? koniecznie, to daj cienkie plasterki do
>octu ( w oryginale chyba ry?owy si? daje) z odrobin? cukru. Ale za wynik
>nie gwarantuj?.
>
>Waldek
Sparz goraca woda po obraniu i pokrojeniu.Odcedz i posyp sola , odstaw
na pare godzin(nawet na caly dzien).Wez szklanke octu ryzowego
(niektorzy uzywaja sliwkowy) 3-4 lyzki cukru i mieszaj...jak sie
cukier rozpusci (mozesz ocet troche podgrzac zeby bylo latwiej) zalej
imbir ta mieszanina (zimna) i wstaw do lodowki na 5-6 dni(w zakreconym
sloiku)...bedziesz mial piekny rozowy imbir...
;-)
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |