« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-12-06 00:59:39
Temat: indukcja a smażenie (i naleśniki!)gotowanie na indukcji to raj na ziemi, ale co do smażenia, to nie ma rewelki
według mnie.
(chyba że poprawnej patelni nie mam albo co). Ktoś ma inaczej?
No i najważniejsze: jak wychodzi robienie NALEŚNIKÓW na indukcji?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-12-06 08:40:57
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)yapann pisze:
> gotowanie na indukcji to raj na ziemi, ale co do smażenia, to nie ma
> rewelki według mnie.
> (chyba że poprawnej patelni nie mam albo co). Ktoś ma inaczej?
>
> No i najważniejsze: jak wychodzi robienie NALEŚNIKÓW na indukcji?
tak, zwłaszcza "turbo", najlepiej obrabować bank :(
r.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-12-06 20:19:18
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)
Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:hfevdu$umj$1@node2.news.atman.pl...
> gotowanie na indukcji to raj na ziemi, ale co do smażenia, to nie ma
> rewelki według mnie.
> (chyba że poprawnej patelni nie mam albo co). Ktoś ma inaczej?
>
> No i najważniejsze: jak wychodzi robienie NALEŚNIKÓW na indukcji?
Naleśniki smaży mi się lepiej niż na gazie. Patelnia jest nienajdroższa - 24
cm średnicy kosztowała jakieś 45 zł. Podobną (tzn. z tej samej półki
cenowej) patelnię miałem na gazówce.
Smażenie innych potraw też bez zastrzeżeń ;)
Pzdry,
/\/\\/\/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-12-06 23:09:32
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)"wolim" <n...@t...pisz> wrote in message
news:hfh250$b39$1@news.interia.pl...
> Naleśniki smaży mi się lepiej niż na gazie.
a przewracanie? Patką?
> Patelnia jest nienajdroższa - 24
stalowa? (dotąd kultywowałam żeliwne, i wolałabym przy takich pozostać...)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-12-07 07:50:57
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)wolim pisze:
> Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:hfevdu$umj$1@node2.news.atman.pl...
>
>> gotowanie na indukcji to raj na ziemi, ale co do smażenia, to nie ma
>> rewelki według mnie.
>> (chyba że poprawnej patelni nie mam albo co). Ktoś ma inaczej?
>>
>> No i najważniejsze: jak wychodzi robienie NALEŚNIKÓW na indukcji?
>>
>
> Naleśniki smaży mi się lepiej niż na gazie. Patelnia jest nienajdroższa - 24
> cm średnicy kosztowała jakieś 45 zł. Podobną (tzn. z tej samej półki
> cenowej) patelnię miałem na gazówce.
>
> Smażenie innych potraw też bez zastrzeżeń ;)
>
>
ciekawe jak to stwierdziłeś, totalna bzdura,
r.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-12-07 18:51:33
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)
Użytkownik "roman" <r...@l...pl> napisał
> ciekawe jak to stwierdziłeś, totalna bzdura,
Co jest w/g Ciebie bzdurą?
3 miesiące temu, z racji przeprowadzki, zmieniłem standardową kuchenkę
gazową na indukcję... i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na indukcji
smaży się naleśniki lepiej niż na gazie. Inne potrawy też się lepiej
smaży...
Być może nigdy nie używałeś indukcji, stąd Twoje uprzedzenie...
Pzdry,
/\/\\/\/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-12-07 20:40:06
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)
Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:hfevdu$umj$1@node2.news.atman.pl...
> gotowanie na indukcji to raj na ziemi, ale co do smażenia, to nie ma
> rewelki według mnie.
> (chyba że poprawnej patelni nie mam albo co). Ktoś ma inaczej?
>
> No i najważniejsze: jak wychodzi robienie NALEŚNIKÓW na indukcji?
Najprościej sprawdzić :)
--
Tomek
---
Zdjęcia w krysztale, prezent na każdą okazję
http://www.zdjeciawkrysztale.pl
http://www.decoartive.eu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2009-12-08 11:21:21
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)Ńe smaszće potraf na indókci. Jak szfagier sobie ras kieubase ósmarzyu na
indókci to mó potem cauy czas prąt po plecah biegau i sraczka go wzieua
Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:hfevdu$umj$1@node2.news.atman.pl...
> gotowanie na indukcji to raj na ziemi, ale co do smażenia, to nie ma
> rewelki według mnie.
> (chyba że poprawnej patelni nie mam albo co). Ktoś ma inaczej?
>
> No i najważniejsze: jak wychodzi robienie NALEŚNIKÓW na indukcji?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2009-12-08 13:46:26
Temat: Re: indukcja a smażenie (i naleśniki!)wolim pisze:
> Użytkownik "roman" <r...@l...pl> napisał
>
>
>> ciekawe jak to stwierdziłeś, totalna bzdura,
>>
>
> Co jest w/g Ciebie bzdurą?
>
> 3 miesiące temu, z racji przeprowadzki, zmieniłem standardową kuchenkę
> gazową na indukcję... i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że na indukcji
> smaży się naleśniki lepiej niż na gazie. Inne potrawy też się lepiej
> smaży...
>
> Być może nigdy nie używałeś indukcji, stąd Twoje uprzedzenie...
>
>
to powiedz, czym się to objawia, chyba tylko spora kasą za prąd :),
kuchenka indukcyjna jest droższa w użytkowaniu od gazowej, innych
różnic jakoś nie zauważyłem :)
r.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |