Data: 2001-06-21 15:39:41
Temat: Re: jajka i cholesterol
Od: "Gandalf" <G...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "George Zieba" <b...@o...com.au> napisał w wiadomości
news:cc5589ba.0106201842.a8302b5@posting.google.com.
..
[...]
> dodatek w towarzystwie tluszczy nasyconych ( np. maslo, smalec, boczek
> itp.. ) nie bedzie problemu z synteza cholesterolu przez watrobe, bo
> .... nie bedzie maiala z czego go syntezowac.
To dlaczego niektórzy ze stosujących Żywienie Optymalne (czyli niemal
brak węglowodanów w diecie i mnóstwo tłuszczy nasyconych) raportują
poziom cholesterolu we krwi po 300-700 mg%?
Przecież zgodnie z tym co napisałeś, ich organizmy nie mają z czego
syntetyzować tego cholesterolu.
Pozdrawiam,
Gandalf
|