Data: 2001-06-22 20:00:24
Temat: Re: jajka i cholesterol
Od: "Zosia" <a...@n...e.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik George Zieba <b...@o...com.au> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:c...@p...google.
com...
> Joanna Słocka <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:<9gqcv4$kv3$1@news.onet.pl>...
> > Użytkownik Kaja <f...@f...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> > napisał:3...@f...pl...
> > >
> > > Dlaczego lekarze zalecają jeść jajka tylko do 3-ch sztuk tygodniowo?
>
> a. przekazano im nieprawdziwe informacje jako Zalecane Wskazania tzn.
> poniewaz w jajkach ( szczegolnie w zoltkach ) jest bardzo duzo
> cholesterolu wskazanie jest : nie jesc, a to, ze wplyw cholesterolu ,
> ktory spozywamy w jedzeniu jest niemalze bez znaczenia na poziom
> cholesterolu we krwi ? tego im nie powiedziano. Za to nie mozna
> lekarzy winic.
>
> b. zapomnieli czego sie uczyli w biochemii - za to ....
>
c. przekonanie przestarzałe. Za czasów demoludu wszystko w nadmiarze było
szkodliwe, bo niczego nie było w nadmiarze i mówili tak, żeby ludzie nie
załowali :-)
d. po prostu mit, taki sam jak z tą kolosalną zawartością żelaza w szpinaku.
Zosia
|