Data: 2003-09-24 07:18:01
Temat: Re: jak to możliwe? (Atkins)
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "magda" <m...@f...pl> napisał w wiadomości
news:7820.00000656.3f70a69d@newsgate.onet.pl...
>masz racje możliwe, ze to te
> wedliny....
kiedyś jak budziła się w mnie obawa co do zawartości dodatków w wedlinach ,
poczytałem etykietki na dużych zbiorczych opakowaniach tych wspaniałych
kiełbasek , szyneczek ,itp. nie znalazłem żadnej uczciwej , tz. do kazdej
wędliny dodaje sie białko sojowe , i pewnie razem z tym też są węglowodany z
tejże soi , no i jeszcze pakują tam skrobie modyfikowaną E1440 czyli kisiel
, którym zagęszczają całą mase miesną ;)) o wszystkich innych
"polepszaczach" "wzmaciaczach" smaku , spulchniaczach i konserwantach
majacych upodobnić w smaku , zapachu i konsystencji tą PAĆKE do wędliny to
nawet trudno napisać .nawet nie bedąć na Atkinsie lepiej te kiełbasy omijać
Slawek
|