« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-23 11:07:24
Temat: jak upiec soczysty schab?
Takie niewinne pytanko-kupilem duzy schabik,nasmaczylem go,teraz lezy i
nabiera waznosci,potem chce go upiec w piekarniku,ale moje poprzednie tego
typu dzialania konczyly sie wynikiem smakowitym,acz bardzo suchym.Jakies
propozycje?
--
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-23 11:18:44
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?>
> Takie niewinne pytanko-kupilem duzy schabik,nasmaczylem go,teraz lezy i
> nabiera waznosci,potem chce go upiec w piekarniku,ale moje poprzednie tego
> typu dzialania konczyly sie wynikiem smakowitym,acz bardzo suchym.Jakies
> propozycje?
>
> --
> Paweł
>
>
Przed włożeniem do piekarnika, obsmaż schab na gorącym tłuszczu na patelni.
Koniecznie z każdej strony, wtedy soki nie wyciekną. :-) Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-23 11:23:29
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Użytkownik "PeBe" <r...@g...mm.pl> napisał w wiadomości
news:d4da99$20e5$1@news.mm.pl...
>
> Takie niewinne pytanko-kupilem duzy schabik,nasmaczylem go,teraz lezy i
> nabiera waznosci,potem chce go upiec w piekarniku,ale moje poprzednie tego
> typu dzialania konczyly sie wynikiem smakowitym,acz bardzo suchym.Jakies
> propozycje?
>
Ja zawsze kroję słoninę na cienkie paski i okładam schab z góry i
przyszpilam drewienkami. W czasie pieczenia często zaglądam często i
podlewam sosikiem. Zawsze schab jest jest wilgotny, a słoninka zapieczona w
sosiku - palce lizać!
katiusza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-23 11:25:07
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Użytkownik "katiusza" <k...@w...ww> napisał w wiadomości
news:d4dbg8$mbc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Ja zawsze kroję słoninę na cienkie paski i okładam schab z góry i
a w gdyni słoninka to towar deficytowy:P
P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-23 11:38:24
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Użytkownik "PeBe" <r...@g...mm.pl> napisał w wiadomości
news:d4dbaj$2q3s$1@news.mm.pl...
>
>> Ja zawsze kroję słoninę na cienkie paski i okładam schab z góry i
>
> a w gdyni słoninka to towar deficytowy:P
> P.
Nie może być!
katiusza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-23 16:25:56
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?PeBe wrote:
> Takie niewinne pytanko-kupilem duzy schabik,nasmaczylem go,teraz lezy i
> nabiera waznosci,potem chce go upiec w piekarniku,ale moje poprzednie tego
> typu dzialania konczyly sie wynikiem smakowitym,acz bardzo suchym.Jakies
> propozycje?
Ja często piekę schabik w worku do pieczenia. Przed zamknięciem worka
wlewam do środka odrobinę wody lub wina - nie ma wtedy szans aby mięcho
wyschło.
--
Tomasz Dajczak
W Obiektywie - Fotografia Artystyczna
http://wobiektywie.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-24 11:24:04
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Użytkownik "Tomasz Dajczak" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4dsg9$jsi$1@news.onet.pl...
> Ja często piekę schabik w worku do pieczenia. Przed zamknięciem worka
> wlewam do środka odrobinę wody lub wina - nie ma wtedy szans aby mięcho
> wyschło.
hmmm,ja tez pieke w worku,ale efekt jest bardzo suchy-jak to mozliwe???:)
Pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-24 11:45:56
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?
Użytkownik "PeBe" <r...@g...mm.pl> napisał w wiadomości
news:d4fvkh$1kse$1@news.mm.pl...
>
> hmmm,ja tez pieke w worku,ale efekt jest bardzo suchy-jak to mozliwe???:)
Bo, moim zdanie, w worku dzieje się to samo, soki ze schabu wypływają, sosik
może i dobry, ale schab wiór i do tego ugotowany. Zaprawdę powiadam, tylko
obłożenie gęste plasterkami słonimy po wierzchu - zakrycie całej góry
schabu, plasterek przy plasterku i dość częste polewania daje schab soczysty
i pyszną słoninkę na zakąskę.
toudi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-24 12:20:27
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?toudi wrote:
>Użytkownik "PeBe" <r...@g...mm.pl> napisał w wiadomości
>news:d4fvkh$1kse$1@news.mm.pl...
>
>
>>hmmm,ja tez pieke w worku,ale efekt jest bardzo suchy-jak to mozliwe???:)
>>
>>
>Bo, moim zdanie, w worku dzieje się to samo, soki ze schabu wypływają, sosik
>może i dobry, ale schab wiór i do tego ugotowany. Zaprawdę powiadam, tylko
>obłożenie gęste plasterkami słonimy po wierzchu - zakrycie całej góry
>schabu, plasterek przy plasterku i dość częste polewania daje schab soczysty
>i pyszną słoninkę na zakąskę.
>
>
To ja nie rozumiem czemu moj schab soczysty, bez polewaia i sloniny.
Obsmazam ostro ze wszystkich stron, dolewam ciut wody i dusze ile tam
trzeba.
Kot
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-24 12:48:50
Temat: Re: jak upiec soczysty schab?Użytkownik "Kot" <t...@g...pl>
> To ja nie rozumiem czemu moj schab soczysty, bez polewaia i sloniny.
> Obsmazam ostro ze wszystkich stron, dolewam ciut wody i dusze ile tam
> trzeba.
Pewnie dlatego, że wasze świnie umierają z uśmiechem na ustach.
Stres u [rzeźnych] zwierząt ma wpływ na smak i konsystencję mięsa.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |