« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-22 14:51:27
Temat: jak zrobic fasolke konserwowaRodzina obdarowała mnie straszną ilością fasolki szparagowej. Przejeść się
tego szybko nie da, zamrozić całości też nie (zamrażalnik za mały).
Pomyślałam, żeby zrobić konserwową w słoiczkach.
Czy ktoś wie jak?
Czy należy ją najpierw obgotować do miękkości, czy słoiki tak długo gotować?
Może jakieś wariacje na temat fasolki szparagowej i sałatek w słoikach na
zimę?
pozdrawiam Edytka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-22 16:55:39
Temat: Re: jak zrobic fasolke konserwowaEdytka <e...@s...net> wrote:
> Rodzina obdarowa"a mnie straszną ilością fasolki szparagowej. Przejeść się
> tego szybko nie da, zamrozić ca"ości też nie (zamrażalnik za ma"y).
> Pomyśla"am, żeby zrobić konserwową w s"oiczkach.
>
> Czy ktoś wie jak?
> Czy należy ją najpierw obgotować do miękkości, czy s"oiki tak d"ugo gotować?
> Może jakieś wariacje na temat fasolki szparagowej i sa"atek w s"oikach na
> zimę?
>
Ze wzgledu na duza zawartosc bialka w roslinach straczkowych w
konserwach z nich moga sie z czasem rozwinac bakterie jadu kielbsianego.
Dlatego zrezygnowalbym raczej z robienia samodzielnie konserw z fasolki
szparagowej w celu dluzszego przechowania, a jezeli juz musisz, to z
takimi samymi rygorami jak konserwy miesne.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 07:25:28
Temat: Re: jak zrobic fasolke konserwowa
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1fyihgm.ycsa231geu373N%wlos@tele.com.pl...
> Ze wzgledu na duza zawartosc bialka w roslinach straczkowych w
> konserwach z nich moga sie z czasem rozwinac bakterie jadu kielbsianego.
> Dlatego zrezygnowalbym raczej z robienia samodzielnie konserw z fasolki
> szparagowej w celu dluzszego przechowania, a jezeli juz musisz, to z
> takimi samymi rygorami jak konserwy miesne.
>
> Wladyslaw
A co mysli pan o przepisie na fasolke w poscie z 2003-07-17
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |