« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-11-18 11:04:43
Temat: Re: jogurt domowy (probiotyczny)dekazzze wrote:
> mi najbardziej pasuje jogurt zrobiony z naturalnego Bakomy,
> konsystencja i smak super
Zrobiłam ze wspomnianej, dodałam kapsułke lakcidu dla zdrowotności i nie
wiem czy przez lakcid czy co inszego, wyszło grudkowate i w smaku takie
sobie...Jak Ty go robisz?
--
pozdrawiam
Tess
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-11-19 11:59:13
Temat: Re: jogurt domowy (probiotyczny)Co do rozmnażania tych cudów z Actmela - to nie moja działka więc się nie
wypowiadam.
Ale położyłem nacisk na słowo udowodnione i na to że jogurt czy kefir działą
podobnie.
I nie zgadzam sie że to co pomagało dziadkowi nie pomaga nam. Więcej pokory
do doskonałości ewolucji :)))
MS
Co ty piszesz?? Chodzi ci o to ze z jednego Actimelu wychodujesz dwa
napoje lub jogurty probiotyczne??
To sie nie uda! Z jednego prostego powodu: Bakterie probiotyczne NIE
ROSNA od tak sobie (pisze to kolejny raz). Jogurt, napoj mleczny to
nie jest ich naturalne srodowisko i w nim sie juz nie rozmnazaja.
Sa hodowane osobno i dodawane do gotowego jogurtu lub napoju
mlecznego. Wiec jak sobie wyobrazasz ich rozmnozenie po przez
zmieszanie Actimelu z mlekiem czy jogurtem, to bez sensu.
Jedna uwaga co do Mleka zsiadlego i Kefiru. Owszem sa bardzo pozywne i
dzialaja terapeutycznie tylko nasze zycie sie zasadniczo zmienilo na
przestrzeni 30 lat i to co pomagalo naszym dziadkom juz nam nie
wystarczy.
Romer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-11-19 20:10:31
Temat: Re: jogurt domowy (probiotyczny)Macius pisze:
[...]
> Jedna uwaga co do Mleka zsiadlego i Kefiru. Owszem sa bardzo pozywne i
> dzialaja terapeutycznie tylko nasze zycie sie zasadniczo zmienilo na
> przestrzeni 30 lat i to co pomagalo naszym dziadkom juz nam nie
> wystarczy.
Chcesz powiedzieć, że powinniśmy jeść coś innego niż dziadkowie?
;-)
Napisz co.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |