Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kalmar

Grupy

Szukaj w grupach

 

kalmar

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-23 07:19:21

Temat: kalmar
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Calamari and Onions
We keep using the Recipe Guide of Erotic Patagonia by René Casamiquela. This
month's proposal includes sea fruit, a typical Atlantic Patagonia product.
It is really simple; try it without delay and enjoy it with all your senses.
Ingredients:

1 kg. Small calamari
1 large onion
1-tablespoon oregano
1 bay leaf
1-tablespoon red pepper
8 almonds
? liter dry white wine
Oil

Preparation:

Heat the oil, then adding the onion, finely chopped, the oregano, and the
bay leaf. Once the onion is brown, throw the calamari and the wine in.
Finally, add the almonds previously chopped and the pepper.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-04-23 07:20:46

Temat: Re: kalmar - korekta
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e2f9qd$9nl$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Calamari and Onions

> 1/2 liter dry white wine


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PELMIENIE
UCHA Z PELMIENIAMI
PELMIENIE Z KALMARÓW
kurczak z suszonymi pomidorami i bazylią
Małże - z czym podawać?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »