Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kapusta do faszerowanej - golabkow

Grupy

Szukaj w grupach

 

kapusta do faszerowanej - golabkow

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-18 06:21:15

Temat: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kiedys na prk Magdalena B. podawala sposob na kapuste do
faszerowanej(golobkow jak kto woli). Trzeba wsadzic kapuste do
mikrofakowki. Wtedy probowalam, ale kapusty byly za wielkie, potem
zapomnialam. I wreszcie wczoraj robiac kapuste przypomnialam sobie o tym
sposobie. Byla troche za duza, wiec obcielam przy glabie i do
mikrofalowki. Mowie wam rewelacja. Liscie odchodza bez problemu, nawet
te mocno pozawijane i zczepione z nastepnym. Obralam ja do konca, juz ze
zwyklej sadysfakcji, ze mozna. Wszystkie sa tak samo miekie, nie tak jak
przy obgotowaniu, ze pierwsze rozgotowane, potem kilka dobrych, a potem
surowe. Trzeba potrzymac w mikrofalowce, obrac z lisci ktore latwo
odchodza, jesli dojdzie sie do twardych, to znowu do kuchenki a przez
ten czas mozna zawinac te odzyskane. Polecam lubiacym faszerowna -
golabki.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-18 08:00:35

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ulka" <u...@p...onet.pl> napisała:
> Trzeba potrzymac w mikrofalowce, obrac z lisci ktore latwo
> odchodza, jesli dojdzie sie do twardych, to znowu do kuchenki a przez
> ten czas mozna zawinac te odzyskane.

Jak dlugo trzeba trzymac kapuste w mikrofalowce?

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 08:23:03

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

No właśnie, jak długo, w jakiej mocy i - czy dobrze pamiętam - że Magda B
pisała, że tą kapustę, to się do worka foliowego wkłada?

--
Pozdrawiam

K

Just one year of love is better than a lifetime alone
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 08:57:13

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska) szukaj wiadomości tego autora


>Kiedys na prk Magdalena B. podawala sposob na kapuste do
>faszerowanej(golobkow jak kto woli). Trzeba wsadzic kapuste do
>mikrofakowki. Wtedy probowalam, ale kapusty byly za wielkie, potem
>zapomnialam. I wreszcie wczoraj robiac kapuste przypomnialam sobie o tym
>sposobie. Byla troche za duza, wiec obcielam przy glabie i do
>mikrofalowki. Mowie wam rewelacja. Liscie odchodza bez problemu, nawet
>te mocno pozawijane i zczepione z nastepnym. Obralam ja do konca, juz ze
>zwyklej sadysfakcji, ze mozna. Wszystkie sa tak samo miekie, nie tak jak
>przy obgotowaniu, ze pierwsze rozgotowane, potem kilka dobrych, a potem
>surowe. Trzeba potrzymac w mikrofalowce, obrac z lisci ktore latwo
>odchodza, jesli dojdzie sie do twardych, to znowu do kuchenki a przez
>ten czas mozna zawinac te odzyskane. Polecam lubiacym faszerowna -
>golabki.

Czy te kapuste w mikrofalowce podgrzewa sie *na sucho*, czy tez trzeba ja
umiescic w jakims zbiorniku z woda i gotowac w ten sposob?
Bo pomysl dobry jest!
Agnieszka
DBDG

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 11:32:36

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> No właśnie, jak długo, w jakiej mocy i - czy dobrze pamiętam - że Magda B
> pisała, że tą kapustę, to się do worka foliowego wkłada?

Ja wlozylam kapuste na talerz mikrofalowki bez zadnej oslony. Mam stara
kuchenke i ustawianie takim pokretlem na ktorym sa kreski i cyfry oznaczajace
chyba minuty, pisze chyba bo nie sprawdzalam czy to prawda (kuchenki uzywam
tylko do podgrzewania). Ustawilam na 15. Obralam czesc lisci i potem na 10 i
obralam reszte.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 11:34:52

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy te kapuste w mikrofalowce podgrzewa sie *na sucho*, czy tez trzeba ja
> umiescic w jakims zbiorniku z woda i gotowac w ten sposob?

Juz odpisalam, ze ja *na sucho*. Kapista ma w sobie duzo wody i jak obieralam
z lisci, to pomiedzy nimi byly kropelki wody. Ale Magda chyba polecala wlozyc
do wrka foliowego.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 17:16:03

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Ulka wrote:
>
> > Czy te kapuste w mikrofalowce podgrzewa sie *na sucho*, czy tez trzeba ja
> > umiescic w jakims zbiorniku z woda i gotowac w ten sposob?
>
> Juz odpisalam, ze ja *na sucho*. Kapista ma w sobie duzo wody i jak obieralam
> z lisci, to pomiedzy nimi byly kropelki wody. Ale Magda chyba polecala wlozyc
> do wrka foliowego.


Ja wkladam do worka foliowego, zakrecam na supel i wstawiam na pelna moc
na 6 minut. potem obieram. Jak sie jakies liscie niedogotowaly, to
jeszcze raz. Przynajmniej cala kuchnia nie pachnie jak gotowana kapusta.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 17:52:37

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: "Joanna Gacka" <j...@w...com-media.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ja wkladam do worka foliowego, zakrecam na supel i wstawiam na pelna moc
> na 6 minut. potem obieram. Jak sie jakies liscie niedogotowaly, to
> jeszcze raz. Przynajmniej cala kuchnia nie pachnie jak gotowana kapusta.

hm... a worek Ci nie pęka? bo ja właśnie tego się boję. Nakłuwasz go jakoś
czy nie?
Pełna moc to ile u Ciebie jest?


J.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 20:16:13

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Joanna Gacka wrote:
>
> > Ja wkladam do worka foliowego, zakrecam na supel i wstawiam na pelna moc
> > na 6 minut. potem obieram. Jak sie jakies liscie niedogotowaly, to
> > jeszcze raz. Przynajmniej cala kuchnia nie pachnie jak gotowana kapusta.
>
> hm... a worek Ci nie pęka? bo ja właśnie tego się boję. Nakłuwasz go jakoś
> czy nie?
> Pełna moc to ile u Ciebie jest?
>
> J.


Nie peka - robi sie balonowaty, wypelniony para, ale nie peka. Mam
mikrofalowke Sharp, dosc duza, o mocy 850 W.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-18 20:31:18

Temat: Re: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: "kochany_robal" <d...@k...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3F41340D.2750E65@olypen.com...
> Nie peka - robi sie balonowaty, wypelniony para, ale nie peka.
Może to prezerwatywa?
dżdżownica

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

eklerki
Czyzby juz?
czekoladowe ciasto
Mirabelki-mrozić?
lasagne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »