« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-08 09:10:20
Temat: krem do tortuPoczebujem przepisikoof na dobre, niezbyt cienzkie kremy do tortoo - bendem
wdzienczna:o)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-08 09:11:44
Temat: Re: krem do tortuProporcji w ogole nie pamietam, ale tak na oko...
zrobic albo budyn smietankowy lub waniliowy. Maslo utrzec z
cukrem (no i tu chyba wypada, zeby tego masla bylo mniej niz
budyniu), polaczyc mikserem, dodac takie tam rozne - a to kakao,
a to jakis smako-zapach/cukier moze byc waniliowy, a to jakis
kokos
Krysia
>Poczebujem przepisikoof na dobre, niezbyt cienzkie kremy do tortoo - bendem
>wdzienczna:o)
>
>Gosia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 09:40:32
Temat: Re: krem do tortuUżytkownik gosia <g...@p...fm> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:7...@4...com..
.
> Poczebujem przepisikoof na dobre, niezbyt cienzkie kremy do tortoo -
bendem
> wdzienczna:o)
Co tak seplenisz? Klawisze ci powypadaly?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 10:34:03
Temat: Re: krem do tortu
>
>7 jajek + 1.5 szklanki cukru + 0.5 torebki cuk. wanilio. wszystko razem w
>duzym emaliowanym garnku do frytek (;-) ubijam trzepaczka (1 godz)
NAPRAWDE ubijasz to godzine? I reka Ci nie odpadnie?
Krysia
(z Biskupina, rywal firma!! hehe)
potem
>dodaje w makutrze do margaryny slonecznej (ma byc sloneczna lub krolewska i
>tyle, z innymi nie wychodzi) powoli lejac i ucierajac margaryne z prawie
>sztywnymi jajkami z cukrem. Po polaczeniu na porcje, do niektorych wlasne
>powidla lub dzemy, kakao, kawa, rodzuynki orzechy... na komunie, wesela,
>imieniny urodziny ida jak woda ;-) Smacznego ;-)
>
>Pozdrawiam
>Maciej Lewczuk
>
>***************
>Future Network Polska
>Redakcja CD-Action
>51-670 Wroclaw, ul. Dembowskiego 57/61
>tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 10:39:16
Temat: Re: krem do tortuUzytkownik "gosia" <g...@p...fm> napisal w wiadomosci
news:7h51it829ho0mbut06ngt739jrmsadt32b@4ax.com...
> Poczebujem przepisikoof na dobre, niezbyt cienzkie kremy do tortoo
Nie wiem czy nie za ciezki, ale niech tam ;-) Zawsze taki robie i nikt ani w
pracy ani w domu nie narzeka, tylko czasem ludzie zamawiaja ;-)
7 jajek + 1.5 szklanki cukru + 0.5 torebki cuk. wanilio. wszystko razem w
duzym emaliowanym garnku do frytek (;-) ubijam trzepaczka (1 godz) potem
dodaje w makutrze do margaryny slonecznej (ma byc sloneczna lub krolewska i
tyle, z innymi nie wychodzi) powoli lejac i ucierajac margaryne z prawie
sztywnymi jajkami z cukrem. Po polaczeniu na porcje, do niektorych wlasne
powidla lub dzemy, kakao, kawa, rodzuynki orzechy... na komunie, wesela,
imieniny urodziny ida jak woda ;-) Smacznego ;-)
Pozdrawiam
Maciej Lewczuk
***************
Future Network Polska
Redakcja CD-Action
51-670 Wroclaw, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 11:20:15
Temat: Re: krem do tortu
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:qda1ito4nlv2qrhk597geup3nve5kkll22@4ax.com...
>
> >
> >7 jajek + 1.5 szklanki cukru + 0.5 torebki cuk. wanilio. wszystko razem w
> >duzym emaliowanym garnku do frytek (;-) ubijam trzepaczka (1 godz)
>
> NAPRAWDE ubijasz to godzine? I reka Ci nie odpadnie?
Moze ma mikser reczny w postaci syna lub meza... ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 11:20:43
Temat: Re: krem do tortuto wiesz, co - przyjedz, zrobisz ten krem, bo juz widze, ze
zwyczajnie mocy w recach nie posiadlam tyle, a i rodzina by
pecherze na palcach miala...
wikt i opierunek (bez prasowania) - wliczone!
Krysia
>>
>> >
>> >7 jajek + 1.5 szklanki cukru + 0.5 torebki cuk. wanilio. wszystko razem w
>> >duzym emaliowanym garnku do frytek (;-) ubijam trzepaczka (1 godz)
>>
>> NAPRAWDE ubijasz to godzine? I reka Ci nie odpadnie?
>
>Niestety... jesli robi sie to mikserem to czesto nie chce sie laczyc z
>margaryna... (maslo odpada, gdyz wydziela sie zbyt duzo wody ;-{ i krem sie
>"wazy"... Jesli ktos jest "wydajny" to moze krocej robic... wazne, aby to co
>powstanie bylo niemal biale... Wiecie jajka od wlasnych kur sa czesto niemal
>czerwone (zoltka) i to jest najlepszy wskaznik, kiedy masa jest gotowa do
>laczenia. Margaryne w makutrze stawiam czesto w cieplym miejscu (nie na
>sloncu) by zmiekla... nie moze byc zimna... temperature musi miec niemal
>identyczna jak roztrzepane jajka z cukrem...
>
>Pozdrawiam
>Maciej Lewczuk
>
>***************
>Future Network Polska
>Redakcja CD-Action
>51-670 Wroclaw, ul. Dembowskiego 57/61
>tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42
>
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 11:22:08
Temat: Re: krem do tortuUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:qda1ito4nlv2qrhk597geup3nve5kkll22@4ax.com...
>
> >
> >7 jajek + 1.5 szklanki cukru + 0.5 torebki cuk. wanilio. wszystko razem w
> >duzym emaliowanym garnku do frytek (;-) ubijam trzepaczka (1 godz)
>
> NAPRAWDE ubijasz to godzine? I reka Ci nie odpadnie?
Niestety... jesli robi sie to mikserem to czesto nie chce sie laczyc z
margaryna... (maslo odpada, gdyz wydziela sie zbyt duzo wody ;-{ i krem sie
"wazy"... Jesli ktos jest "wydajny" to moze krocej robic... wazne, aby to co
powstanie bylo niemal biale... Wiecie jajka od wlasnych kur sa czesto niemal
czerwone (zoltka) i to jest najlepszy wskaznik, kiedy masa jest gotowa do
laczenia. Margaryne w makutrze stawiam czesto w cieplym miejscu (nie na
sloncu) by zmiekla... nie moze byc zimna... temperature musi miec niemal
identyczna jak roztrzepane jajka z cukrem...
Pozdrawiam
Maciej Lewczuk
***************
Future Network Polska
Redakcja CD-Action
51-670 Wroclaw, ul. Dembowskiego 57/61
tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 11:23:40
Temat: Re: krem do tortu
Uzytkownik "gosia" <g...@p...fm> napisal w wiadomosci
news:7h51it829ho0mbut06ngt739jrmsadt32b@4ax.com...
> Poczebujem przepisikoof na dobre, niezbyt cienzkie kremy do tortoo -
bendem
> wdzienczna:o)
http://jduszczynska.republika.pl/_private/tort_orzec
howy.htm
http://jduszczynska.republika.pl/_private/tort_makow
y.htm
http://jduszczynska.republika.pl/_private/tort_migda
lowy.htm
Zmien ten supercz@towy jezyk na normalny... A po masy do tortów mozesz
zajrzec na moje strony...
Tajemnica lekkosci jest w masmixie.
Pozdrawiam
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-08 11:35:15
Temat: Re: krem do tortugodzina to jednak za duzo...moze corke przekupie...dam do
wylizania miche i trzepaczke
Krysia, dalej w gieldach towarowych...
>> to wiesz, co - przyjedz, zrobisz ten krem, bo juz widze, ze
>> zwyczajnie mocy w recach nie posiadlam tyle, a i rodzina by
>> pecherze na palcach miala...
>>
>> wikt i opierunek (bez prasowania) - wliczone!
>
>Kuszaca propozycja... ale chyba nie skoryzstam... nie lubie sie ruszac z
>domciu ;-) no chyba ze do pracy lub z pewna dziewczyna na imprezke ;-) Ale
>dzieki ;-)
>Poza tym nie jestem "Arnoldem" tylko zwyklym gosciem... i dlatego zajmuje mi
>to godzine, wiesz... zmiana reki zmniejszenie tempa... ale wychodzi za
>kazdym razem ;-)
>
>Pozdrawiam
>Maciej Lewczuk
>
>***************
>Future Network Polska
>Redakcja CD-Action
>51-670 Wroclaw, ul. Dembowskiego 57/61
>tel. (0 71) 345-21-38 w. 108, fax (0-71) 345-21-42
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |