« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-02-01 16:13:30
Temat: Re: kremówka@nn wrote:
))
> Poza tym:
> 1. ciasto francuskie przekładane żółtym budyniowatym kremem to napoleonka
> 2. ciasto pofałdowane przekładane puszystą masą budyniową to karpatka
> 3. Podłużne ciastka (pieczone z ciasta z pkt.2) przekładane przekładane masą
> z pkt. 2 to eklery
> 4. Okrągłe ciastka (pieczone z ciasta z pkt.2) przekładane masą z białek to
> ptysie
Ptysie raczej z bita smietana, nie z cieplymi lodami. Jeszcze mozna do
Twojej listy dodac smazone ciasto ptysiowe nadziewane kremem.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-02-01 21:17:40
Temat: Re: kremówka
Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:43e0d30e@news.home.net.pl...
>
>>> Hm, poważnie? Cóż, czytując tę grupę, coraz mniej się temu dziwię, że
>>> ludzie różnie nazywają "moje" potrawy. Weżmy taką kluchę drożdżową na
>>> parze, że niby pyza drożdżowa....:P. Dobra, dobra, tylko zaczepiam:) Już
>>> mnie nie ma:)
>> o nieee, to przecież buchty są :D
wcale nie! to pampuchy!;-P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-02-01 21:28:36
Temat: Re: kremówkaHaNo napisal(a):
>
> Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:43e0d30e@news.home.net.pl...
>>
>>>> Hm, poważnie? Cóż, czytując tę grupę, coraz mniej się temu dziwię, że
>>>> ludzie różnie nazywają "moje" potrawy. Weżmy taką kluchę drożdżową na
>>>> parze, że niby pyza drożdżowa....:P. Dobra, dobra, tylko zaczepiam:)
>>>> Już mnie nie ma:)
>>> o nieee, to przecież buchty są :D
> wcale nie! to pampuchy!;-P
Akuuraaat... nieznaszsię :p
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |