Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kruche w robocie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kruche w robocie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-17 12:41:31

Temat: kruche w robocie?
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Czy mozna zrobic kruche ciasto w robocie, takim z nozami? Boje sie
robienia kruchego ciasta recznie, robot by ulatwil sprawe :)

--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)

www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-17 13:23:57

Temat: Re: kruche w robocie?
Od: "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Sabinka wrote:
> Witam.
> Czy mozna zrobic kruche ciasto w robocie, takim z nozami?

Myślę, że może przesiekać, natomiast zagnicenie, które ma się
odbyć na końcu, tym sposobem już nie wyjdzie.

> Boje sie robienia kruchego ciasta recznie, robot by ulatwil
> sprawe :)

Czego się bać? Dobrze przesiekać a potem króciutko zagnieść
i do lodówki. Et voila! :) Spróbuj.


--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-17 14:44:25

Temat: Re: kruche w robocie?
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 17 Jul 2004 15:23:57 +0200, "Konrad Brywczyński"
<k...@b...tk> wrote:

>Myślę, że może przesiekać, natomiast zagnicenie, które ma się
>odbyć na końcu, tym sposobem już nie wyjdzie.

No, zobacze. Drozdzowe na pizze np. wyrabia bardzo ladnie.

>Czego się bać?

Np. zbyt cieplych rak itd. :)
W "Domowej kawiarence" pan pokazywal ostatnio plyte marmurowa - na tym
bym sie pewnie nie bala ;)

>Dobrze przesiekać a potem króciutko zagnieść
>i do lodówki. Et voila! :) Spróbuj.

No dobrze, sprobuje :)

--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)

www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-17 15:31:17

Temat: Re: kruche w robocie?
Od: "Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Sabinka wrote:
>
>> Czego się bać?
>
> Np. zbyt cieplych rak itd. :)

hehe, ja mam właśnie ciepłe dłonie i ostatnio nawet namawiałem żonę,
żeby zagniotła kruche po przesiekaniu przeze mnie, ale jednak sam
musiałem. Chodzi o to, by szybko naprawdę. Byle posklejać kawałeczki
posiekanego ciasta i tyle.

> W "Domowej kawiarence" pan pokazywal ostatnio plyte marmurowa - na tym
> bym sie pewnie nie bala ;)

Na marmurze pewnie że ciasto ma chłodniej. Ale bez marmuru też się da. ;0


--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-17 15:53:06

Temat: Re: kruche w robocie?
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 17 Jul 2004 17:31:17 +0200, "Konrad Brywczyński"
<k...@b...tk> wrote:

>hehe, ja mam właśnie ciepłe dłonie i ostatnio nawet namawiałem żonę,
>żeby zagniotła kruche po przesiekaniu przeze mnie, ale jednak sam
>musiałem. Chodzi o to, by szybko naprawdę. Byle posklejać kawałeczki
>posiekanego ciasta i tyle.

No dobra :) Juz raz sie kiedys za kruche bralam i cos mi wtedy nie
poszlo i pewnie dlatego mam uraz :) Ale to bylo ciasto laczone z
jakims innym i chyba to drugie mi nie wyszlo :)

>Na marmurze pewnie że ciasto ma chłodniej. Ale bez marmuru też się da. ;0

Ale jak ladnie ciasto odchodzi od marmuru! :)

To ide sie zastanawiac czy piec dzis czy jutro :D

--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)

www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pomidory?
Sos chrzanowy
was ist tapioka?
Poznan ?
Wieprzowina

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »