Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos chrzanowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos chrzanowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-17 06:58:25

Temat: Sos chrzanowy
Od: "Tadeusz Klim" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam :)
Teraz naszedł mnie taki smak bo przypomniałem sobie jak moja Mama robiła sos
chrzanowy a ja mam w garnku ugotowaną wołowinę i tak pomyślałem że może by
tak ją tym sosikiem chrzanowym podlać ziemniaczki mizeria co !!!!!!
Podajcie przepis na ten sos chrzanowy ?
Proszę
Pozdrawiam Klim.T.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-17 07:15:48

Temat: Re: Sos chrzanowy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <cdailv$qa1$1@news.onet.pl>,
"Tadeusz Klim" <k...@p...onet.pl> wrote:

> Witam :)
> Teraz naszedł mnie taki smak bo przypomniałem sobie jak moja Mama robiła sos
> chrzanowy a ja mam w garnku ugotowaną wołowinę i tak pomyślałem że może by
> tak ją tym sosikiem chrzanowym podlać ziemniaczki mizeria co !!!!!!
> Podajcie przepis na ten sos chrzanowy ?
> Proszę
> Pozdrawiam Klim.T.

<http://tinylink.com/?E3ELMmApZ3>
<http://tinylink.com/?w6WPW4niKe>

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-17 08:16:14

Temat: Re: Sos chrzanowy
Od: "Kane" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



Ja robę coś takiego :

- mięso umyć i namoczyć,
- pokroić w kawałeczki,
- zesmażyć mięso na oleju,
- zesmazone mięso podlać wodą (w tajkiej ilości zeby przykryła mięso),
- dodać przyprawy,
- poczekać aż zagotuje się woda,
- dodać 2 rosołki,
- dodać chrzan (ze słoiczka),
- zagęścić (na małym ogniu (moką z wodą 92 łyżeczki)
- wyłączyć kiedy się zagotuje.

Ja jednak jeszcze trochę go duszę na małym ogniu. Żeby nie sos nie
był za tusty, mięso smażę na patelni, a pózniej same kawalki podsmażonego
mięska przekładam do naczynia w którym robię sos. Do tej pory robiłem
sos z wieprzowiny i z mięsa drobiowego. Nie podaję ilę mięsa trzeba
użyć, bo to zależy od osobistych upodobań spożywającego.

smacznego


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-17 09:10:22

Temat: Re: Sos chrzanowy
Od: "Tadeusz Klim" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Ja robę coś takiego :
>
> - mięso umyć i namoczyć,
> - pokroić w kawałeczki,
> - zesmażyć mięso na oleju,
> - zesmazone mięso podlać wodą (w tajkiej ilości zeby przykryła mięso),
> - dodać przyprawy,
> - poczekać aż zagotuje się woda,
> - dodać 2 rosołki,
> - dodać chrzan (ze słoiczka),
> - zagęścić (na małym ogniu (moką z wodą 92 łyżeczki)
> - wyłączyć kiedy się zagotuje.
>
> Ja jednak jeszcze trochę go duszę na małym ogniu. Żeby nie sos nie
> był za tusty, mięso smażę na patelni, a pózniej same kawalki podsmażonego
> mięska przekładam do naczynia w którym robię sos. Do tej pory robiłem
> sos z wieprzowiny i z mięsa drobiowego. Nie podaję ilę mięsa trzeba
> użyć, bo to zależy od osobistych upodobań spożywającego.
>
> smacznego



Witam :)
Bardzo dziękuję szybki odzew
Sos już zrobiony pięknie pachnie i przypominają mi się lata kiedy to moja
Mama
robiła te specjały (niestety już nie żyje) a moja żona ??? no nie ma
smykałki do
gotowania , pogodziłem się już z tym
Pozdrawiam
Tadeusz.K



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

was ist tapioka?
Poznan ?
Wieprzowina
Zieniaki po cabańsku<jami>
gotowanie to rzecz niemęska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »