| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-17 06:58:25
Temat: Sos chrzanowyWitam :)
Teraz naszedł mnie taki smak bo przypomniałem sobie jak moja Mama robiła sos
chrzanowy a ja mam w garnku ugotowaną wołowinę i tak pomyślałem że może by
tak ją tym sosikiem chrzanowym podlać ziemniaczki mizeria co !!!!!!
Podajcie przepis na ten sos chrzanowy ?
Proszę
Pozdrawiam Klim.T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-17 07:15:48
Temat: Re: Sos chrzanowyIn article <cdailv$qa1$1@news.onet.pl>,
"Tadeusz Klim" <k...@p...onet.pl> wrote:
> Witam :)
> Teraz naszedł mnie taki smak bo przypomniałem sobie jak moja Mama robiła sos
> chrzanowy a ja mam w garnku ugotowaną wołowinę i tak pomyślałem że może by
> tak ją tym sosikiem chrzanowym podlać ziemniaczki mizeria co !!!!!!
> Podajcie przepis na ten sos chrzanowy ?
> Proszę
> Pozdrawiam Klim.T.
<http://tinylink.com/?E3ELMmApZ3>
<http://tinylink.com/?w6WPW4niKe>
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-17 08:16:14
Temat: Re: Sos chrzanowy
Ja robę coś takiego :
- mięso umyć i namoczyć,
- pokroić w kawałeczki,
- zesmażyć mięso na oleju,
- zesmazone mięso podlać wodą (w tajkiej ilości zeby przykryła mięso),
- dodać przyprawy,
- poczekać aż zagotuje się woda,
- dodać 2 rosołki,
- dodać chrzan (ze słoiczka),
- zagęścić (na małym ogniu (moką z wodą 92 łyżeczki)
- wyłączyć kiedy się zagotuje.
Ja jednak jeszcze trochę go duszę na małym ogniu. Żeby nie sos nie
był za tusty, mięso smażę na patelni, a pózniej same kawalki podsmażonego
mięska przekładam do naczynia w którym robię sos. Do tej pory robiłem
sos z wieprzowiny i z mięsa drobiowego. Nie podaję ilę mięsa trzeba
użyć, bo to zależy od osobistych upodobań spożywającego.
smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-17 09:10:22
Temat: Re: Sos chrzanowy
>
> Ja robę coś takiego :
>
> - mięso umyć i namoczyć,
> - pokroić w kawałeczki,
> - zesmażyć mięso na oleju,
> - zesmazone mięso podlać wodą (w tajkiej ilości zeby przykryła mięso),
> - dodać przyprawy,
> - poczekać aż zagotuje się woda,
> - dodać 2 rosołki,
> - dodać chrzan (ze słoiczka),
> - zagęścić (na małym ogniu (moką z wodą 92 łyżeczki)
> - wyłączyć kiedy się zagotuje.
>
> Ja jednak jeszcze trochę go duszę na małym ogniu. Żeby nie sos nie
> był za tusty, mięso smażę na patelni, a pózniej same kawalki podsmażonego
> mięska przekładam do naczynia w którym robię sos. Do tej pory robiłem
> sos z wieprzowiny i z mięsa drobiowego. Nie podaję ilę mięsa trzeba
> użyć, bo to zależy od osobistych upodobań spożywającego.
>
> smacznego
Witam :)
Bardzo dziękuję szybki odzew
Sos już zrobiony pięknie pachnie i przypominają mi się lata kiedy to moja
Mama
robiła te specjały (niestety już nie żyje) a moja żona ??? no nie ma
smykałki do
gotowania , pogodziłem się już z tym
Pozdrawiam
Tadeusz.K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |